Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φόρτιση on the go: τι είναι τα power banks;

Φόρτιση on the go: τι είναι τα power banks;
ired.gr

“Κλειδιά, πορτοφόλι, κινητό και power bank”. Φορτίστε το κινητό σας με ένα power bank που θα έχετε πάντα μαζί σας.

Τα power banks έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή αφού η διάρκεια της ζωής της μπαταρίας των smartphones, tablets και φορητών συσκευών τελειώνει πολύ γρήγορα λόγω της «βαριάς» χρήσης μέσα στην ημέρα. Με ένα power bank, έχετε μια εφεδρική μπαταρία μαζί σας και μπορείτε να «γλιτώσετε» τη συσκευή σας από την αναπόφευκτη απενεργοποίηση, χωρίς να χρειαστείτε ούτε πρίζα, ούτε φορτιστή.

Διαβάστε επίσης: «Αλλάξτε την αρχική οθόνη του iPhone χωρίς jailbreak»

Τι είναι το power bank και πώς φορτίζει;

powerbanks 01

Το power bank είναι μια ειδική φορητή μπαταρία που λειτουργεί ακριβώς σαν μια τράπεζα. Σας επιτρέπει να αποθηκεύετε ηλεκτρική ενέργεια (κατάθεση στην τράπεζα) και στη συνέχεια να τη χρησιμοποιήσετε για να φορτίσετε μια συσκευή (ανάληψη από την τράπεζα). Υπάρχουν διάφορα είδη power banks ανάλογα με τη μπαταρία που χρησιμοποιούν, παλαιότερης ή νέας τεχνολογίας. Οι μπαταρίες λιθίου, Li –Polymer & Li-Ion battery είναι, γενικά, πιο αποδοτικές.

Ένα power bank φορτίζει τόσο ένα iPhone όσο και ένα Android;

powerbanks 02

Το power bank δεν διαθέτει software, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν είναι συμβατό με το smartphone σας. Στην πλειοψηφία τους, τα power banks είναι συμβατά σχεδόν μια οποιαδήποτε συσκευή δέχεται καλώδιο USB: φωτογραφικές μηχανές, φορητά ηχεία, συστήματα GPS, Mp3 players, smartphones, tablets.

Τι να προσέξετε πριν αγοράσετε ένα power bank

powerbanks 03

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε power bank. Το ένα είναι η φορητότητα. Ορισμένα power banks είναι μικρά και ελαφριά τόσο ώστε να γλιστρήσουν σε μια τσέπη. Κάποια άλλα έχουν μεγαλύτερο μέγεθος και θα χρειαστούν μια τσάντα για μεταφορά. Δώστε μεγάλη σημασία στο βάρος και αποφύγετε τα ογκώδη power banks, αν σκοπεύετε να τα μεταφέρετε μαζί σας κάθε ημέρα και όχι μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις.

Άλλος ένας παράγοντας είναι η χωρητικότητα. Εάν ο κατασκευαστής δεν το αναφέρει ρητώς διαφορετικά, να περιμένετε πως θα επιτευχθεί το 70% της αποδοτικότητας. Π.χ. ένα power bank 10000 mAh μπορεί να αποδώσει 7000 mAh. Μερικά από τα καλύτερα power banks της αγοράς αποδίδουν το 90% της χωρητικότητάς τους. Για μια πλήρη φόρτιση ενός κινητού θα χρειαστείτε ένα power bank χωρητικότητας 1500 mAh, για δύο πλήρεις φορτίσεις, ένα power banks χωρητικότητα 5200 mAh και για 4 πλήρεις φορτίσεις, ένα power bank 10.000 mAh.

Σε γενικές γραμμές, να έχετε κατά νου ότι όσο πιο πολλά mAh, τόσο περισσότερες φορτίσεις αλλά και τόσο πιο βαρύ και ογκώδες το power bank και τόσο μεγαλύτερος ο χρόνος φόρτισης. Αντίθετα, όσο λιγότερα mAh, τόσο λιγότερες φορτίσεις, αλλά τόσο πιο ελαφρύ και εύκολο στη μεταφορά και στο χρόνο φόρτισης.

Πόσους κύκλους φόρτισης μπορεί να κάνει ένα power bank;

powerbanks 04

Μπορείτε να φορτίζετε το smartphone σας από ένα power bank καθημερινά για 1,5 χρόνο, μέχρι να χάσει την ικανότητά του να φορτίζει. Αυτό σημαίνει περίπου 500 κύκλους φόρτισης κατά μέσο όρο. Τα ακριβότερα power banks μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο και τα φθηνότερα και μικρότερα ίσως και λιγότερο. Αν δεν κάνετε καθημερινή χρήση, το power bank θα λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα πάνω από 18 μήνες. Η ζωή ενός power bank μπορεί να μειωθεί επίσης αν εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες (π.χ. στο αυτοκίνητο).

Πόσο χρόνο χρειάζεται για να φορτιστεί ένα iPhone με power bank;

powerbanks 05

Εξαρτάται από τη χωρητικότητα του power bank και τη χωρητικότητα της μπαταρίας της συσκευής.

Υπάρχουν power banks που φορτίζουν ένα κινητό σε 5 λεπτά;

powerbanks 06

Τον τελευταίο καιρό κυκλοφόρησαν διάφορες ειδήσεις για κάποια power banks που φορτίζουν σε 5 λεπτά. Οι τίτλοι είναι σωστοί αλλά συγχρόνως παραπλανητικοί. Η αλήθεια είναι ότι τα ίδια τα power banks κάνουν refill τη δική τους μπαταρία σε πέντε λεπτά, ώστε να είναι σε θέση να φορτίσουν την μπαταρία του smartphone.

Υπάρχουν extra χαρακτηριστικά σε κάποια μοντέλα;

Κάποια power banks διαθέτουν 2 εξόδους USB για να μπορείτε να φορτίζετε δυο συσκευές ταυτόχρονα. Υπάρχουν, επίσης, μοντέλα με κύκλωμα διακοπής ρεύματος σε περίπτωση βραχυκυκλώματος, κύκλωμα υπερφόρτισης που διακόπτει τη φόρτιση όταν φτάσει το 100%, φακό, αλλά και σύστημα εκκίνησης μπαταρίας αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης: «Ξεκλειδώνουμε το iPhone 80 φορές την ημέρα»

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status