Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εφαρμογή Χάρτες: Μάθετε όλα τα μυστικά της!

Εφαρμογή Χάρτες: Μάθετε όλα τα μυστικά της!
ired.gr

Μάθετε να χρησιμοποιείτε τους Χάρτες στο iPhone και δεν θα ξαναχαθείτε ποτέ!

Πριν από μερικά χρόνια, για να πάει κανείς ταξίδι ή για να βρει μια συγκεκριμένη διαδρομή, χρειαζόταν να καταφύγει σε χάρτη. Αλήθεια, έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ χάρτη; Εγώ έχω και πρέπει να πω ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο.

Κάθε φορά που πήγαινα κάπου, άνοιγα τον γιγάντιο χάρτη και ξεκινούσε ο γολγοθάς. Βρες το σημείο, το οποίο ήταν συνήθως μεταξύ του σκισίματος και του λεκέ, απομνημόνευσε την διαδρομή και ο Θεός βοηθός.

Ευτυχώς πλέον με το iPhone, κανένας δεν χρειάζεται να καταφεύγει σε τέτοια μέσα, αφού μπορούμε να ταξιδέψουμε παγκοσμίως, εύκολα και γρήγορα. Πως; Μα φυσικά με την εφαρμογή Χάρτες (Maps), που όλοι έχουμε στο iPhone μας.

Όμως ακόμα και οι Χάρτες, έχουν τα μυστικά τους και αυτά σκοπεύουμε να σας δείξουμε σε αυτό το άρθρο.

Πώς να ορίσετε μια διαδρομή

Η πιο απλή και συχνή χρήση της εφαρμογής Χάρτες, είναι να ορίσετε μια διαδρομή. Για να επιλέξετε ένα σημείο εκκίνησης και έναν προορισμό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες.
  • Πατήστε τις οδηγίες πάνω αριστερά στην οθόνη σας. Είναι ένα στριφτό βελάκι.
  • Πατήστε στο κείμενο, στο πάνω μέρος της οθόνης σας και εκεί θα εμφανιστεί ένα μενού, στο οποίο θα ορίσετε τη Αρχή και το Τέλος, της διαδρομής.
  • Πατήστε το πλήκτρο Διαδρομή, μετά Αρχή και είστε έτοιμοι για το ταξίδι σας.

Παράλληλα, η Siri θα σας ενημερώνει φωνητικά για την επερχόμενη πορεία, που πρέπει να ακολουθήσετε. Αν η φωνητική καθοδήγηση της Siri, σας ενοχλεί, μπορείτε να μειώσετε την ένταση της φωνής της ή να την σιωπήσετε. Αυτό, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας τα κουμπιά ρύθμισης της έντασης της συσκευής σας.

iphone maps a

Πως να επιλέξετε την διαδρομή που θέλετε

Ακολουθήστε ξανά τις παραπάνω οδηγίες, αλλά αφού πατήσετε το πλήκτρο Διαδρομή, θα δείτε ότι στον χάρτη εμφανίζονται, με μπλε χρώμα, οι διάφορες διαδρομές που μπορείτε να επιλέξετε. Θα παρατηρήσετε ότι μια διαδρομή εμφανίζεται με πιο έντονο μπλε από τις υπόλοιπες. Αυτή είναι η διαδρομή που είναι επιλεγμένη από τους Χάρτες αυτόματα.

Αν πατήσετε οποιαδήποτε από τις άλλες διαδρομές, τότε αυτή θα αλλάξει χρώμα και η εφαρμογή θα χρησιμοποιήσει αυτή τη διαδρομή. Φυσικά πάνω στην κάθε διαδρομή αναγράφεται ο χρόνος που αυτή θα διαρκέσει.

iphone maps b

Ορίστε τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιήσετε τη διαδρομή

Δεν είναι απαραίτητο ότι θα χρειαστείτε να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες μόνο για ταξίδια με το αυτοκίνητο. Μπορείτε να λάβετε οδηγίες όταν είστε με τα πόδια ή για να κάνετε μια διαδρομή χρησιμοποιώντας τα μέσα δημόσιας μεταφοράς (αν και αυτά δεν υποστηρίζονται ακόμα στη χώρα μας, τα αναφέρουμε γιατί μπορεί να σας χρειαστούν σε ένα ταξίδι σας στο εξωτερικό).

Ακολουθήστε ξανά, τα παραπάνω βήματα και στο σημείο που επιλέγετε τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε, θα δείτε ότι εμφανίζονται 3 επιλογές. Οδήγηση, Βάδισμα, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αν επιλέξετε κάποια από τις 3 επιλογές, θα δείτε την διαδρομή να αλλάζει, για να εξυπηρετήσει την επιλογή σας.

iphone maps c

Ενεργοποίηση 3D Χάρτη

Επίσης, υπάρχει δυνατότητα να ενεργοποιήσετε την εμφάνιση του χάρτη σε 3D. Στο σημείο επιλογής της διαδρομής, πατήστε το “i”, που βρίσκεται κάτω δεξιά στην οθόνη σας. Αφού το πατήσετε, θα σας εμφανιστεί η επιλογή για 3D απεικόνιση του χάρτη.

Απλά να αναφέρω ότι αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη σε όλες τις περιοχές.

iphone maps d

Πως να δείτε τις οδηγίες σε μορφή κειμένου

Ακολουθήστε τα γνωστά βήματα για να φτάσετε στην επιλογή διαδρομής και πατήστε στις Λεπτομέρειες. Εκεί θα σας εμφανιστούν γραπτές, αναλυτικές οδηγίες. Πατώντας Τέλος, θα επιστρέψετε στην επιλογή διαδρομής.

iphone maps e

από Karadryan

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status