Έρχονται τα εύκαμπτα τηλέφωνα;

Έρχονται τα εύκαμπτα τηλέφωνα;
ired.gr

Μπορεί το iPhone 6 Plus να μην λυγίζει τελικά, αλλά σύντομα θα δούμε smartphones με εύκαμπτη οθόνη.

Μια άγνωστη έως σήμερα κινεζική εταιρεία, η Moxi Group, ετοιμάζει να φέρει στην αγορά εύκαμπτα smartphones. Εκτός από τηλεφωνικές συσκευές όμως, θα είναι συγχρόνως και fashion statements, αφού θα μπορούν να φορεθούν και στο χέρι σαν βραχιόλι.

bendable smartphones 01

Η οθόνη αφής, αρχικά, θα είναι ασπρόμαυρη και η συσκευή θα ξεκινήσει να πωλείται αποκλειστικά στην Κίνα. Η εταιρεία φιλοδοξεί να πουλήσει 100.000 συσκευές για 5000 yuan (765 ευρώ) η μία. Αν υπάρξει ενδιαφέρον και από το εξωτερικό, η εταιρεία, ίσως προχωρήσει και σε ένα μοντέλο με έγχρωμη οθόνη.

Η ελαστική οθόνη του smartphone βασίζεται στην τεχνολογία «grapheme» με εύκαμπτα φύλλα άνθρακα και είναι εξαιρετικά ανθεκτική. Τα υπόλοιπα εξαρτήματα, όπως η μπαταρία και ο επεξεργαστής βρίσκονται στο άλλο άκρο του gadget, επιτρέποντας στην οθόνη να λυγίζει, κάνοντας έναν πλήρη κύκλο. Επίσης, το εύκαμπτο τηλέφωνο βασίζεται στην τεχνολογία e-ink, την ίδια που χρησιμοποιείται και στο Kindle της Amazon, αλλά αυτή τη φορά είναι πιο πρωτοπόρο αφού έχει να κάνει με εφαρμογή σε οθόνη αφής.

bendable smartphones 02

Η Moxi Group ελπίζει ότι θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τέτοιου είδους συσκευές, ώστε να βοηθηθεί γενικότερα η αγορά των smartphones που περνάει μια ύφεση. Σύμφωνα με την Strategy Analytics, οι πωλήσεις των smartphones έπεσαν κατά 423 εκατομμύρια δολάρια κατά τους πρώτους τρεις μήνες του χρόνου.

Μένει να δούμε αν η εταιρεία θα καταφέρει να λανσάρει ένα τέτοιου είδους τηλέφωνο στην αγορά, πριν την Samsung, η οποία, εδώ και αρκετό καιρό, πειραματίζεται με την τεχνολογία ευέλικτης οθόνης. Επίσης, ενδιαφέρον θα έχει αν το προϊόν θα πωλείται μόνο στην Κίνα ή θα καταφέρει να κερδίσει και την παγκόσμια αγορά.

Από mirelen.