Η Apple στρέφεται στην LG για την κατασκευή της διπλής κάμερας του iPhone 7 Plus

Η Apple στρέφεται στην LG για την κατασκευή της διπλής κάμερας του iPhone 7 Plus
ired.gr

Γιατί η Apple προσπερνά τη SONY και στρέφεται στην LG. Οπτικός σταθεροποιητής εικόνας και στο iPhone 7 των 4,7 ιντσών;

Το ότι το iPhone 7 Plus θα έχει dual-lens κάμερα πρέπει πλέον να θεωρείται ως δεδομένο, όπως επίσης και το ότι το μικρότερο αδερφάκι του, των 4,7 ιντσών, θα “κάνει καριέρα” με μία “παραδοσιακή”, μονή κάμερα. Ας δούμε όμως τι συμβαίνει στον τομέα των κατασκευαστών των chips που θα εξοπλίσουν το iPhone.

Ο Chris Chang της Nomura Securities σε ένα σημείωμά του προς τους επενδυτές, ανέφερε πως η Apple προτίθεται να προμηθευθεί τους αισθητήρες διπλής κάμερας για το iPhone 7 Plus (ή το iPhone Pro, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει) από την LG και όχι από τη Sony, όπως έως και σήμερα γνωρίζαμε.

“Εκτιμούμε πως η Sony δεν θα είναι σε θέση να παραδώσει τις μονάδες αισθητήρων διπλής κάμερας στην Apple για τους εξής λόγους (1) χαμηλότερη από την αναμενόμενη δυναμική στην παραγωγή, και (2) λόγω ζημιών που έγιναν στις εγκαταστάσεις της από τον σεισμό του Απριλίου στο Kumamoto.”

iphone camera by lg sony 01

Στο παρελθόν, ο Chang είχε αναφέρει πως το phablet της Apple θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, μία με single lens camera και μία με dual lens. Σε αυτή του την αναφορά αναφέρει πως το μοντέλο των 5,5 ιντσών θα είναι ένα και θα διαθέτει dual-lens camera.

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε περισσότερα για την dual-lens τεχνολογία:

Όμως, πάντα με βάση τη συγκεκριμένη αναφορά, μία ευχάριστη είδηση έκανε την εμφάνισή της και πραγματικά θέλω πάρα πολύ αυτή να αληθεύει. Σύμφωνα με το report του Chang, στο iPhone 7, θα υπάρχει οπτικός σταθεροποιητής εικόνας (OIS) και στα δύο μοντέλα και όχι μόνο στο phablet της Apple. Η αλήθεια βέβαια είναι πως εξ’ αρχής η Apple θα έπρεπε να έχει εξοπλίσει και τις δύο ναυαρχίδες της με OIS.

Η Apple προσπαθεί να δημιουργήσει μία DSLR-like εμπειρία στα επόμενα iPhones. Το μόνο που θα προσέθετα είναι πως για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να σταματήσει αυτός ο διαχωρισμός του “μικρού” και του “μεγάλου” μοντέλου. Και τα δύο μοντέλα κοστίζουν πολλά χρήματα και πρέπει να φέρουν από κοινού όλες τις τεχνολογίες που η Apple υιοθετεί.

από Kostthem