Πώς να επαναφέρετε την οθόνη του iPhone στην αρχική της διάταξη

Πώς να επαναφέρετε την οθόνη του iPhone στην αρχική της διάταξη
ired.gr

Μέσα στα πλαίσια του spring cleaning είναι και η αναδιάταξη των εφαρμογών στο iPhone. Μια καλή ιδέα είναι να ξεκινήσετε από το μηδέν.

Συνήθως, οι χρήστες iPhone βρίσκουν μια διάταξη που τους βολεύει και είναι εύκολη στη χρήση και την κρατούν. Όταν, όμως, έχουν μαζευτεί πολλά apps, είναι καλό να ξεκινήσει κανείς από το μηδέν, σαν να πήρε το iPhone για πρώτη φορά στα χέρια του.

Τα καλά νέα είναι ότι το iOS έχει μια ενσωματωμένη λειτουργία με την οποία επαναφέρει τη διάταξη της αρχικής οθόνης στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Εσείς δεν χρειάζεται να μετακινήσετε καμία εφαρμογή, ούτε να φτιάξετε νέους φακέλους. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε.

reset iphone home screen 01

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά > Διαρρύθμιση οθόνης Αφετηρίας

Αφού επιβεβαιώσετε ότι θέλετε επαναφορά της διάταξης της οθόνης Αφετηρίας στις εργοστασιακές προεπιλογές, στην αρχική οθόνη θα εμφανιστούν όλα τα apps της Apple. Όλα τα υπόλοιπα apps τρίτων κατασκευαστών, αυτόματα, θα οργανωθούν κατά αλφαβητική σειρά, ξεκινώντας από τη δεύτερη σελίδα. Αυτό σημαίνει ότι διάφοροι φάκελοι που είχατε δημιουργήσει στο παρελθόν, θα εξαφανιστούν και οι εφαρμογές θα βρίσκονται εκτός φακέλων.

Από αυτό το σημείο και μετά μπορείτε να διαγράψετε τα apps που δεν χρειάζεστε και να οργανώσετε όσα απομείνουν σε νέους φακέλους, ώστε το iPhone σας να αποκτήσει μια νέα και φρέσκια όψη.

Εξαιτίας ενός bug του iOS 9.3, αν θέλετε, μπορείτε να αλλάξετε και τα εικονίδια, μετατρέποντας τα από τετράγωνα σε στρογγυλά. Διαβάστε αναλυτικά το κόλπο που πρέπει να κάνετε εδώ «Αλλάξτε την αρχική οθόνη του iPhone χωρίς jailbreak».

Το bug, πιθανότατα να διορθωθεί στην επόμενη αναβάθμιση λογισμικού, οπότε βιαστείτε για να το προλάβετε.

Από mirelen.