Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάνετε το χέρι σας interface για το smartwatch

Κάνετε το χέρι σας interface για το smartwatch
ired.gr

Το SkinTrack είναι μια νέα τεχνολογία που μπορεί να μετατρέψει το χέρι μας σε επιφάνεια εργασίας για το smartwatch μας.

Αν έχετε κάποιο smartwatch, σίγουρα γνωρίζετε από πρώτο χέρι τα μειονεκτήματά τους. Αν και καλυτερεύουν όλο και περισσότερο, εξακολουθούν να στηρίζονται στη μικροσκοπική τους οθόνη για να λειτουργήσουν. Και παρόλο που οι κατασκευαστές θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερες τις οθόνες, το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν μάλλον άχαρο. Η λύση; Κάνουμε το χέρι μας interface για το smartwatch.

Αυτό τουλάχιστον σκέφτηκε η Future Interfaces Group με την πρόσφατη τεχνολογία της, το SkinTrack. Με το SkinTrack ένα smartwatch μπορεί να έχει ένα αριθμό αισθητήρων που του επιτρέπουν να αναγνωρίζει το χέρι μας σαν επέκταση του interface της οθόνης. Η Future Interfaces Group είναι ένα ερευνητικό εργαστήριο που εδράζεται στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon.

smartwatch concept interface 03

Το σύστημα λειτουργεί βασικά με ένα δαχτυλίδι που φοράμε σε ένα μας δάχτυλο και επικοινωνεί με τους αισθητήρες του smartwatch. Όταν το δάχτυλο που φοράει το δαχτυλίδι ακουμπάει το δέρμα κοντά στο ρολόι, ένα ηλεκτρικό σήμα στέλνεται διαμέσου του χεριού. Το ρολόι μπορεί έτσι να υπολογίσει τριγωνομετρικά τη θέση του δαχτύλου μέσω της απόστασης ανάμεσα στο δαχτυλίδι και σε τέσσερις από τους αισθητήρες που βρίσκονται στην κάσα του γύρω-γύρω.

Υπάρχουν χιλιάδες ωραία πράγματα που μπορεί κανείς να κάνει όταν έχει ολόκληρο το χέρι του για interface. Παρακολουθήστε το βίντεο παρακάτω και θα δείτε εφαρμογές να σύρονται από την οθόνη πάνω στο χέρι όπου μετά μπορούμε να πατήσουμε (tapping) και να επιστρέψουμε πίσω στην εφαρμογή στην οθόνη. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το χέρι μας ακόμη και για να τραβήξουμε πιο καλά τη σφεντόνα στο Angry Birds!

smartwatch concept interface 01

Το σύστημα αυτό θα μπορούσε επίσης να αυξήσει τον αριθμό των συντομεύσεων που έχουμε σε ένα smartwatch. Για παράδειγμα θα δείτε ένα χρήστη να απορρίπτει μια κλήση με το να σχεδιάζει το γράμμα «S» (Silent) πάνω στο χέρι του! Το SkinTrack μπορεί επίσης να αντιληφθεί το δάχτυλό μας ακόμη κι όταν βρίσκεται πάνω από δέρμα (hover) χωρίς να ακουμπάει.

«Το σπουδαίο με το SkinTrack είναι ότι είναι διακριτικό. Ρολόγια και δαχτυλίδια είναι αντικείμενα που οι άνθρωποι φοράνε κάθε μέρα», είπε ο Yang Zhang ένας φοιτητής διδακτορικού που εργάζεται πάνω στη νέα τεχνολογία.

smartwatch concept interface 02

Βέβαια θα περάσει λίγος καιρός πριν δούμε την τεχνολογία να εφαρμόζεται σε καταναλωτικές συσκευές, αλλά τουλάχιστον υπάρχει ελπίδα ότι δεν θα χρειάζεται πια να έχουμε σαν μοναδικό interface την οθονούλα του smartwatch.

Βίντεο εδώ:

Δείτε ακόμη: Αυτή η τεχνολογία μπορεί να αντικαταστήσει το Bluetooth

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status