Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς να γυρίσετε ταινία με ένα iPhone

Πώς να γυρίσετε ταινία με ένα iPhone
ired.gr

Το βίντεο από τις καλοκαιρινές σας διακοπές μπορεί να αποκτήσει οσκαρικές διαστάσεις αν το γυρίσετε σωστά.

Αρκεί ένα iPhone στην τσέπη, έξυπνο λογισμικό και μερικά αξεσουάρ για να καταφέρετε να γυρίσετε ποιοτικές ταινίες χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε επαγγελματική κάμερα.

Γυρίστε στη συσκευή οριζόντια

iphone video tips 01

Το YouTube, το Facebook και το Vimeo εμφανίζουν τα videos σε οριζόντιο format. Μια απλή περιστροφή της συσκευής από κάθετα σε οριζόντια σας επιτρέπει να συμπληρώσετε το 100% ενός web player. Επίσης, είναι στο ίδιο σχήμα με μια οθόνη τηλεόρασης, έτσι ώστε όταν το βίντεό σας «παίξει» στις ειδήσεις, να μην μοιάζει εντελώς ερασιτεχνικό.

Αποφύγετε τα κουνήματα

iphone video tips 02

Επενδύστε σε ένα μίνι τρίποδο ή ακόμη καλύτερα σε ένα gimbal με άξονες σταθεροποίησης. Αν δεν έχετε κάποιον μαζί σας, θα χρειαστείτε ένα selfie stick για να τραβήξετε ένα δικό σας πλάνο.

Δώστε προσοχή στο φως

iphone video tips 03

Μαγνητοσκοπήστε το βίντεο με τον ήλιο στην πλάτη σας, ώστε το θέμα σας να είναι καλά φωτισμένο. Οι περισσότερες εφαρμογές λήψης βίντεο σας επιτρέπουν να αλλάξετε την έκθεση, όταν ο ηθοποιός έχει οπίσθιο φωτισμό αλλά καλύτερα να κάνετε το ανάποδο. Όταν βρίσκεστε σε κλειστούς χώρους, χρησιμοποιήστε επιδαπέδια φωτιστικά για να δημιουργήσετε ένα απλό φωτισμό τριών σημείων.

Κάντε focus

iphone video tips 04

Ο σκηνοθέτης Sean Baker έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη ταινία μεγάλου μήκους, χρησιμοποιώντας το iPhone 5s και έναν αναμορφικό φακό. Μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι του επιπέδου μιας κανονικής κινηματογραφικής ταινίας αλλά η εστίαση θα είναι μια χαρά. Δείτε το trailer της ταινίας “Tangerine” εδώ

Δώστε σημασία στον ήχο

iphone video tips 05

Αν έχετε ήδη επενδύσει σε ένα φακό και ένα τρίποδο, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε και τον ήχο. Υπάρχουν διάφορα μικρόφωνα σχεδιασμένα ειδικά για smartphones. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε πολλαπλά μικρόφωνα, ηχογραφήστε τον ήχο ξεχωριστά και προσθέστε τον κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας.

Επεξεργαστείτε το άμεσα

iphone video tips 06

Πολλοί σκηνοθέτες που εργάζονται με το iPhone χρησιμοποιούν το Filmic Pro για την καταγραφή του βίντεο και στη συνέχεια το επεξεργάζονται σε έναν υπολογιστή. Αν όμως βιάζεστε να ανεβάσετε online το βίντεό σας, επεξεργαστείτε την ταινία σας στο iMovie για iOS. Αν έχετε Android, χρησιμοποιήστε το PowerDirector. Αν θέλετε να προσθέσετε κείμενο και γραφικά, προτιμήστε το Gravie για iOS και για Android το VideoShow.

Διαβάστε επίσης: «Οδηγός για slow motion βίντεο με iPhone»

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status