iPhone με ημερομηνία λήξης

iPhone με ημερομηνία λήξης
ired.gr

Θα αντικαταστήσουμε τα iPhones μας σε τρία χρόνια από την αγορά τους, λέει η Apple.

Στο πλαίσιο των νέων περιβαλλοντικών προγραμμάτων της, η Apple δημοσίευσε μια λίστα με τα προϊόντα της και πόσο χρονικό διάστημα πιστεύει ότι θα τα κρατήσουν οι πρώτοι ιδιοκτήτες τους.

Για παράδειγμα, θεωρεί ότι ένα iPhone και ένα Apple Watch θα πρέπει να αντικαθίστανται μετά από τρία χρόνια ενώ οι υπολογιστές Mac μετά από τέσσερα.

iphone expiration date 01

Η εκτίμηση αυτή δεν λαμβάνει υπόψη την επισκευή και την μεταπώληση, που θα παρέτεινε το χρόνο ζωής. Αλλά όταν κάποιος αγοράζει ένα iPhone 6s για 700 ευρώ, τότε η είδηση αυτή δεν είναι και πολύ ευχάριστη.

iphone expiration date 02

Η Apple έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για εκ προθέσεως επιβράδυνση των iPhones κάθε φορά που κυκλοφορεί μια νέα συσκευή. Μάλιστα, μια φοιτήτρια οικονομικών, το 2014, ανέλυσε των αριθμό των αναζητήσεων στο Google για “iPhone slow” σε όλο τον κόσμο και διαπίστωσε ότι η αναζήτηση για τον όρο αυτόν αυξανόταν κάθε φορά που κυκλοφορούσε ένα νέο μοντέλο. Φυσικά δεν υπάρχουν αποδείξεις που μπορούν να υποστηρίξουν αυτή τη θεωρία.

Διαβάστε επίσης: «Το φαινόμενο του αργού iPhone»

Μέχρι πρόσφατα, η εταιρεία παρείχε υποστήριξη λογισμικού για το iPhone και το iPad ηλικίας τριών χρονών και όχι για παλαιότερα μοντέλα. Η κυκλοφορία του iOS 8 και του iOS 9, στη συνέχεια, η οποία εξακολουθεί να υποστηρίζει το iPhone 4s του 2011, το άλλαξε αυτό.

Από την άλλη, οι υπολογιστές Mac έχουν μεγαλύτερη διάρκεια όσον αφορά την υποστήριξη του λογισμικού. Η τελευταία έκδοση El Capitan 10.11.4 εξακολουθεί να υποστηρίζει υπολογιστές από το 2007, παρά το γεγονός ότι η Apple πιστεύει ότι η ζωή των Mac θα διαρκεί έως 4 χρόνια.

iphone expiration date 03

Ως μέρος της νέας ώθησης της περιβαλλοντικής συνείδησης της Apple, αυτή την εβδομάδα θα κυκλοφορήσουν στο App Store μια σειρά από εφαρμογές για τη Γη, οι οποίες δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με το WWF, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων.

Διαβάστε επίσης: «Υπολογίστε την ηλικία της μπαταρίας του iPhone»

Από mirelen.