Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ροή φωτογραφιών vs Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud. Ποια είναι η διαφορά;

Ροή φωτογραφιών vs Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud. Ποια είναι η διαφορά;
ired.gr

Εσείς γνωρίζετε τις διαφορές μεταξύ των δύο υπηρεσιών Βιβλιοθήκης iCloud και Ροής φωτογραφιών;

Αν η δυνατότητα για ποιοτικές λήψεις φωτογραφιών είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των smartphones, η ευκολία με την οποία μπορεί κάποιος να μοιραστεί τις εν λόγω φωτογραφίες έχει γίνει στοιχείο ζωτικής σημασίας.

Η Apple προσπάθησε να βελτιώσει σημαντικά αυτή την πτυχή, όταν εισήγαγε τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud στο iOS 8. Τότε, είχε επικρατήσει η φήμη ότι η υπηρεσία ροής φωτογραφιών δεν θα ήταν απαραίτητη και θα μπορούσε να καταργηθεί. Όμως, σήμερα, δύο χρόνια μετά, ζει και βασιλεύει. Μάλιστα, οι διαφορές και οι ομοιότητες των δυο υπηρεσιών προκαλούν σύγχυση στους χρήστες.

Αν και στο δικό σας μυαλό τα πράγματα είναι μπερδεμένα, διαβάστε παρακάτω για να ξεκαθαρίσετε την κατάσταση και να μάθετε όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες.

Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud

icloud photostream 01

Το iCloud Photo Library είναι στην ουσία μια βελτιωμένη έκδοση της Ροής Φωτογραφιών, με τη διαφορά ότι χρησιμοποιεί το iCloud για να αποθηκεύσει τις φωτογραφίες σας. Δεδομένου ότι έχετε μόνο 5 GB δωρεάν χώρο με το iCloud, ίσως κάποια στιγμή να χρειαστεί να αγοράσετε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Η βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud αποθηκεύει όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας, διατηρώντας τα ενημερωμένα, αν τα επεξεργαστείτε στη συνέχεια. Θα έχετε πρόσβαση στο υλικό σας από όλες τις συσκευές στις οποίες την έχετε ενεργοποιήσει.

Συνοπτικά:

  • Αποθηκεύει όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας σε full resolution.
  • Η αποθηκευτική ικανότητα περιορίζεται μόνο από τον διαθέσιμο χώρο στο iCloud.
  • Είναι συμβατή με συσκευές που λειτουργούν με iOS 8.1 ή νεότερη έκδοση και OS X Yosemite (έκδοση 10.10.3) ή νεότερη έκδοση.
  • Μπορείτε να την ενεργοποιήσετε ή να την απενεργοποιήσετε ακολουθώντας τη διαδρομή Ρυθμίσεις> Φωτογραφίες και κάμερα> Βιβλιοθήκη φωτό iCloud

Ροή φωτογραφιών

icloud photostream 02

Η Ροή φωτογραφιών ήταν το αρχικό εργαλείο του iOS για το ανέβασμα και τον συγχρονισμό των φωτογραφιών. Σε αντίθεση με το iCloud Photo Library, δεν χρησιμοποιεί τον αποθηκευτικό χώρο του iCloud.

Συνοπτικά:

  • Αποθηκεύει και συγχρονίζει τις τελευταίες 1000 φωτογραφίες ή αυτές των τελευταίων 30 ημερών.
  • Κάνει χρήση του iCloud αλλά χωρίς να καταλαμβάνει μέρος του αποθηκευτικού του χώρου.
  • Αποθηκεύει μόνο web optimized φωτογραφίες σε χαμηλή ποιότητα, ενώ εσείς έχετε διατηρήσει την αρχική λήψη στο iPhone.
  • Δεν αποθηκεύει βίντεο.
  • Είναι συμβατή με οτιδήποτε είναι συμβατό με το iCloud, συμπεριλαμβανόμενων των συσκευών με iOS 5 ή ανώτερη έκδοση και OS X 10.7 (Lion) ή ανώτερη έκδοση.
  • Μπορείτε να την ενεργοποιήσετε ή να την απενεργοποιήσετε ακολουθώντας τη διαδρομή Ρυθμίσεις> Φωτογραφίες και κάμερα> Αποστολή στη Ροή φωτό μου

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status