Free Photoshop Filters - Nik Collection Tools από τη Google εντελώς δωρεάν!

Free Photoshop Filters - Nik Collection Tools από τη Google εντελώς δωρεάν!
ired.gr

Αν είστε επαγγελματίας ή ερασιτέχνης φωτογράφος, ΜΗΝ χάσετε αυτή την προσφορά!

Αν και η Google φημίζεται για τα προγραμματιστικά και άλλα εργαλεία της που προσφέρει δωρεάν, όταν αγόρασε τα Nik Collection Tools, διατήρησε την τιμή αγοράς τους και δεν τα έδινε δωρεάν για καιρό. Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για τους απανταχού φωτογράφους - επαγγελματίες και ερασιτέχνες - γιατί από δω και στο εξής (εδώ και λίγες μέρες για την ακρίβεια), η Google προσφέρει τα Free Photoshop Filters - Nik Collection Tools εντελώς δωρεάν για πάντα.

Τι είναι τα Free Photoshop Filters - Nik Collection Tools; Πρόκειται για μια σουΐτα photoshop filters-photoshop effects, plugins που εγκαθίστανται στο σύστημά μας και λειτουργούν μέσω των προγραμμάτων Adobe Photoshop, Adobe Lightroom και Apple Aperture (το τελευταίο έχει πια διακοπεί από την Apple, οπότε όσοι τυχεροί προλάβατε και το πήρατε μπράβο).

Στο Adobe Photoshop θα τα δείτε - μετά την εγκατάστασή τους στο μενού των photoshop filters, ενώ στο Aperture θα τα δείτε κατά την επεξεργασία μιας φωτογραφίας και πατώντας δεξί κλικ επάνω της, στο αναδυόμενο μενού που εμφανίζεται.

Δείτε ακόμη: 9 κόλπα για επαγγελματικές φωτογραφίες

Η σουΐτα έχει μέγεθος περίπου 0,5 GB, οπότε υπομονή στο κατέβασμα. Λειτουργεί σε Windows και Mac ως photoshop filters-photoshop effects, plugins (δηλαδή δεν τρέχει μόνη της) και θα ερωτηθείτε ποια έκδοσή της θέλετε όταν πατήσετε το πλήκτρο «Download» που είναι στην κορυφή αριστερά της σελίδας (https://www.google.com/nikcollection/).

Περιλαμβάνει τα εξής φίλτρα:

Analog Efex Pro: Με τη βοήθειά του μπορείτε να αποκτήσετε τη φωτογραφία που αναζητάτε, ακόμα και αν δεν διαθέτετε τον εξοπλισμό. Αφήστε τα εμπνευσμένα από τις παραδοσιακές φωτογραφικές μηχανές εφέ να σας μεταφέρουν στην ρετρό εποχή των εκτυπωμένων φιλμ. Μπορείτε να εφαρμόσετε τις ίδιες πασίγνωστες τεχνικές επεξεργασίες που χρησιμοποιούνται στον σκοτεινό θάλαμο και να δημιουργήσετε εικόνες επαγγελματικού στιλ επιλέγοντας μια προεπιλογή και, στη συνέχεια, να αφοσιωθείτε στη βελτίωση και την προσαρμογή του εφέ.

free photoshop filters 02

Color Efex Pro: Με αυτό θα βρείτε την εμφάνιση που σας εμπνέει και, στη συνέχεια, εξελίξτε την. Οι προεπιλογές εμφάνισης, σας παρέχουν μια ευρεία γκάμα επιλογών προς χρήση ως πλαίσια εκκίνησης για τη φωτογραφική εξερεύνησή σας. Με τα 55 φίλτρα του Color Efex Pro μπορείτε να δημιουργήσετε μια μοναδική εμφάνιση. Μάλιστα μπορείτε να εφαρμόσετε διαφορετικά φίλτρα σε συγκεκριμένα τμήματα της εικόνας σας για να αναδείξετε κάθε στοιχείο της φωτογραφίας σας.

free photoshop filters 03

Silver Efex Pro: Με το Silver Efex Pro μπορείτε να φτιάξετε αληθινές ασπρόμαυρες φωτογραφίες όπως αυτές του σκοτεινού θαλάμου. Οι βελτιώσεις στα ασπρόμαυρα στοιχεία ελέγχου σας βοηθούν να πετύχετε εντυπωσιακά αποτελέσματα γρήγορα. Μπορείτε να αντιγράψετε σχεδόν 20 δημοφιλείς τύπους φιλμ, να προσθέσετε προσαρμογές φινιρίσματος όπως toner και περιγράμματα, και να ρυθμίσετε την εικόνα σας για να δημιουργήσετε εντυπωσιακά ασπρόμαυρα αποτελέσματα.

free photoshop filters 04

Δείτε ακόμη: 10 κόλπα για σαφώς καλύτερες λήψεις φωτογραφιών

Viveza: Με το Viveza μπορείτε να επιλέξετε πού ακριβώς θέλετε να εφαρμοστούν οι βελτιώσεις χωρίς να χρησιμοποιείτε πολύπλοκες επιλογές ή μάσκες επιπέδου. Οι αλλαγές που κάνετε συνδυάζονται με αυτόματο και φυσικό τρόπο στην εικόνα σας, δημιουργώντας εντυπωσιακά αποτελέσματα. Εφαρμόστε βελτιώσεις χρώματος, φωτεινότητας και δομής σε ολόκληρη τη φωτογραφία σας με τη δυνατότητα να ρυθμίσετε επιλεκτικά τις προσαρμογές σας αργότερα.

free photoshop filters 05

HDR Efex Pro: Για τη δημιουργία HDR έχουμε ξαναγράψει. Με το HDR Efex Pro γίνεται πια παιχνιδάκι χωρίς να χρειάζεστε επιπλέον πόζες. Χάρη στα δυναμικά στοιχεία ελέγχου, μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακές φυσικές και καλλιτεχνικές φωτογραφίες HDR. Μπορείτε να επαναφέρετε φωτεινές περιοχές που έχουν χαθεί, να φωτίσετε τις σκιές και να προσαρμόσετε την τονικότητα για να πετύχετε το τέλειο φυσικό και ισορροπημένο αποτέλεσμα που οραματιστήκατε.

free photoshop filters 06

Sharpener Pro: Για να βελτιώσετε τις λεπτομέρειες και την υφή και να δημιουργήσετε εικόνες με ξεχωριστό στιλ, θα χρειαστείτε το Sharpener Pro. Δε μιλάμε εδώ για το «απλοϊκό» αλλά παντοδύναμο «Unsharp Mask» του Photoshop. Με το Sharpener Pro, αυτό πια θεωρείται ξεπερασμένο. Δομή, Τοπική αντίθεση και Εστίαση σας προσφέρουν μια ποικιλία δημιουργικών επιλογών αύξησης της ευκρίνειας. Δημιουργήστε εικόνες με άψογη ευκρίνεια για προβολή σε εκτυπωτή εκτόξευσης μελάνης, συνεχούς τόνου, μεσοτονικού, υβριδικές συσκευές εκτύπωσης και άλλα.

free photoshop filters 07

Dfine: Το Dfine σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την αντίθεση και να μειώσετε τον χρωματικό θόρυβο ξεχωριστά, καθιστώντας εύκολο τον έλεγχο του τύπου και της ποσότητας χρωματικού θορύβου που εφαρμόζεται στη φωτογραφία σας.

free photoshop filters 08

Τέλος, για να δείτε τις διαφορές σε πραγματικές εικόνες που έχουμε εμείς και δεν είναι απλά διαφημιστικές συμπεριλάβαμε μια φωτογραφία - το «πριν» και το «μετά» - για να δείτε τις διορθώσεις που μπορούν να γίνουν. Χρησιμοποιήσαμε το Apple Aperture ως εφαρμογή για να τρέξουν τα Free Photoshop Filters -Nik Collection Tools.

Πριν ...

free photoshop filters 09

Μετά ...

free photoshop filters 10

Χρησιμοποιήθηκαν τα φίλτρα HDR, Dfinition, Sharpener.

Δείτε ακόμη: Φτιάξτε τις φωτογραφίες σας δωρεάν με αυτό το κόλπο στο Mac

από Elichord