Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιγράψτε κείμενο στην εφαρμογή Safari από ιστοσελίδες που δεν σας το επιτρέπουν

Αντιγράψτε κείμενο στην εφαρμογή Safari από ιστοσελίδες που δεν σας το επιτρέπουν
ired.gr

Θέλετε να αντιγράψετε περιεχόμενο από ιστοσελίδες και δεν σας επιτρέπεται; Δείτε πώς μπορείτε να “επιβληθείτε” και να το επιτύχετε.


Πολλές φορές ίσως να αισθάνεστε πως παλεύετε με το λειτουργικό iOS και συγκεκριμένα με την προ-εγκατεστημένη εφαρμογή Safari. Αντί να σας κάνει τη ζωή πιο εύκολη σας την κάνει δύσκολη. Όλο και περισσότερες ιστοσελίδες δεν επιτρέπουν να αντιγράψετε περιεχόμενο ή σας βάζουν σε μία διαδικασία να αφιερώνετε αρκετό χρόνο στην επιλογή του κειμένου που επιθυμείτε.

Η μεγέθυνση άλλοτε βοηθά και άλλοτε όχι. Το θέμα γίνεται εκνευριστικό όταν προσπαθείτε να επιλέξετε μία διεύθυνση URL και δεν μπορείτε. Όμως η συντακτική ομάδα του ired βρίσκεται δίπλα σας, υποδεικνύοντας τον τρόπο που μπορείτε να επιλέξετε και να αντιγράψετε κείμενο από την εφαρμογή Safari, ανώδυνα.

Διαβάστε επίσης: ΑdBlock iPhone, iOS Safari: Αποκλείστε τις διαφημίσεις (Video) 

Πρόκειται για ένα πολύ απλό τέχνασμα που θα σας βοηθήσει να αποφύγετε αυτή τη συμπεριφορά ορισμένων ιστοσελίδων και θα σας επιτρέψει να επιλέξετε και να αντιγράψετε το κείμενο που επιθυμείτε, με το χαρακτηριστικό επιλογής του λειτουργικού iOS.

Το τέχνασμα που αναφέρουμε παραπάνω αφορά τη λειτουργία ανάγνωσης στην προ-εγκαταστημένη εφαρμογή περιήγησης Safari.

Στη “Λειτουργία ανάγνωσης” η εφαρμογή, απομακρύνει από τη σελίδα όλα τα στοιχεία εκείνα που μπορεί να αποσπούν την προσοχή του χρήστη όπως διαφημίσεις, σύνδεσμοι και επιπρόσθετα εργαλεία, τα οποία πειράζουν τον κώδικα της σελίδας. Με τη λειτουργία αυτή παραμένει το καθαρό κείμενο σε ένα ενιαίο περιβάλλον, χωρίς περισπασμούς προσοχής.

Επιλέξτε κείμενο από ιστοσελίδες μέσω της λειτουργίας ανάγνωσης της εφαρμογής Safari

  • Ανοίξτε την προεγκατεστημένη εφαρμογή Safari από τη συσκευή σας iPhone ή iPad.
  • Πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα από την οποία επιθυμείτε να αντιγράψετε κείμενο και δεν σας επιτρέπει.
  • Αγγίξτε το εικονικό πλήκτρο “λειτουργία ανάγνωσης” πάνω αριστερά του πλαισίου εισαγωγής διεύθυνσης (μοιάζει με κείμενο βιβλίου με τέσσερις οριζόντιες γραμμές).
  • Επιλέξτε το επιθυμητό κείμενο όπως ακριβώς κάνετε σε οποιοδήποτε σημείο του λειτουργικού.

safari reader 01

Διαβάστε επίσης: Πώς να αποθηκεύσετε έναν αριθμό τηλεφώνου κατά τη διάρκεια μιας κλήσης στο iPhone σας ()

Αυτό ήταν. Μπορείτε πλέον να το αντιγράψετε στην εφαρμογή που επιθυμείτε. Δυστυχώς η μέθοδος αυτή δεν λειτουργεί πάντα όπως θα περιμέναμε κι εξαρτάται από την κωδικοποίηση της εκάστοτε ιστοσελίδας. Παρόλα αυτά θα σας συμβουλεύαμε να απομνημονεύσετε το παρόν τέχνασμα, καθώς επιλύει πολλά προβλήματα σε σελίδες που δεν αναγνωρίζεται η γραμματοσειρά ή η σελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή κειμένου της.

Εάν γνωρίζετε κι εσείς κάποιο ενδιαφέρον τέχνασμα που μας έχει διαφύγει, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε ώστε να δημιουργήσουμε έναν οδηγό ακόμη.

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status