Facebook: Πώς να επιλύσετε προβλήματα φόρτωσης της iOS εφαρμογής

Facebook: Πώς να επιλύσετε προβλήματα φόρτωσης της iOS εφαρμογής
ired.gr

Έχετε προβλήματα με την εφαρμογή Facebook; Σας έχουμε όλες τις απαραίτητες οδηγίες για να τα επιλύσετε.

Είμαι όπως κι εσείς χρήστης των κοινωνικών δικτύων και ιδιαίτερα του Facebook. H συγκεκριμένη εφαρμογή για το λειτουργικό iOS, συχνά παρουσιάζει προβλήματα κυρίως φόρτωσης και πολλοί από εσάς ίσως να μην είστε εξοικειωμένοι με την επίλυσή τους. Εμείς έχουμε να σας προτείνουμε ορισμένες ενέργειες και μεθόδους, προκειμένου να αντιμετωπίσετε τέτοιου είδους προβλήματα είτε της εφαρμογής Facebook είτε του Facebook Messenger.

Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή η ενασχόλησή μας δεν είναι μόνο προσωπική για να διατηρούμε την επικοινωνία μας με τους φίλους και την οικογένειά μας, αλλά κι επαγγελματική για πολλούς από εμάς καθώς συνδέεται άμεσα το αντικείμενο εργασίας μας με το Facebook. Όπως καταλαβαίνετε η οποιαδήποτε διακοπή μικρή ή μεγάλη, φέρνει αναμφίβολα προβλήματα.

Mε το downtime δεν τα πάμε καλά και βγαίνουμε εκτός εαυτού όταν αυτό συμβαίνει, από την άλλη, όταν παύει να λειτουργεί μία εφαρμογή, επιστρατεύουμε όλες τις πιθανές ενέργειες οι οποίες θα επαναφέρουν σε λειτουργική κατάσταση εφαρμογές όπως Facebook και Facebook Messenger.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός iPhone: Πρόσβαση με καθοδήγηση στο iOS 9

iphone facebook app troubleshooting 01

ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ FACEBOOK

Εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν φορτώνει η εφαρμογή του Facebook ή του Facebook Messenger για οποιονδήποτε λόγο, οι παρακάτω ενέργειες θα βοηθήσουν, ώστε να αντιμετωπίσετε με επιτυχία το πρόβλημα:

Χρησιμοποιείτε εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή; Είναι πολύ πιθανό αν χρησιμοποιείτε εφαρμογή τρίτου να έχει η ίδια εφαρμογή προβλήματα κι όχι το Facebook ή το Facebook Messenger. Θα σας πρότεινα να κάνετε λήψη των πρωτότυπων εφαρμογών Facebook ή Facebook Messenger, οι οποίες διατίθενται δωρεάν από το App Store και στη συνέχεια να ελέγξετε εάν το πρόβλημα σύνδεσης παραμένει.

Είναι ενεργή η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο; Έχει τύχει σε αρκετούς χρήστες να προσπαθούν να συνδεθούν στο Facebook χωρίς να συνειδητοποιούν πως η σύνδεση Wi-Fi ή 3G έχει διακοπεί ή έχει πολύ χαμηλό σήμα, “ανίκανη” να φορτώσει την εφαρμογή. Συνήθως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί εντός μεταλλικών κτιρίων, που η σύνδεση από τον πάροχο είναι ασθενής.

Δοκιμάστε μια ανανέωση. Οι εφαρμογές Facebook και Facebook Messenger ανανεώνονται σύροντας με το δάχτυλό σας την οθόνη προς τα κάτω. Εάν για παράδειγμα είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο πιθανόν να έχει κολλήσει για τον άλφα ή βήτα λόγο η εφαρμογή και το μόνο που χρειάζεται, είναι μία ανανέωση περιεχομένου για να λειτουργήσει σωστά.

Κλείστε την εφαρμογή κι ανοίξτε τη ξανά. Προσπαθήστε να ανοίξετε την οθόνη πολυ-διεργασιών και να απενεργοποιήσετε την προβληματική εφαρμογή. Στη συνέχεια κάνετε εκκίνηση της εφαρμογής εκ νέου. Δυστυχώς ένα bug του είδους αυτού διαιωνίζεται εδώ και αρκετές εκδόσεις των εφαρμογών και δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εντοπίσουν το πρόβλημα. Ευτυχώς δεν συμβαίνει συχνά. Περιμένουμε κάποια στιγμή να το διορθώσουν.

Διαβάστε επίσης: Πώς να αποθηκεύσετε ένα αριθμό τηλεφώνου κατά τη διάρκεια μιας κλήσης στο iPhone σας

Κάνετε επανεκκίνηση της συσκευής. Αρκετές φορές έχουμε συναντήσει συνδέσεις internet να διακόπτονται χωρίς εμφανή λόγο ή αιτία. Συνήθως οφείλεται σε συσκευές που έχει παραποιηθεί το λειτουργικό τους από Jailbreak κι όχι σε πρόβλημα του υλικού (hardware). Πολλές φορές η επανεκκίνηση αυτή είναι σωτήρια.

Η διακοπή σύνδεσης αφορά άλλες εφαρμογές; Δοκιμάστε τη φόρτωση μιας ιστοσελίδας στην εφαρμογή Safari, ανοίξτε την εφαρμογή Twitter ή οποιαδήποτε άλλη web εφαρμογή η οποία αναζητά σύνδεση για ανακαλέσει τα δεδομένα σας. Εάν το πρόβλημα περιορίζεται μόνο στην εφαρμογή Facebook, θα έχετε εντοπίσει τουλάχιστον πως οφείλεται στην εφαρμογή κι όχι στο δίκτυό σας.

iphone facebook app troubleshooting 02

Η εφαρμογή έχει δεχθεί όλες τις ενημερώσεις; Βεβαιωθείτε πως η εφαρμογή Facebook έχει δεχθεί όλες τις αναβαθμίσεις από το App Store. Ορισμένες υπηρεσίες πιθανόν να διακόπτουν τη λειτουργία τους, εάν συνδέονται με παλαιότερες εκδόσεις της εφαρμογής. Δοκιμάστε να κάνετε επανεκκίνησή της, μόλις ολοκληρώσετε μία νέα ενημέρωση.

Μήπως χρησιμοποιείτε VPN; Ορισμένα Virtual Private Networks (VPN) υπηρεσίες, καθυστερούν πολύ ώστε να λειτουργήσουν με την εφαρμογή Facebook ή μπορεί να εμποδίζουν τους διακομιστές της εφαρμογής να ανανεώσουν τις πληροφορίες. Θα προτείνουμε να απενεργοποιήσετε το VPN για να δείτε εάν ανανεώνονται οι πληροφορίες περιεχομένου χωρίς αυτό.

Αλλαγή DNS ρυθμίσεων. Μια κακή επιλογή ρυθμίσεων του διακομιστή DNS, ίσως να ευθύνεται για την χαμηλή ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο ή και να αποκλείει ορισμένους διακομιστές. Για αλλαγές των ρυθμίσεων του διακομιστή, ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Wi-Fi > Πληροφορίες “i” > DNS. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διακομιστές της Google ή δημόσιους διακομιστές.

Δοκιμάστε σε άλλο περιβάλλον σύνδεσης Wi-Fi. Ίσως το περιβάλλον σύνδεσης που χρησιμοποιείτε να αντιμετωπίζει προβλήματα διασύνδεσης και η σύνδεση με ένα διαφορετικό δίκτυο να διορθώσει το πρόβλημά σας.

Δοκιμάστε χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Στη περίπτωση που η σύνδεση με άλλο περιβάλλον σύνδεσης Wi-Fi είναι αδύνατη, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο με την εφαρμογή Facebook, μέσω του όγκου δεδομένων που χρησιμοποιείτε.

Κάνετε επανεκκίνηση του router. Εάν δεν είστε συνδρομητής σε κάποιο πακέτο δεδομένων internet λόγω του ότι χρησιμοποιείτε iPad ή iPod touch, ενδεχομένως να μην έχετε άλλη επιλογή από το να ελέγξετε το δικό σας ασύρματο δίκτυο και τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο. Κάνετε μία επανεκκίνηση στο router και βεβαιωθείτε πως διαθέτετε μία ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο.

iphone facebook app troubleshooting 03

Αναφέρετε το πρόβλημά σας στο Facebook. Η εφαρμογή Facebook έχει τη δυνατότητα αναφοράς σφαλμάτων, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να βοηθήσετε στην επίλυση ενός προβλήματος. Εάν όλες οι παραπάνω ενέργειες δεν στάθηκαν ικανές για να διορθώσουν το πρόβλημά σας, αναφέρετέ το στο Facebook. Παρακάτω θα σας εξηγήσω λεπτομερώς πώς να το πραγματοποιήσετε:

Διαβάστε επίσης: Quick Tip: Ανοικτή ακρόαση by default για όλες τις κλήσεις

ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Αν λοιπόν τίποτε από τα παραπάνω δεν είναι ικανό να απαλύνει το πρόβλημά σας, τότε οι επιλογές σας έχουν τελειώσει. Η εφαρμογή Facebook ίσως είναι σε θέση να διορθώσει το πρόβλημα άμεσα. Θα πρέπει υποθέτω να έχετε πρόσβαση στις γενικές ρυθμίσεις της εφαρμογής. Αν έχετε, προτείνω να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα και να αναφέρετε το πρόβλημά σας από την iOS εφαρμογή Facebook.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook > Περισσότερα > Βοήθεια και υποστήριξη.
  • Από το αναδυόμενο μενού επιλέξτε “Αναφορά προβλήματος” και από τις επιλογές, “κάτι δεν λειτουργεί” .
  • Εξηγήστε στο Facebook τι δεν λειτουργεί σωστά για εσάς όσο το δυνατόν αναλυτικά ώστε να εντοπίσουν και να διορθώσουν το πρόβλημα.

iphone facebook app troubleshooting 04

Δεν έχετε να κάνετε τίποτε περισσότερο, από το να περιμένετε να εισακουστείτε από το Facebook, σύντομα.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως οι παραπάνω οδηγίες αναφοράς προβλήματος στο Facebook δεν θα χρειαστούν, καθώς το πρόβλημά σας θα έχει επιλυθεί με τις παραπάνω οδηγίες μας. Εάν κάτι από τα παραπάνω δεν είναι κατανοητό, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε στα σχόλια.

από DINFUN