Κινέζικα κινητά, που έρχονται να αλλάξουν τις ισορροπίες!

Κινέζικα κινητά, που έρχονται να αλλάξουν τις ισορροπίες!
ired.gr

Μάλλον πρέπει να αλλάξουμε άποψη για τα κινέζικα κινητά. Τελικά, ίσως να αξίζει να αγοράσουμε ένα...

Κατά καιρούς έχω ακούσει πολλά για τα κινέζικα κινητά. Οι περισσότεροι τα θεωρούν κακέκτυπα των μεγάλων “παικτών” του χώρου (Apple, Samsung, κλπ), που προτείνονται μόνο σε όσους ψάχνουν ένα φτηνό smartphone.

Θα ομολογήσω ότι κάποτε, τα κινέζικα κινητά, απείχαν έτη φωτός από τις μεγάλες εμπορικές ναυαρχίδες της αγοράς. Πλέον όμως, αυτό δεν ισχύει. Πολλές καινούργιες και παλιές κινέζικες εταιρείες, έχουν φτιάξει καταπληκτικά κινητά, τα οποία πέρα από πιο οικονομικά, είναι και πολύ πρωτοποριακά.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας μιλήσω για τις κορυφαίες κινέζικες εταιρείες και τα καλύτερα μοντέλα που έχουν βγάλει. Ελπίζω ότι, αφού δείτε τι έχουν να προσφέρουν, θα βλέπετε τα κινέζικα κινητά με άλλο μάτι.

Xiaomi

chinese phones 01

Η Xiaomi, μπήκε στην αγορά των smartphone τον Αύγουστο του 2011, με το Mi1. Έκτοτε έχει μεγαλώσει πάρα πολύ σαν εταιρεία και πλέον είναι o πέμπτος μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο.

Με την πάροδο του χρόνου, η Xiaomi, απέκτησε την εμπειρία και την τεχνογνωσία, για να μπορεί να παράγει μερικά από τα καλύτερα τηλέφωνα της αγοράς.

Μερικά από τα καλύτερα τηλέφωνα της που κυκλοφορούν, είναι:

Xiaomi Mi 4C: Ένα πολύ καλό Android τηλέφωνο μεσαίας κατηγορίας. Κοστίζει λίγο, είναι αρκετά γρήγορο και διαθέτει πολύ καλή μπαταρία. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό, είναι το καινούργιο usb-c, που περιλαμβάνεται στη συσκευή.

Xiaomi Redmi 3: Το Xiaomi Redmi 3 είναι ένα φτηνό και αξιόπιστο Android κινητό, που ξαφνιάζει με τις επιδόσεις του. Καταπληκτικό για όσους θέλουν να έχουν σε μικρό κόστος, ένα πλήρες τηλέφωνο.

Xiaomi Mi 5: Η ναυαρχίδα της Xiaomi. Ένα καταπληκτικό τηλέφωνο Android, που έχει λάβει πολύ καλές κριτικές! Με φοβερό συντελεστή απόδοσης σε σχέση με την δαπάνη, το Xiaomi Mi 5, είναι γρήγορο, όμορφο, έχει πολύ ισχυρά τεχνικά χαρακτηριστικά και μερικές έξυπνες καινοτομίες.

OnePlus

chinese phones 02

Η OnePlus, είναι μια καινούργια και πολύ καινοτόμος εταιρεία. Δεν φοβάται να πειραματιστεί με καινούργια υλικά, ενώ οι συσκευές της δείχνουν πολύ “ώριμες” Ειδικά αν σκεφτούμε ότι είναι εταιρεία μόλις 3 ετών.

Δημιουργήθηκε μόλις το 2013 και έχει ήδη αρχίσει να αποκτάει το δικό της φανατικό κοινό. Ο στόχος της OnePlus είναι να δημιουργήσει προϊόντα που θα είναι κορυφαία, σε προσιτές τιμές.

Όπως δηλώνουν, ένα καταπληκτικό προϊόν, δημιουργείται από μια καλή ιδέα και όχι από επενδύσεις εκατομμυρίων. Το “μότο” τους είναι “Ποτέ μην συμβιβάζεστε” και πρέπει να πω ότι κάνουν ότι μπορούν, για να το τηρήσουν.

Μερικά από τα τελευταία μοντέλα της OnePlus, βρίσκονται παρακάτω:

OnePlus One: Πραγματικά είναι ένα τηλέφωνο, που έχει καταφέρει να συνδυάσει τα χαρακτηριστικά μιας ναυαρχίδας, στην τιμή ενός μεσαίας κλίμακας κινητού. Με καταπληκτική ποιότητα και χαρακτηριστικά, το OnePlus One, είναι ένα από τα τηλέφωνα που μπορούν να σας αλλάξουν γνώμη για τα κινέζικα κινητά.

OnePlus X: Το OnePlus X, πήρε το βραβείο του καλύτερου τηλεφώνου ως προς την τιμή του και όχι άδικα. Παρότι έχει κάποιες μικρές ελλείψεις, το τηλέφωνο είναι πραγματικά καταπληκτικό.

OnePlus 2: Η διαφήμιση της OnePlus για το συγκεκριμένο smartphone είναι ότι θα γίνει το “Flagship killer”, κοινώς, το μοντέλο, το οποίο θα χτυπήσει τους “μεγάλους”. Αυτό δεν ξέρω αν θα το καταφέρει, αλλά σίγουρα είναι ένα τηλέφωνο που αξίζει κάθε ευρώ που θα χαλάσει κάποιος “πάνω” του.

Δείτε ακόμα: 4K TV, Ultra HD ή Full HD – Οδηγός αγοράς τηλεόρασης

Umi

chinese phones 03

Η Umi, είναι μια εταιρεία που έχει στόχο να βγάζει πρωτοποριακά και οικονομικά τηλέφωνα. Τα τελευταία χρόνια, έχει παρουσιάσει μερικά πολύ εμπορικά μοντέλα, τα οποία την έχουν ανεβάσει πολύ.

Η Umi χρόνο με τον χρόνο βελτιώνεται και σύντομα όλα δείχνουν ότι θα θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο.

Μερικά από τα κινητά της, τα παρουσιάζουμε παρακάτω:

UMI eMax Mini: Το UMI eMax Mini, είναι ένα φτηνό και αξιόπιστο τηλέφωνο, το οποίο θα καλύψει τους περισσότερους χρήστες smartphone. Αν δεν ανήκετε στην κατηγορία χρήστη που αναζητάει τις κορυφαίες επιδόσεις, τότε αξίζει να του ρίξετε μια ματιά.

UMI Hammer S: Ακόμα ένα ενδιαφέρον κινέζικο κινητό. Το UMI Hammer S είναι εξαιρετικό για την τιμή του, αφού συμπεριλαμβάνει USB-C και λειτουργία ξεκλειδώματος με δαχτυλικό αποτύπωμα.

UMI Iron: Μερικές φορές, τα κινέζικα κινητά μπορούν να μας ξαφνιάσουν, αφού μας παρέχουν καινοτομίες, σε φτηνή τιμή. Το UMI Iron, είναι ένα τέτοιο παράδειγμα, αφού περιλαμβάνει έλεγχο ίριδας για ξεκλείδωμα. Κατά τα άλλα είναι ένα εξαιρετικό τηλέφωνο μεσαίας κατηγορίας.

Huawei

chinese phones 04

Ακόμα μια τεράστια κινέζικη εταιρεία, που τα τελευταία χρόνια, έχει αποδείξει ότι μπορεί να παράγει κορυφαία τηλέφωνα. Η Huawei είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως, οπότε ήταν αναμενόμενο να δημιουργήσει και το δικό της smartphone.

Η Huawei, δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να γίνει πραγματικά ανταγωνιστική. Μέσα σε λίγα χρόνια, κατάφερε να δημιουργήσει μερικά από τα καλύτερα Android smartphones της αγοράς. Η επιτυχία της οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, στο γεγονός ότι δεν φοβάται να πειραματιστεί με καινούργιες τεχνολογίες στα κινητά της.

Ο βαθμός με τον οποίο μεγαλώνει το κοινό της, είναι πραγματικά εντυπωσιακός και όλα δείχνουν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα γίνει η νούμερο ένα εταιρεία smartphone της Κίνας.

Huawei Mate 8: Το Huawei Mate8 είναι ένα πραγματικά καταπληκτικό smartphone, που δεν θα σας απογοητεύσει. Το πιο δυνατό του στοιχείο είναι η μπαταρία του, η οποία είναι από τις μεγαλύτερες της αγοράς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χάνει στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Κομψό, γρήγορο και με πανίσχυρη μπαταρία, συνολικά ένα πολύ καλό τηλέφωνο.

Huawei P9: Το ολοκαίνουργιο κινητό της Huawei, είναι πραγματικά αριστουργηματικό. Το Huawei P9, δεν έχει να ζηλέψει πολλά πράγματα από τις ναυαρχίδες των “μεγάλων”. Διαθέτει καταπληκτική οθόνη, ισχυρή μπαταρία και μια μεγάλη καινοτομία, που πιθανώς να δούμε στο iPhone 7, Dual camera. Ακόμα ένα μοντέλο στο οποίο η Huawei δεν δίστασε να τολμήσει και επιβραβεύτηκε.

Lenovo

chinese phones 05

Η Lenovo, έχει κάνει δυναμικό άνοιγμα στον χώρο των smartphones και κάθε χρόνο δείχνει να αποκτάει όλο και περισσότερο φανατικό κοινό. Η Lenovo, είναι από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές υπολογιστών στον κόσμο, οπότε η μετάβαση σε κινητά και tablet, είναι η φυσική εξέλιξη.

Τα smartphone της Lenovo είναι πολύ αξιόλογα και αν θα έπρεπε να τα περιγράψω με μια λέξη, θα τα χαρακτήριζα ως αξιόπιστα. Τα Lenovo, είναι πάντα τηλέφωνα που αξίζουν περισσότερο από την τιμή τους και έχουν εντυπωσιακά χαρακτηριστικά.

Σίγουρα είναι μια εταιρεία που αξίζει να κοιτάτε τα μοντέλα της, αφού πολύ σπάνια θα σας απογοητεύσουν.

Lenovo Vibe P1 Turbo: Ένα ολοκαίνουργιο και πραγματικά υπέροχο τηλέφωνο από την Lenovo. Καλή κάμερα, φοβερή οθόνη, παντοδύναμη μπαταρία και όλο το πακέτο σε τιμή ενός μεσαίου Android τηλεφώνου. Εξαιρετική επιλογή για την τιμή του.

Lenovo Lemon 3: Το Lenovo Lemon 3 είναι ένα πολύ αξιόμαχο κινητό μεσαίας κατηγορίας. Σε φοβερή τιμή και με καταπληκτικά χαρακτηριστικά, δύσκολα θα βρείτε κάτι καλύτερο στην κατηγορία του.

 

Σύνοψη

Όπως βλέπετε, κυκλοφορούν πολλά καλά κινέζικα κινητά, με πολύ παραπάνω δυνατότητες από αυτές που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Και σε τιμές πολύ πιο προσιτές στον μέσο καταναλωτή.

Βέβαια η πραγματικότητα είναι, ότι ακόμα τουλάχιστον, υπάρχουν αρκετά προβλήματα όταν επιλέγεις ένα κινέζικο τηλέφωνο. Τα περισσότερα από αυτά έχουν να κάνουν με τον τρόπο απόκτησής τους, αφού είναι δύσκολο (και δαπανηρό) να αγοράσεις ένα τηλέφωνο από την Κίνα.

Μερικοί λόγοι για να αγοράσετε κινέζικο κινητό, είναι οι ακόλουθοι:

  • Πολύ οικονομικά.
  • Πολύ υψηλά τεχνικά χαρακτηριστικά.
  • Συνήθως υποστηρίζουν 2 κάρτες SIM. Εδώ θα πρέπει να πω, ότι θεωρώ αυτή την δυνατότητα, ξεκάθαρο λόγο για να αγοράσει κανείς κινέζικο τηλέφωνο.
  • Πρωτοτυπία. Πιστέψτε με, κανένας από τους φίλους σας, δεν θα έχει το ίδιο τηλέφωνο με εσάς.

Όπως όμως προανέφερα, θα σας παραθέσω και τα αρνητικά τους:

  • Δεν υπάρχει επίσημο δίκτυο αγοράς τους. Κοινώς, δεν μπορείτε να πάτε σε μαγαζί ηλεκτρικών συσκευών κοντά σας και να τα προμηθευτείτε (δεν ισχύει για όλες τις εταιρείες).
  • Κυκλοφορούν πολλές απομιμήσεις.
  • Δύσκολη επικοινωνία με την αντιπροσωπεία τους, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί.
  • Μπορεί να μην λειτουργεί στο δίκτυό σας.

120 Εφαρμογές Android

από Karadryan