Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς να χρησιμοποιήσετε το iTunes με έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο

Πώς να χρησιμοποιήσετε το iTunes με έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο
ired.gr

Δείτε πώς μπορείτε να έχετε τη βιβλιοθήκη του iTunes σε έναν μεγάλο εξωτερικό δίσκο.

Με δεδομένο πια ότι οι περισσότεροι χρήστες του iTunes έχουν σχηματίσει με τον καιρό τεράστιες βιβλιοθήκες με χιλιάδες τραγούδια, ταινίες, βιβλία και οτιδήποτε άλλο, είναι περισσότερο από βέβαιο ότι η βιβλιοθήκη iTunes θα πιάνει τεράστιο χώρο στον κυρίως δίσκο του υπολογιστή τους. Αν μάλιστα σκεφτούμε επιπλέον τις εφαρμογές, τα podcasts και τα εφεδρικά αντίγραφα iOS συσκευών, τότε νούμερα σαν τα 30, 50 και 100 GB είναι συνηθισμένα για μια τέτοια βιβλιοθήκη.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι ο χώρος του δίσκου μας μπορεί να ελαττωθεί δραματικά και να βρεθούμε να λαμβάνουμε μηνύματα του τύπου: «Ο κύριος δίσκος σας είναι γεμάτος» ή άλλα παρόμοια, και να μην ξέρουμε πώς να απελευθερώσουμε χώρο.

Αν λοιπόν είστε σε μια τέτοια κατάσταση, τότε υπάρχει μια απλή λύση στο πρόβλημά σας. Ολική μετακόμιση. Με απλά λόγια, παίρνουμε τη βιβλιοθήκη από τον κυρίως δίσκο μας, τη μεταφέρουμε σε έναν τεράστιο εξωτερικό δίσκο - που συνδέεται μέσω USB με τον υπολογιστή μας - και όλα επιστρέφουν στην καλή τους κατάσταση που είχαν πριν.

Ταυτόχρονα, μπορούμε να έχουμε μια τεράστια βιβλιοθήκη για το iTunes, χωρίς να ανησυχούμε αν αυξηθεί κι άλλο στο μέλλον. Και με το κόστος των 2, 3 ακόμη και 4 ΤΒ δίσκων να έχει πέσει σημαντικά, μια τέτοια λύση είναι περισσότερο από δελεαστική.

Δείτε ακόμη: Εξουσιοδότηση iTunes Store

Πώς να κάνουμε τη μετακόμιση

Για να μεταφέρετε λοιπόν τη βιβλιοθήκη του iTunes από τον κύριο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας σε έναν εξωτερικό ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα, αφού βέβαια βρείτε πρώτα έναν μεγάλο εξωτερικό σκληρό που θα καλύψει τις τωρινές αλλά και μελλοντικές σας ανάγκες:

Συνδέστε το νέο σας δίσκο μέσω της USB (συνήθως, εκτός κι αν προτιμήσατε άλλο τρόπο σύνδεσης) στον υπολογιστή σας. Μετά, δημιουργήστε εφεδρικό αντίγραφο της iTunes βιβλιοθήκης σας στο νέο δίσκο (πρόκειται για μια σημαντική διαδικασία που θα περιγράψουμε πιο κάτω).

  • Κλείστε το iTunes.
  • Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο OPTION (ALT) στο Mac ή SHIFT στα Windows και εκκινήστε το iTunes και πάλι.
  • Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέξτε το Επιλογή βιβλιοθήκης.

itunes external hdd 01

  • Πλοηγηθείτε στον εξωτερικό δίσκο όπου κάνατε το εφεδρικό αντίγραφο της iTunes βιβλιοθήκης σας και επιλέξτε την.
  • Πατήστε το Επιλογή σε Mac ή το ΟΚ σε PC (ίσως χρειαστεί να επιλέξετε το αρχείο iTunes library.itl)

Το iTunes θα επιλέξει τη συγκεκριμένη βιβλιοθήκη και θα ρυθμιστεί ώστε να χρησιμοποιεί αυτήν από δω και στο εξής.

Μπορείτε πια να διαγράψετε την προηγούμενη βιβλιοθήκη από τον εσωτερικό κύριο δίσκο του υπολογιστή σας και να κερδίσετε όλο αυτό τον χώρο. Βεβαιωθείτε και πάλι ότι όλα έχουν μεταφερθεί και λειτουργούν κανονικά μετά τη μεταφορά πριν το κάνετε αυτό. Και καλό είναι να έχετε και ένα άλλο εφεδρικό αντίγραφο κάπου αλλού για παν ενδεχόμενο.

Δείτε ακόμη: Οδηγός iTunes: Συγχρονίστε, φωτογραφίες/video με iPhone

Κάποιες συμβουλές ακόμη

Η χρήση εξωτερικού δίσκου για τη βιβλιοθήκη iTunes, απελευθερώνει χώρο μεν, αλλά μπορεί να έχει κάποια μειονεκτήματα. Έχετε κατά νου τα παρακάτω για να τα αντιμετωπίσετε.

Αν σβήσετε τη βιβλιοθήκη iTunes από τον κύριο δίσκο του υπολογιστή σας δεν θα έχετε μουσική ή ταινίες ή οτιδήποτε παρά μόνο αν έχετε συνδεδεμένο τον εξωτερικό δίσκο.

Όταν συγχρονίζετε ένα iPhone, iPad, iPod, σιγουρευτείτε ότι ο εξωτερικός δίσκος είναι συνδεδεμένος. Οι συσκευές σας θα ψάχνουν γι’ αυτόν για να συγχρονιστούν κι αν δεν τον βρίσκουν, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα συγχρονισμού.

Ίσως σας βολέψει να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτόματου συγχρονισμού στο iTunes για να αποφύγετε κάτι τέτοιο (μενού iTunes > Προτιμήσεις > Συσκευές).

itunes external hdd 02

Αν κατά λάθος κάνετε συγχρονισμό στον κύριο σκληρό σας δίσκο ή αγοράσετε και κατεβάσετε υλικό από το iTunes Store σε αυτόν, θα κάνετε τα εξής για να τα προσθέσετε στον εξωτερικό σκληρό σας:

1) Αφού τον συνδέσετε, επιλέξτε τη βιβλιοθήκη σας στον εξωτερικό δίσκο

2) Πηγαίνετε στο μενού Αρχείο > Βιβλιοθήκη > Οργάνωση Βιβλιοθήκης και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέξτε το Ενοποίηση αρχείων. Πατήστε το ΟΚ και περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

itunes external hdd 03

Δείτε ακόμη: Τοπικός συγχρονισμός των δεδομένων με το iTunes

Διαδικασία δημιουργίας Εφεδρικού αντιγράφου βιβλιοθήκης iTunes

Για να δημιουργήσετε το εφεδρικό αντίγραφο της iTunes βιβλιοθήκης σας που αναφέραμε παραπάνω, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα (με τον εξωτερικό σας δίσκο συνδεδεμένο εννοείται):

  • Εκκινήστε το iTunes.
  • Ανοίξτε τις προτιμήσεις του iTunes και πηγαίνετε στην ετικέτα Προηγμένα.
  • Επιλέξτε το checkbox δίπλα στο Αντιγραφή αρχείων στο φάκελο iTunes Media κατά την προσθήκη στη βιβλιοθήκη. Μετά πατήστε το ΟΚ.

itunes external hdd 04

Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι για να βεβαιωθούμε ότι θα αντιγραφούν όλα τα αρχεία που έχουμε σε διάφορες τοποθεσίες και χρησιμοποιούνται από το iTunes, στον κύριο φάκελο της iTunes βιβλιοθήκης μας. Έτσι δε θα ψάχνουμε να τα βρούμε μετά το backup.

  • Κατόπιν πάμε στο μενού Αρχείο > Βιβλιοθήκη > Οργάνωση Βιβλιοθήκης και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέξτε το Ενοποίηση αρχείων. Πατήστε το ΟΚ και περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
  • Κλείστε το iTunes. Ανοίξτε το Finder (ή Explorer), πηγαίνετε στο φάκελο Μουσική (ή Η Μουσική μου) και επιλέξτε το φάκελο iTunes.
  • Ανοίξτε ένα άλλο παράθυρο του Finder (Explorer) και επιλέξτε τον εξωτερικό δίσκο (ή όπου αλλού έχετε επιλέξει να γίνει το εφεδρικό αντίγραφο).
  • Σύρτε το φάκελο iTunes από το φάκελο Μουσική στον εξωτερικό σκληρό δίσκο. Περιμένετε να τελειώσει η διαδικασία αντιγραφής και είστε έτοιμοι.

Αυτά για τη χρήση του iTunes με τη βιβλιοθήκη σε εξωτερικό σκληρό και ελπίζουμε να βοηθήσαμε να γλιτώσετε αρκετό χώρο.

Δείτε ακόμη: iTunes - Ακύρωση αγοράς και αποζημίωση εντός 14 ημερών

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status