9 μικρές λεπτομέρειες για το iPhone

9 μικρές λεπτομέρειες για το iPhone
ired.gr

Αναζητήστε αυτές τις μικρές εννιά λεπτομέρειες στη συσκευή σας.

Αν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο μπορούν να συμφωνήσουν Android και Apple χρήστες είναι ότι η Apple δίνει πολύ μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες. Από το υλικό και το μέγεθος της συσκευασίας των iPhone έως τη γραμματοσειρά και τις αποχρώσεις των εικονιδίων, το iPhone είναι ένα από τα πιο προσεκτικά σχεδιασμένα smartphones στην αγορά.

Και ενώ αυτό το γνωρίζουμε όλοι, υπάρχουν ακόμη κάποια πράγματα που ακόμη και οι ίδιοι οι χρήστες iPhone δεν έχουν προσέξει. Δείτε μερικές από αυτές τις μικρές λεπτομέρειες που ίσως δεν έχετε παρατηρήσει στο iPhone σας.

1. Παγκόσμια ώρα

iphone details 01

Αν χρησιμοποιείτε την Παγκόσμια ώρα, θα παρατηρήσετε ότι όλα τα αναλογικά ρολόγια δεν είναι τα ίδια. Κάποια είναι λευκά και κάποια μαύρα, γεγονός που δηλώνει ποια τοποθεσία έχει ημέρα και ποια νύχτα.

2. Οθόνη κλειδώματος

iphone details 02

Αυτή τη μικρή λεπτομέρεια ομολογώ ότι δεν την είχα προσέξει. Κάθε φορά που το iPhone εμφανίζει την οθόνη κλειδώματος, βλέπετε το κείμενο «σύρετε για ξεκλείδωμα». Αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα δείτε ένα φως που αναβοσβήνει από αριστερά προς τα δεξιά, δείχνοντάς σας την κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να σύρετε για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας. Αν και για τους περισσότερους αυτό είναι προφανές, για τους νέους χρήστες είναι μια ωραία προσθήκη.

3. Apple Maps

iphone details 03

Οι χάρτες της Apple δεν είναι η πιο ακριβής εφαρμογή χαρτογράφησης αλλά είναι μια από τις πιο «όμορφες». Υπάρχει ένα οπτικό εργαλείο που σας επιτρέπει να βλέπετε πως κινείται η νύχτα σε όλο τον κόσμο, σε πραγματικό χρόνο. Όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία του δορυφόρου, μπορείτε να κάνετε zoom out για να δείτε που είναι νύχτα και που είναι ημέρα. Μάλιστα στις τοποθεσίες όπου είναι νύχτα, φαίνονται αναμμένα φώτα.

4. Φακός

iphone details 04

Όταν ανοίγετε το Κέντρο Ελέγχου και ενεργοποιήσετε τον φακό, ο μικροσκοπικός διακόπτης λειτουργίας θα κινηθεί προς τα επάνω, στη θέση ΟΝ. Όταν απενεργοποιήσετε τον φακό, ο διακόπτης θα κινηθεί προς τα κάτω, στη θέση OFF. Αυτό είναι πραγματικό πάθος για τη λεπτομέρεια.

5. Ρολόι

iphone details 05

Το ρολόι είναι, στην πραγματικότητα, ένα αναλογικό ρολόι. Η εφαρμογή εμφανίζει την τρέχουσα ώρα και ένα δείκτη για τα δευτερόλεπτα, ο οποίος κινείται στην αρχική οθόνη.

6. Touch ID

iphone details 06

Το Touch ID μπορεί να θυμηθεί τα δακτυλικά αποτύπωμα. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Touch ID & κωδικός πρόσβασης. Θα παρατηρήσετε τη λίστα με τα δακτυλικά αποτυπώματα που έχετε ήδη δημιουργήσει. Αν τοποθετήσετε ένα δάκτυλο στο Home Button, η αντιστοίχιση θα γίνει γκρι. Με αυτόν τον τρόπο είναι πιο εύκολο να αναγνωρίσετε ποιες καταχωρήσεις δεν ανήκουν στα δάχτυλα σας και να τις διαγράψετε.

7. ΚΕΦΑΛΑΙΑ

iphone details 07

Όποιος γράφει πολλά μηνύματα, το έχει παρατηρήσει από την πρώτη στιγμή της αλλαγής με το iOS 9. Πατώντας το Shift, όλα τα γράμματα μετατρέπονται σε κεφαλαία. Προηγουμένως, κάτι τέτοιο δεν γινόταν, προκαλώντας οπτική σύγχυση: ενώ έγραφες κεφαλαία, τα γράμματα εμφανίζονταν πεζά.

8. Εικονίδιο Apple Maps

iphone details 08

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί το εικονίδιο της εφαρμογής Apple Maps εμφανίζει τον αυτοκινητόδρομο 280; Η σχεδιαστική ομάδα επέλεξε αυτό το σημείο επειδή βρίσκεται πολύ κοντά στα γραφεία της Apple.

9. Εισερχόμενη κλήση

iphone details 09

iphone details 10

Υπάρχουν δυο διαφορετικοί τρόποι να «υποδεχτεί» κάποιος ένα τηλεφώνημα. Αν λάβετε μια κλήση ενώ το iPhone είναι κλειδωμένο, στην οθόνη κλειδώματος το «σύρατε για ξεκλείδωμα» γίνεται «απάντηση» ενώ συγχρόνως εμφανίζεται επιλογή Υπενθύμισης και Αποστολής μηνύματος. Αν λάβετε μια κλήση ενώ το iPhone είναι ξεκλείδωτο, στην οθόνη προστίθεται και η επιλογή της Άρνησης και της Αποδοχής.

Από mirelen.