Τα παλιά iPod πουλιούνται για χιλιάδες δολάρια στο ebay.

Τα παλιά iPod πουλιούνται για χιλιάδες δολάρια στο ebay.
ired.gr

Έχετε κάποιο παλιό iPod; Διαβάστε παρακάτω για να δείτε πόσο «πιάνει».

Η αγορά παλαιών ηλεκτρονικών συσκευών μπορεί να γίνει αρκετά παράξενη. Ενώ ένα ολοκαίνουριο Mac μπορεί να κοστίσει από 1200-2500€, η αγορά ενός αυθεντικού πρωτότυπου από τα πρώτα της Apple, μπορεί να φτάσει τα 365.000$. Όπως συμβαίνει με άλλα συλλεκτικά αντικείμενα, τα παλιά «κλασικά» πια προϊόντα της Apple «χτυπάνε» αστρονομικές τιμές και, χάρη στην εκμετάλλευση της νοσταλγικής διάθεσης κάποιων, κάποιοι άλλοι μπορούν να γίνουν πλούσιοι.

Και ενώ είναι μάλλον απίθανο να έχει κανείς έναν πρωτότυπο Apple Ι υπολογιστή, μπορείτε σίγουρα να βγάλετε καλά λεφτά αν έχετε ξεχασμένο σε κανένα συρτάρι ένα παλιό iPod. Από την εποχή που η Apple μπήκε στην αγορά της μουσικής - και για την ακρίβεια των ΜΡ3-όφωνων - έχει παρουσιάσει κάπου 25 διαφορετικά μοντέλα iPod. Αν λοιπόν σας έχει ξεμείνει κανένα (ή περισσότερα) από τα παλιά μοντέλα, τότε ίσως σας ενδιαφέρει να μάθετε πόσα μπορεί να πιάσει.

old ipod sales 01

Σύμφωνα με μια νέα αναφορά από την The Guardian, τα παλιά iPod έχουν φτάσει στο επίπεδο συλλεκτικότητας που έχουν οι κάρτες του baseball στην Αμερική, με την έννοια ότι θεωρούνται πια σοβαρά συλλεκτικά αντικείμενα που πουλιούνται για πολλές εκατοντάδες ή ακόμη και χιλιάδες δολάρια.

Μερικά παραδείγματα:

Ένα σφραγισμένο στη αρχική του συσκευασία iPod shuffle τρίτης γενιάς πιάνει ούτε λίγο, ούτε πολύ γύρω στα 1.000$. Ένα σχετικά καλής κατάστασης λευκό iPod classic πέμπτης γενιάς πιάνει γύρω στα 1.350$. Ένα ασημί πρώτης γενιάς iPod mini; Δικό σας μόνο για 2.500$!

old ipod sales 02

Και αυτά είναι τα φθηνά που μιλάμε εδώ. Αν τυχόν έχετε κάποιο iPod (οποιοδήποτε μοντέλο) που είναι ειδικής έκδοσης (special edition) και - ακόμη καλύτερα - στην αρχική του συσκευασία, τότε μιλάμε για πολύ περισσότερα. Για παράδειγμα, το special edition κόκκινο-μαύρο τέταρτης γενιάς iPod της Apple που βγήκε σε συνεργασία με το συγκρότημα των U2 πουλιέται άνετα γύρω στα 7.000$!

Και αυτό πάλι πριν φτάσουμε στα αμιγώς συλλεκτικά προϊόντα. Εκεί οι τιμές έχουν ξεφύγει πραγματικά. Ένα πρώτης γενιάς iPod classic όπου, «η μπαταρία είναι σε αρκετά καλή κατάσταση για την ηλικία του» σύμφωνα με την περιγραφή, βγήκε «στο σφυρί» για «μόνο» 10.000$! Ένα δεύτερης γενιάς μέσα στο κουτί του iPod classic - αυτό είναι η τελευταία έκδοση που είχε την περιστροφική ρόδα-κουμπί - έφτασε να πιάσει το αστρονομικό ποσό των 20.000$!

old ipod sales 03

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως όλα τα iPod πιάνουν τέτοιες τιμές ή ότι σίγουρα θα καταφέρετε να πουλήσετε ένα τέτοιο - αν έχετε - σε μια αντίστοιχη τιμή, αλλά, αν τυχόν έχετε κάποιο μοντέλο από το 2001-2004 κάπου καταχωνιασμένο, δε θα έκανε κακό να μπείτε στο ebay και να δείτε πόσα μπορεί να σας αποφέρει αν αποφασίζατε να το πουλήσετε. Και από την άλλη μεριά, το πρωτότυπο iMac σε μπλε χρώμα του 1998 μπορείτε να το βρείτε για μόλις 50$. Ειρωνεία έτσι;

Αν λοιπόν έχετε κάποιο παλιό iPod, μπείτε στο ebay, ανοίξτε ένα δωρεάν λογαριασμό, αν δεν έχετε και αρχίστε τους πλειστηριασμούς. Τι, ακόμη εδώ είστε;

Δείτε ακόμη: Κάνε το iPod Touch 4g, iPhone!

από Elichord