Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Quick Tip: Πώς να “ξεχάσετε” ένα ασύρματο δίκτυο στο iPhone

Quick Tip: Πώς να “ξεχάσετε” ένα ασύρματο δίκτυο στο iPhone
ired.gr

Η αυτόματη σύνδεση σε ένα δίκτυο Wi-Fi μπορεί να μην είναι πάντα η καλύτερη λύση.

Από προεπιλογή, οι συσκευές iOS θυμούνται τα δίκτυα Wi-Fi στα οποία έχουν συνδεθεί στο παρελθόν ώστε να έχουν τη δυνατότητα να επανασυνδεθούν αυτόματα στο μέλλον. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι εξαιρετικά βολικό, όταν επισκέπτεστε συχνά μια τοποθεσία με ασύρματο δίκτυο και δεν χρειάζεται να πληκτρολογείτε κάθε φορά το συνθηματικό.

Όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι ενοχλητικό. Για παράδειγμα, αν έχετε συνδεθεί στο Wi-Fi του γείτονά σας ή σε κάποια εφεδρικό δίκτυο στη δουλειά, η συσκευή σας θα συνεχίσει να συνδέεται αυτόματα.

Όταν υπάρχουν πολλαπλά διαθέσιμα δίκτυα Wi-Fi σε ένα σημείο, το iOS συνδέεται αυτόματα με όποιο δίκτυο SSID έρχεται πρώτο στην αλφαβητική σειρά, ακόμη κι αν το σήμα του δικτύου αυτού είναι το ασθενέστερο. Εάν έχετε πρόσβαση διαχειριστή σε ένα από αυτά τα δίκτυα, θα πρέπει να το μετονομάσετε, ώστε να έρχεται πρώτο. Διαφορετικά, μπορείτε να κάνετε το iOS να ...ξεχάσει τα άλλα δίκτυα και να θυμάται μόνο το δικό σας.

Πώς να ξεχάσετε ένα δίκτυο Wi-Fi

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις και επιλέξτε Wi-Fi.

forget an iphone wifi 01

Από τη λίστα των δικτύων, βρείτε το δίκτυο που θέλετε το iOS να ξεχάσει και πατήστε το εικονίδιο με το ‘i’ στα δεξιά.

forget an iphone wifi 02

Πατήστε το «Αγνόηση αυτού του δικτύου»

forget an iphone wifi 03

Στο κουτί της επιβεβαίωσης, πατήστε Αγνόηση.

forget an iphone wifi 04

Η συσκευή σας θα ξεχάσει τα διαπιστευτήρια για το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου και του κωδικού ασφαλείας και η σύνδεση δεν θα είναι πλέον αυτόματη.

Όταν έχετε κάνει αυτή τη διαδικασία για όλα τα δίκτυα με τα οποία δεν θέλετε να συνδέεται αυτόματα η συσκευή σας, τα Wi-Fi θα εξακολουθούν να εμφανίζονται στη λίστα σας.

Αν θέλετε να επανασυνδεθείτε με κάποιο δίκτυο ανά πάσα στιγμή, απλά πατήστε στο όνομά του, στη λίστα των διαθέσιμων δικτύων. Θα πρέπει, όμως, να πληκτρολογήσετε, εκ νέου, τον κωδικό πρόσβασης.

Απλά, θυμηθείτε, ότι αν επαναφέρετε ένα δίκτυο μετά την αγνόηση, το iOS θα ξεκινήσει πάλι να συνδέεται αυτόματα κάθε φορά που θα το εντοπίζει.

Τέλος, αν διαπιστώσετε ότι ανεπιθύμητα δίκτυα συνδέονται στη συσκευή σας χωρίς τη συγκατάθεσή σας, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το «Ερώτηση για είσοδο» που θα βρείτε στις Ρυθμίσεις για το Wi-Fi. Αυτό θα εμφανίζει ένα pop up παράθυρο διαλόγου όταν κάποια δίκτυα βρίσκονται εντός εμβέλειας αλλά δεν μπορεί να εμποδίσει την αυτόματη ένταξη των «γνωστών» δικτύων.

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status