10 πράγματα που δεν ξέρατε για το Android

10 πράγματα που δεν ξέρατε για το Android
ired.gr

Αν και ένα από τα πιο δημοφιλή λειτουργικά συστήματα στον πλανήτη, υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε για το Android.

Μπορεί να νομίζετε ότι γνωρίζετε τα πάντα για το Android αλλά υπάρχουν 10 πράγματα που ίσως δεν έχετε ξανακούσει ποτέ.

Διαβάστε επίσης: «Δωρεάν SMS από το PC»

 

1. Το Android δεν φτιάχτηκε από τη Google

android facts 01

Το λειτουργικό σύστημα Android αναπτύχθηκε από την Android Inc, η οποία ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2003. Η εταιρεία αγοράστηκε αργότερα από τη Google, η οποία τη στήριζε, ούτως ή άλλως, από την αρχή. Η πώληση έγινε τον Αύγουστο του 2005 στην τιμή των 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

2. Το Android αρχικά προοριζόταν να γίνει μια προηγμένη πλατφόρμα για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.

android facts 02

Η ιδέα ήταν η σύνδεση μιας κάμερας, ενσύρματα ή ασύρματα με έναν υπολογιστή και στη συνέχεια ο συγχρονισμός των φωτογραφιών σε ένα διακομιστή (σύννεφο), το Android Datacenter. Καθώς η ανάπτυξη του κλάδου επιβραδύνθηκε, η εταιρεία είδε μια ευκαιρία στην αγορά των smartphones.

3. To πρώτο Android smartwatch

android facts 03

Το 2014, η Google ανακοίνωσε το Android Wear, μια ειδική έκδοση του Android για smartwatches. Όμως η Sony είχε ήδη κυκλοφορήσει το Sony SmartWatch 2 από το 2013 με παρόμοια χαρακτηριστικά.

4. Το πρώτο smartphone

android facts 04

Η Google λάνσαρε επίσημα το λειτουργικό σύστημα τον Νοέμβριο του 2007. Το πρώτο smartphone με Android ήταν το HTC Dream ή T-Mobile G1, που κυκλοφόρησε στην αγορά το 2008.

5. Το Android χρησιμοποιείται από πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες

android facts 05

Το λειτουργικό σύστημα Android έχει επιτύχει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ενεργοποιήσεις για συσκευές από smartphones έως tablets.

6. Το Android είναι ανοικτού κώδικα

android facts 06

Το Android έχει δώσει στο κοινό πρόσβαση ώστε να τροποποιήσουν τον πηγαίο κώδικα του λειτουργικού συστήματος. Αυτό επιτρέπει μεγάλη ευελιξία στους κατασκευαστές όσον αφορά την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών στο σύστημα.

7. Το Android είναι δωρεάν

android facts 07

Η Google προσφέρει το λειτουργικό σύστημα Android για smartphone κατασκευαστές χωρίς πληρωμή για την άδεια λειτουργίας.

8. Το Android έχει ονόματα γλυκών

android facts 08

Η Google συνηθίζει να δίνει ονόματα γλυκών στις νέες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος. Η τελευταία version ονομάζεται Marshmallow ενώ οι προηγούμενες ήταν οι Lollipop, KitKat, Jelly Bean, Ice Cream Sandwich, Gingerbread, Froyo, Éclair, Donut, Cupcake, Petit Four.

9. Η Google έχει κέρδη από το Android

android facts 09

Αν και προσφέρει το λογισμικό δωρεάν, οι διαφημίσεις αποφέρουν τεράστια κέρδη για τη Google.

10. Το Android έχει περισσότερα apps από τους ανταγωνιστές

android facts 10

Η Google Android Market εμφανίστηκε το 2008, λίγους μήνες μετά το App Store της Apple. Επαναλανσαρίστηκε το 2012, ως Google Play και σήμερα προσφέρει πάνω από 1,5 εκατομμύριο εφαρμογές.

Διαβάστε επίσης: «Πώς να κατεβάσετε αρχεία στο iPhone»

Από mirelen.