Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Viber εγκατάσταση και χρήσιμες οδηγίες

Viber εγκατάσταση και χρήσιμες οδηγίες
ired.gr

Πώς να κάνετε εγκατάσταση Viber σε κινητό και υπολογιστή και να ξεκινήσετε άμεσα τις δωρεάν κλήσεις.

Το Viber, ή χαϊδευτικά «Skype killer», κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος. Εσείς το έχετε στο κινητό ή στο PC σας; Αν όχι, ακολουθήστε τον οδηγό μας.

Πόσες φορές δεν θα έχετε ακούσει τους φίλους σας να λένε «κατέβασε το Viber να μιλάμε δωρεάν» αλλά εσείς πάντα το αμελείτε ή δεν καταλαβαίνετε το λόγο του να αποκτήσετε άλλο ένα app στο κινητό σας για συνομιλία αφού έχετε και δωρεάν χρόνο ομιλίας στο πρόγραμμά σας. Τι είναι το Viber και πώς θα το εγκαταστήσετε σε κινητό και PC;

Στον οδηγό για τη Viber εγκατάσταση που ετοιμάσαμε θα μάθετε τα πάντα για το Viber.

5 fast facts για το Viber

  • Το Viber είναι μια δωρεάν εφαρμογή για δωρεάν κλήσεις, αποστολή μηνυμάτων και φωτογραφιών.
  • Είναι διαθέσιμο για υπολογιστές, Windows Phone, Android, Blackberry και iOS.
  • Το Viber έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο εγγεγραμμένους χρήστες.
  • Όλες οι κλήσεις από Viber σε Viber δεν χρεώνονται αλλά απαιτείται σύνδεση στο internet (Wi-Fi ή 3G/4G).
  • Είναι cross platform δηλαδή δεν παίζει ρόλο αν η κλήση γίνεται μεταξύ διαφορετικών τύπων πλατφόρμας π.χ. αν καλείτε από iPhone σε Samsung Galaxy η κλήση θα πραγματοποιηθεί κανονικά μέσω του Viber.

Viber Eγκατάσταση στο κινητό

Πατήστε εδώ για να οδηγηθείτε στη σελίδα του Viber στο App Store. Εναλλακτικά, για Android, πατήστε εδώ.

  • Πατήστε «Απόκτηση» και πληκτρολογήστε το συνθηματικό σας για το Apple ID.
  • Αφού έχετε ολοκληρώσει τη Viber εγκατάσταση, θα χρειαστεί να διαμορφώσετε το λογαριασμό σας.
  • Ως χώρα ορίστε την Ελλάδα και στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου.

viber mobile

Αμέσως μετά θα γίνει συγχρονισμός των επαφών σας και στη λίστα των επαφών Viber θα εμφανιστούν όλοι οι φίλοι σας που έχουν το Viber εγκαταστημένο στο κινητό τους.

Μπορείτε τώρα να τους καλέσετε αμέσως, να τους στείλετε ένα μήνυμα ή να πραγματοποιήσετε μια βιντεοκλήση.

Viber Eγκατάσταση στον υπολογιστή

Πηγαίνετε στο site του Viber και επιλέξτε τη version “Desktop”.

Κατεβάστε το Setup και περιμένετε να ολοκληρωθεί η λήψη.

  • Τρέξτε το αρχείο εγκατάστασης.

viber pc 01

  • Περιμένετε να γίνει η εγκατάσταση.

viber pc 02

  • Θα ερωτηθείτε αν έχετε εγκαταστήσει το Viber και στο κινητό σας. Στο παράδειγμα, εγώ επέλεξα Ναι.

viber pc 03

  • Θα σας ζητηθεί να σκανάρετε το QR code μέσω του κινητού σας τηλεφώνου (στο οποίο έχετε εγκαταστήσει το Viber)

Οι επαφές σας βρίσκονται ήδη στην εφαρμογή και μπορείτε να ξεκινήσετε την επικοινωνία μαζί τους.

Κλήσεις και βιντεοκλήσεις Viber

Μετά τη Viber εγκατάσταση, θα θέλετε να μιλήσετε με κάποιον από τη λίστα σας για να δοκιμάσετε την εφαρμογή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να καλέσετε κάποιον από τη λίστα σας που έχει ήδη την εφαρμογή στο κινητό ή στον υπολογιστή. Η ποιότητα των κλήσεων αλλά και των βιντεοκλήσεων είναι εξαιρετική και το μόνο που χρειάζεται είναι μια σύνδεση στο internet (3/4G ή Wi-Fi).

Αν θέλετε να καλέσετε σταθερά τηλέφωνα ή κάποιον που δεν έχει το Viber, θα πρέπει να κάνετε χρήση του Viber Out. Η εφαρμογή σας επιτρέπει να φορτώσετε χρήματα και να αγοράσετε μονάδες για τηλεφωνικές κλήσεις. Πριν πληρώσετε, μπορείτε να μάθετε το κόστος για κάθε χώρα.

viber out

Μηνύματα Viber

Το Viber είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων όπως όλες οι άλλες. Προσφέρει δυνατότητες ανταλλαγής sms, σύντομων ηχητικών αρχείων, φωτογραφιών και video, την τοποθεσία του χρήστη και φυσικά emoticons. Εκτός από τα δωρεάν stickers υπάρχουν και πακέτα για αγορά στην τιμή των 1,99 ευρώ.

Μπορείτε επίσης να στείλετε ομαδικά μηνύματα έως και σε 100 άτομα αλλά και να ζωγραφίσετε ένα doodle για να το στείλετε σε κάποιον. Μπορεί να μην ακούγεται εντυπωσιακό αλλά είναι μια ωραία και διασκεδαστική προσθήκη σε μια συνομιλία.

viber messages

Δημόσιες συνομιλίες Viber

Μια Viber εγκατάσταση σας επιτρέπει να παρακολουθείτε δημόσιες συζητήσεις με τη διαφορά ότι δεν σας αφήνει να συμμετέχετε. Υπάρχουν δημόσιες συζητήσεις διασημοτήτων και brands (π.χ. Disney) οι οποίες ακολουθούνται από πολλούς followers. Το feature ίσως αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν θα επιτρέπεται και η συμμετοχή και δεν θα πρόκειται μόνο για παρακολούθηση μια συζήτησης μέσα από την κλειδαρότρυπα.

viber public

4 βήματα για ασφαλές Viber

Όπως με όλες τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, έτσι και με τη Viber εγκατάσταση, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλα όσα μοιράζεστε δεν κινδυνεύουν από αδιάκριτα μάτια.

viber safety

Αλλάξτε το online status

Μπορεί να φαίνεται απλό βήμα, αλλά δεν χρειάζεται οι επαφές σας να διαβάζουν το status σας. Για να το κρύψετε, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις> Απόρρητο> Κοινή χρήση κατάστασης σύνδεσης και απενεργοποιήστε την.

Κρύψτε την φωτογραφία του προφίλ από άγνωστους χρήστες.

Η φωτογραφία προφίλ βοηθά τις επαφές σας να σας αναγνωρίζουν γρήγορα και εύκολα αλλά δεν υπάρχει λόγος να είναι εκτεθειμένη και σε αγνώστους. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις> Απόρρητο> Προβολή της φωτογραφίας σας και απενεργοποιήστε την επιλογή.

Διαγράψτε τις Viber φωτογραφίες από τη συσκευή σας

Όλες οι φωτογραφίες που έχετε ανταλλάξει μέσω της εφαρμογής, αποθηκεύονται αυτόματα σε ένα νέο φάκελο στις φωτογραφίες της συσκευής σας. Έτσι ακόμη κι αν έχετε κλειδώσει την εφαρμογή, κάποιος μπορεί να έχει ακόμη πρόσβαση στις φωτογραφίες σας. Ακόμη κι αν τις διαγράψετε αμέσως, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτές μέσω του Viber.

Κρύψτε τη «Χρήση εφαρμογής»

Αν θέλετε να μη βλέπουν οι άλλοι ποιες εφαρμογές και ποια παιχνίδια Viber χρησιμοποιείτε, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη Χρήση εφαρμογής, πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Απόρρητο > Κατάσταση κοινοποίησης «Χρήση εφαρμογής».

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status