Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτόματη μετάφραση κάθε γλώσσας μέσα στ’ αυτιά σας

Αυτόματη μετάφραση κάθε γλώσσας μέσα στ’ αυτιά σας
ired.gr

Τώρα μπορείτε να καταλαβαίνετε κάθε γλώσσα που υπάρχει χωρίς να την ξέρετε.

Αν τυχόν έχετε ασχοληθεί με την επιστημονική φαντασία στο πέρασμα των χρόνων, ίσως να είχε υποπέσει στην αντίληψή σας μια πολύ διάσημη σειρά βιβλίων (που το πρώτο έγινε και ταινία αργότερα) με τον τίτλο: «Γυρίστε τον Γαλαξία με οτοστόπ». Σε αυτή τη χιουμοριστική σειρά, ο εξωγήινος Φορντ Έσκορτ δίνει στον γήινο φίλο του ένα «Βαβελόψαρο» που το βάζει μέσα στο αυτί του ώστε να μπορεί να καταλάβει αυτόματα και να συνεννοηθεί με όλες τις γλώσσες του Γαλαξία, καθώς αρχίζουν την περιπλάνησή τους λίγο πριν καταστραφεί η Γη. Και όπως και να το κάνουμε, η ιδέα του να μπορείς να καταλάβεις κάποιον ασχέτως με το τι γλώσσα μιλάει, δεν παύει να είναι φανταστική σαν δυνατότητα.

real time translation 01

Μια τέτοια προσπάθεια γίνεται με το Google Translate που κάνει πολύ καλή δουλειά όσον αφορά τις άλλες γλώσσες - πλην Ελληνικών όπου το βάζουμε για να γελάσουμε - αλλά και πάλι χρειάζεται κανείς ένα υπολογιστή, κινητό κλπ, σύνδεση στο Internet και αρκετή διαδικασία στην καλύτερη περίπτωση. Κάτι τέτοιο έρχεται να διορθώσει η εταιρία Waverly Labs με το νέο της προϊόν Pilot, που είναι ένα απλό σετ ακουστικών που, μετά από μικρή παύση, κάνει μια βασική μετάφραση των περισσότερων γλωσσών στη μητρική γλώσσα του ακροατή-χρήστη. Είναι πρωταρχικά σχεδιασμένο για τον «παγκόσμιο τουρίστα», αλλά, όπως καταλαβαίνετε, μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερο εύρος εφαρμογών.

real time translation 02

Δείτε ακόμη: 5 iPhone apps για να μάθετε μια ξένη γλώσσα

Μια από τις βασικές δυνατότητες-χαρακτηριστικά του Pilot, είναι ότι η εταιρία σκοπεύει να το κάνει να λειτουργεί εντελώς offline (δηλ. χωρίς ανάγκη σύνδεσης στο Web). Μια συνοδευτική εφαρμογή για το κινητό θα χρησιμοποιείται για να έχουμε από πριν κατεβασμένες όλες τις γλώσσες που μας ενδιαφέρουν και θα επιλέγει την κατάλληλη γλώσσα κατά τη σύνδεση με τα ακουστικά, όπως επίσης θα λειτουργεί και σαν ο «εγκέφαλος» του συστήματος ώστε να μη χρειάζεται σύνδεση στο Internet. Το δεύτερο ακουστικό θα μπορεί επίσης να χρησιμοποιείται από την εφαρμογή για ακρόαση μουσικής όταν δεν γίνεται μετάφραση.

real time translation 03

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα της εταιρίας, το Pilot θα έχει ένα πακέτο των βασικότερων γλωσσών δωρεάν μαζί με την αγορά και θα προσφέρει επιπλέον πακέτα, έναντι έξτρα χρέωσης. Αρχικά θα υποστηρίζονται οι λατινογενείς και γερμανογενείς γλώσσες τις Ευρώπης (π.χ. Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά ως λατινογενείς) πέραν των Αγγλικών και Γερμανικών. Το όλο πρότζεκτ βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστική φάση, οπότε, περιμένουμε για επιπλέον λεπτομέρειες. Ανάμεσα σε άλλες γλώσσες που αναφέρθηκαν από τη Waverly Labs είναι οι Σλαβικές, η Σημιτική, η Ινδική και αυτές της Ανατολικής Ασίας. Στο διαφημιστικό βίντεο βλέπουμε τον δημιουργό του προϊόντος Andrew Ochoa να μιλάει με μια φίλη του σε Αγγλικά-Γαλλικά.

Αν επιθυμείτε να το δοκιμάσετε κι εσείς, θα πρέπει να κάνετε υπομονή. Η Waverly Labs θα ξεκινήσει μια καμπάνια στο Indiegogo στις 25 Μαΐου, όπου το Pilot θα προπωλείται για 300$. Όπως και να έχει, ακόμη κι αν η καμπάνια έχει επιτυχία, δεν προβλέπεται το Pilot να βγει στην αγορά πριν από την άνοιξη του 2017. Και εφόσον δεν υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις.

Ευτυχώς θα υπάρξει κάποιος τρόπος να πάρουμε μια ιδέα για τον τρόπο που λειτουργεί το Pilot. Η εταιρία σκοπεύει να παρουσιάσει μια εφαρμογή για κινητά φέτος το καλοκαίρι που - κατά τα λεγόμενά της - θα λειτουργεί σαν «βιβλίο έτοιμων φράσεων» για ταξιδιώτες. Η Waverly Labs είπε επίσης ότι αυτή η εφαρμογή θα συμπεριλαμβάνεται και στην προ-παραγγελία του Pilot, αλλά δεν διευκρίνισε αν θα πωλείται και ξεχωριστά.

Δείτε ακόμη: Μπορεί το iPhone να σε διδάξει μια ξένη γλώσσα;

real time translation 04

Όπως γίνεται πάντα, με πρότζεκτ που χρηματοδοτούνται από τον κόσμο, θα χρειαστεί να περιμένουμε το προϊόν να φτάσει στα χέρια (και στ’ αυτιά) μας, πριν μπορέσουμε να έχουμε την πλήρη εικόνα γι’ αυτό. Αλλά αν δουλέψει όπως υπόσχεται, τότε μπορεί να αλλάξει εντελώς το τοπίο στην επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων στο μέλλον.

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status