Εκτύπωση αυτής της σελίδας

LAZERTOUCH: ο προβολέας που μετατρέπει κάθε επιφάνεια σε touchscreen

LAZERTOUCH: ο προβολέας που μετατρέπει κάθε επιφάνεια σε touchscreen
ired.gr

Ένα νέο προϊόν που θα μετατρέψει σε επιφάνεια αφής οποιαδήποτε επιφάνεια φωτίζει.

Μπορεί να σας έχει συμβεί: έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ στις οθόνες αφής κινητών και τάμπλετ που μπορεί καμιά φορά, μέσα στην κούρασή μας να προσπαθούμε να ελέγξουμε τον υπολογιστή μας πατώντας στην οθόνη του και να αναρωτιόμαστε γιατί δεν ανταποκρίνεται. Σε πολλούς πάντως έχει συμβεί τουλάχιστον μία φορά. Σύντομα όμως, μπορεί να μη χρειάζεται πια να αναρωτιόμαστε αν μια επιφάνεια είναι touchscreen. Και αυτό θα γίνει μόλις βγει στην αγορά το νέο προϊόν με το όνομα Lazertouch.

Με βάρος μόλις λίγο πάνω από 140 γραμμάρια, ο Lazertouch παρουσιάστηκε από την Κινέζικη (τι πρωτότυπο) εταιρία Easitech, ως ο πρώτος μίνι προβολέας που μετατρέπει οποιαδήποτε επιφάνεια σε μια οθόνη αφής που ελέγχεται από τα δάχτυλά μας! Ο Lazertouch μπορεί να προβάλει εικόνα μεγέθους από 20 ίντσες μέχρι και τις 150 ίντσες, πρακτικά σε οποιαδήποτε επιφάνεια και με μια φωτεινότητα της τάξεως των 250 ANSI lumens και ανάλυση 720Ρ. Αυτό θεωρητικά μας προσφέρει είτε μια οθόνη αφής, είτε έναν ολόκληρο «έξυπνο» πίνακα χρήσιμο για διάφορες λειτουργίες, από τη συνάντηση σε ένα συνέδριο, για σημειώσεις, παρουσιάσεις μέχρι και την παρακολούθηση μιας ταινίας.

Δείτε ακόμη: Αυτή η τεχνολογία μπορεί να αντικαταστήσει το Bluetooth

Όποτε το δάχτυλό μας παρεμβαίνει στην ακτίνα του λέιζερ που εκπέμπεται από τον προβολέα, ένας αισθητήρας αναγνωρίζει την παρεμβολή και μας επιτρέπει να επικοινωνήσουμε με την προβαλλόμενη εικόνα, είτε γράφοντας επάνω της, είτε πατώντας πλήκτρα, είτε οτιδήποτε άλλο απαιτεί η εφαρμογή που προβάλλεται εκείνη τη στιγμή, όπως ακριβώς θα γινόταν και σε μια κανονική οθόνη αφής.

Ο Lazertouch λειτουργεί παρόμοια με ένα τάμπλετ. Το σύστημα «τρέχει» Android και μέσα στις δυνατότητές του υπάρχουν το κατέβασμα εφαρμογών, η ύπαρξη ηχείων, 32 GB αποθηκευτικού χώρου, Bluetooth, Wi-Fi, μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία 13.600mAh και θύρες όπως HDMI, USB, ακουστικών, και κάρτας Micro SD. Η Easitech επίσης ισχυρίζεται ότι το σύστημα λειτουργεί με ένα απλό πλήκτρο Power On και καμία ανάγκη ρυθμίσεων.

Βέβαια, ένας τέτοιος προβολέας, με αυτού του είδους τις δυνατότητες, ακούγεται εκπληκτικός στα χαρτιά, αλλά μένει να τον δούμε και στην τελική επίδειξη. Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι η φωτεινότητα των 250 lumens, δεν είναι κάτι το φοβερό και, ενώ θα είναι καλή για μια απεικόνιση οθόνης τύπου μεγάλου tablet, θα χρειάζεται πλήρως σκοτεινό δωμάτιο για μεγάλες απεικονίσεις (όπως οι 150 ίντσες) και πάλι δεν θα είναι πολύ ισχυρή. Επίσης πρέπει να σημειώσουμε, ότι ενώ η περιγραφή της Easitech μιλάει και για μελλοντικές(;) αναλύσεις μέχρι 4Κ, η υπάρχουσα ανάλυση των 720Ρ είναι τύπου HD (και όχι πλήρους) και δεν κάνει για κάτι περισσότερο από οθόνες μεγέθους 55 ιντσών αν θέλουμε να έχουμε σωστή εικόνα.

Δείτε ακόμη: Νέα τεχνολογία της Apple διορθώνει τα λάθη αυτόματης διόρθωσης

Αλλά και πάλι, αν μη τι άλλο, η τεχνολογία λέιζερ που χρησιμοποιείται προκειμένου να επιτρέψει τη διάδραση με την εικόνα και να μετατρέψει μια επιφάνεια σε απτική, δεν παύει να είναι, το λιγότερο, πολύ ενδιαφέρουσα, δείχνοντας μάλιστα το δρόμο προς το μέλλον και το τι να περιμένουμε.

Αν λοιπόν νιώθετε ότι θέλετε να συμμετάσχετε σε ένα πρότζεκτ που χρηματοδοτείται από το κοινό της Κίνας, μπορείτε να προ-παραγγείλετε τον Lazertouch μέσω της καμπάνιας που έχει ανοίξει στο Indiegogo.

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status