Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτη φόρτιση iPhone, τι κανόνες ακολουθούμε.

Πρώτη φόρτιση iPhone, τι κανόνες ακολουθούμε.
ired.gr

Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε για την πρώτη φόρτιση iPhone.

Συγχαρητήρια, έχετε στα χέρια σας ένα ολοκαίνουριο iPhone και μόλις ολοκληρώσατε το unboxing. Μια από τις πρώτες απορίες που θα έχετε είναι πόσες ώρες θα πρέπει να διαρκέσει η πρώτη φόρτιση iPhone, ώστε στη συνέχεια να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε. Φυσικά και έχετε δίκιο που αναρωτιέστε, αφού στο παρελθόν όλοι μας συνηθίζαμε να φορτίζουμε τα κινητά μας για ένα ολόκληρο βράδυ. Όμως έχετε στα χέρια σας ένα εκπληκτικό iPhone με υπέροχες λειτουργίες και εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και είναι λογικό ότι δεν έχετε την υπομονή να περιμένετε μέχρι την επόμενη ημέρα.

first charge iphone

Πόσες ώρες πρέπει να διαρκέσει η πρώτη φόρτιση iPhone, λοιπόν; Είναι πραγματικά περίεργο το πόσες πολλές και διαφορετικές απαντήσεις θα λάβετε από φίλους, γνωστούς αλλά και με μια σύντομη αναζήτηση στο Google.

Κάποιοι θα σας συμβουλέψουν ότι η πρώτη φόρτιση iPhone θα πρέπει να διαρκέσει 6-8 ώρες. Κάποιοι άλλο ότι πρέπει να φορτίσετε την μπαταρία για τουλάχιστον 6 ώρες, ώστε να παρατείνετε τη ζωή της. Θα ακούσετε ότι πρέπει να το αφήσετε όλο το βράδυ στον φορτιστή ή ότι θα πρέπει να αφήσετε τη μπαταρία να αδειάσει εντελώς δυο τρεις φορές ώστε να αυξήσετε τη διάρκειά της. Είναι λογικό το θέμα της μπαταρίας να προκαλεί μεγάλο άγχος σε νέους και παλιούς χρήστες, επειδή έχουν συνηθίσει να σκέφτονται με τη λογική των παλιών συσκευών και της φόρτισης της μπαταρίας νικελίου.

Όμως τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ!

first charge iphone 03

Χαλαρώστε, ηρεμήστε και χαρείτε το καινούριο σας iPhone γιατί, όσο κι αν σας ακούγεται περίεργο, για την πρώτη φόρτιση iPhone δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα το ιδιαίτερο. Το iPhone έρχεται στο κουτί του ήδη φορτισμένο από το εργοστάσιο στο 50-60% της μπαταρίας του. Δεν χρειάζεται να το φορτίσετε καθόλου, μπορείτε, απλά, να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε.

Διαβάστε επίσης: «Εντοπισμός κινητού (και λάπτοπ) με το Prey»

Η πρώτη φόρτιση iPhone μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε, σε οποιοδήποτε επίπεδο έχει φτάσει η μπαταρία του. Αυτό δεν θα επηρεάσει καθόλου την απόδοσή της στο μέλλον.

Όταν η μπαταρία έχει φορτιστεί στο 100%, μπορείτε να τερματίσετε την πρώτη φόρτιση iPhone. Όμως ακόμη κι αν δεν αποσυνδέσετε το καλώδιο από την πρίζα, δεν υπάρχει φόβος υπερφόρτωσης της μπαταρίας λιθίου αφού όλα τα νέα iPhone διακόπτουν από μόνα τους τη φόρτιση όταν (αυτή) ολοκληρώνεται. Το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να υπερθερμανθεί ο φορτιστής επειδή θα συνεχίσει να δέχεται ρεύμα αλλά η μπαταρία δεν πρόκειται να επηρεαστεί στο ελάχιστο.

Από εκεί και πέρα και μετά την πρώτη φόρτιση iPhone, φορτίστε την μπαταρία όποτε θέλετε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να την αφήσετε να αδειάσει εντελώς πριν την ξαναφορτίσετε. Οι μπαταρίες λιθίου λειτουργούν με κύκλους φόρτισης. Θα έχετε ολοκληρώσει έναν κύκλο φόρτισης όταν έχετε χρησιμοποιήσει ένα ποσοστό της μπαταρίας που ισούται με το 100% της χωρητικότητάς της. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητο να συμβεί από μια και μοναδική φόρτιση. Για παράδειγμα, μπορείτε να καταναλώσετε το 75% της μπαταρίας σας και να επαναφορτίσετε πλήρως μέχρι το 100%. Εάν την επόμενη ημέρα, καταναλώσετε το 25% θα έχετε εκπληρώσει συνολικά το 100%. Έτσι σε δυο ημέρες θα έχετε ολοκληρώσει έναν κύκλο φόρτισης. Φυσικά, ένας κύκλος φόρτισης θα μπορούσε να διαρκέσει περισσότερες ημέρες, ανάλογα με τη χρήση.

first charge iphone 02

Το iPhone έρχεται προ-φορτισμένο στο 50% επειδή βρίσκεται για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ανενεργό μέσα στο κουτί του (από το εργοστάσιο μέχρι να φτάσει στα χέρια κάποιου χρήστη). Αν κι εσείς σκοπεύετε να το αποθηκεύσετε σε κάποιο μέρος χωρίς να το χρησιμοποιήσετε για αρκετό καιρό, τότε θα πρέπει να κάνετε το ίδιο. Δηλαδή να αφήσετε τη συσκευή με τη μπαταρία περίπου στο μισό.

Μην αφιερώνετε άσκοπο χρόνο για την πρώτη φόρτιση iPhone ενώ την ίδια ώρα θα μπορούσατε να το περιεργάζεστε και να το μαθαίνετε. Δεν είναι κάθε μέρα η πρώτη ημέρα που πήρε κάποιος ένα νέο iPhone.

Διαβάστε επίσης: «Πώς κατεβάζω ταινίες σε PC και Mac»

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status