Αναφορά παράδοσης iPhone - Γιατί δεν μου έρχεται αναφορά παράδοσης όταν στέλνω SMS;

Αναφορά παράδοσης iPhone - Γιατί δεν μου έρχεται αναφορά παράδοσης όταν στέλνω SMS;
ired.gr

Μπορούμε τελικά να έχουμε αναφορά παράδοσης για SMS στο iPhone; Ποιες εναλλακτικές υπάρχουν;

Η αναφορά παράδοσης είναι μια λειτουργία ή υπηρεσία κατά την οποία, όταν στέλνουμε ένα μήνυμα κειμένου - το γνωστό μας SMS - τότε λαμβάνουμε ένα απαντητικό μήνυμα που μας πληροφορεί αν το μήνυμά μας παραδόθηκε ή όχι στον παραλήπτη. Είναι μια πολύ χρήσιμη λειτουργία και σίγουρα θα θέλαμε να είναι ενεργοποιημένη.

Το πρόβλημα είναι ότι στα SMS εξ’ ορισμού μια τέτοια λειτουργία δεν είναι ενσωματωμένη. Κανονικά δεν γίνεται να ξέρουμε αν ένα SMS έφτασε ή δεν έφτασε στον παραλήπτη του. Αντίστοιχα το ίδιο ισχύει και για την αναφορά παράδοσης iPhone. Το iPhone μας δεν μπορεί να μας πληροφορήσει αν ένα μήνυμα SMS παραλήφθηκε ή όχι.

Βέβαια, όλα γίνονται πια «εκτός απ’ του σπανού τα γένια» που λέει κι η παροιμία, οπότε κι εδώ υπάρχει η «πλάγια οδός» που μας επιτρέπει να αναιρέσουμε το «δεν» και να το κάνουμε κατάφαση. Οι λύσεις είναι πραγματικά μπόλικες, οπότε διαλέξτε ποια ταιριάζει στη δική σας ιδιοσυγκρασία.

Δείτε ακόμη: Πώς να τυπώσετε SMS από το iPhone

1. Αναφορά παράδοσης iPhone σε SMS - οι κρυφοί κωδικοί

Η πρώτη λύση που υπάρχει είναι η βοήθεια από τον ίδιο τον πάροχο. Υπάρχουν κάποιοι κρυφοί κωδικοί που, όταν προστεθούν στην αρχή ενός μηνύματος, ενεργοποιούν την αναφορά παράδοσης από τον πάροχο, οπότε λαμβάνουμε ένα δωρεάν απαντητικό μήνυμα με την πληροφορία αν το μήνυμά μας παραδόθηκε (ή όχι).

  • Όσοι είστε στην Cosmote προσθέστε στην αρχή του μηνύματος το: *0#(κενό).
  • Όσοι έχετε Vodafone προσθέστε στην αρχή του μηνύματος το: *#(κενό).
  • Όσοι είστε πελάτες της Wind προσθέστε στην αρχή του μηνύματος το: *ΝΟΤ#(κενό).
  • Και οι πελάτες της Q προσθέστε στην αρχή του μηνύματος το: !(κενό).

Αυτά αν επιμένετε να χρησιμοποιείτε την κλασική εφαρμογή SMS για να στέλνετε μηνύματα. Έτσι θα έχετε αναφορά παράδοσης στο iPhone σας.

Δείτε ακόμη: Πώς να μετατρέψετε τα γραπτά SMS σε μηνύματα ήχου.

2. Αναφορά παράδοσης iPhone σε SMS - το SMS GR

Ένας πιο απλός και εύκολος τρόπος για να έχετε αναφορά παράδοσης iPhone χωρίς να κάθεστε να βάζετε κωδικούς κάθε φορά που στέλνετε ένα γραπτό μήνυμα είναι η εφαρμογή SMS GR.

Το SMS GR είναι μια εφαρμογή που θα βρείτε στο iTunes Store και προσθέτει αυτή ακριβώς τη δυνατότητα στο iPhone σας: αναφορά παράδοσης SMS.

sms delivery report iphone 02

Υποστηρίζονται όλες οι εταιρίες Wind, Vodafone, Cosmote και Q (όλες οι υπόλοιπες όπως Free 2 Go, Whats Up λειτουργούν επιλέγοντας την βασική εταιρεία π.χ. Wind).

Αν λοιπόν το θέμα σας είναι η αναφορά παράδοσης iPhone στα SMS, να μια πολύ καλή, εύκολη και δωρεάν λύση, πέρα από τους κωδικούς. Αλλά διαβάστε παρακάτω ...

Δείτε ακόμη: Ο εφιάλτης στον δρόμο με τις τρεις τελίτσες

3. Αναφορά παράδοσης iPhone σε SMS - το iMessage

Ως γνωστόν στο iPhone υπάρχει και η εφαρμογή μηνυμάτων iMessage. Το iMessage ενσωματώνεται στην εφαρμογή SMS του iPhone και ενεργοποιείται/απενεργοποιείται από το μενού Ρυθμίσεις > Μηνύματα (Settings > Messages). Το iMessage εμπεριέχει τη δυνατότητα αναφοράς παράδοσης, αλλά έχει ένα μειονέκτημα.

Από τη στιγμή που είναι ενεργοποιημένο αναλαμβάνει να στέλνει τα μηνύματά μας με μια μικρή διαφορά. Αν μεν αυτά κατευθύνονται σε παραλήπτες iPhone/iPad/Mac και γενικώς Apple συσκευών, τα μηνύματα είναι σε μπλε κουτάκι και μπορούν να αποσταλούν και μέσω Wi-Fi οπότε δεν έχουμε καμία χρέωση.

Σε όλους τους μη-Apple χρήστες όμως, πηγαίνει κανονικό μήνυμα SMS - μόνο μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας - και το ξεχωρίζουμε γιατί είναι μέσα σε πράσινο κουτάκι.

sms delivery report iphone 03

Όπως καταλαβαίνουμε αυτή δεν είναι μια ολοκληρωμένη λύση, αλλά έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, οπότε καλό είναι να είναι ενεργοποιημένη, γιατί σε χρήστες συσκευών Apple θα μας λύσει τα χέρια.

Δείτε ακόμη: Ηχητικά μηνύματα και videos στο iMessage με ημερομηνία λήξης

4. Αναφορά παράδοσης iPhone σε SMS - άλλες πλατφόρμες μηνυμάτων

Πέρα από τις παραπάνω λύσεις, υπάρχει και μία ακόμη. Να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τα SMS και να μεταπηδήσουμε σε άλλη πλατφόρμα μηνυμάτων που να υποστηρίζει την αναφορά παράδοσης που θέλουμε.

Όλο και περισσότερος κόσμος έχει αρχίσει και καταργεί τα SMS και χρησιμοποιεί εφαρμογές όπως τα Viber, Messenger, WhatsApp, για να αναφέρουμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς, για να επικοινωνεί με τους φίλους του.

Το μειονέκτημα μιας τέτοιας λύσης είναι και πάλι ότι χρειάζεται Wi-Fi δίκτυο για την αποστολή-παραλαβή μηνυμάτων με τέτοιες εφαρμογές - οπότε είναι και δωρεάν - αλλά, αν δεν υπάρχει Wi-Fi, τότε καταναλώνουμε τα ΜΒ του προγράμματος Internet μέσω κινητής τηλεφωνίας που έχουμε και που δεν είναι καθόλου δωρεάν.

Με δεδομένη όμως την εξάπλωση των ασυρμάτων δικτύων κοινής χρήσης (δημοσίων-δημοτικών-εταιρικών κλπ), αλλά και την κάποια σχετική μείωση των τιμών των προγραμμάτων Internet από τους παρόχους, οι λύσεις αυτές τείνουν πια να γίνουν καθεστώς.

Το Viber

sms delivery report iphone 04

Δεν νομίζω ότι θέλει συστάσεις, το Viber είναι μια από τις γνωστότερες εφαρμογές επικοινωνίας και με το μεγάλο πλεονέκτημα ότι υπάρχει και σε άλλες πλατφόρμες (π.χ. Android). Υποστηρίζει μηνύματα κειμένου, βίντεο-κλήσεις, κλήσεις ομιλίας και αριθμεί παραπάνω από 664 εκατομμύρια χρήστες. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ομάδες ταυτόχρονων μηνυμάτων με μέχρι 200 συμμετέχοντες. Η εγγραφή δεν είναι απαραίτητη και το ID μας είναι απλά ο τηλεφωνικός μας αριθμός. Με το επιπλέον Viber Wink μπορούμε να στέλνουμε μηνύματα που θα διαγράφονται αυτόματα μόλις διαβαστούν.

Δείτε ακόμη: Νέα υπηρεσία Viber Games

Το Messenger

sms delivery report iphone 05

Αν έχετε Facebook, τότε έχετε και το Messenger και μη μου πείτε πως δεν έχετε το ένα ή το άλλο. Επίσης πασίγνωστο, επίσης δια-πλατφορμικό, επίσης το πιο πολυχρησιμοποιούμενο πρόγραμμα μηνυμάτων στον κόσμο, σε σημείο που τείνει να αντικαταστήσει ουσιαστικά τα SMS. Και το έχει κάνει, τουλάχιστον όσο μπορούμε να έχουμε σύνδεση Internet. Ειδικά μεταξύ των χρηστών Facebook, είναι το μοναδικό πρόγραμμα μηνυμάτων που χρησιμοποιείται. Και δεν είναι μόνο για τις επαφές μας στο Facebook, αλλά μπορούμε να στείλουμε μηνύματα και στις επαφές μας στο iPhone (ή όποιο άλλο κινητό). Υποστηρίζει επίσης ομαδικές συνομιλίες, δημιουργία ομάδων, φωτογραφίες, βίντεο, αλλά και δωρεάν κλήσεις (μέσω Wi-Fi).

Δείτε ακόμη: Facebook Messenger video - Αντίο Skype;

Το WhatsApp

sms delivery report iphone 06

Και η τρίτη εξίσου δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και όχι μόνο, το WhatsApp, είναι επίσης παρούσα σε όλες τις πλατφόρμες. Όπως και τα υπόλοιπα, υποστηρίζει μηνύματα, κλήσεις, φωτογραφίες, βίντεο και είναι δωρεάν διότι χρησιμοποιεί κι αυτό το Internet για τη λειτουργία του.

Δείτε ακόμη: Τώρα και φωνητική επικοινωνία από το WhatsApp

Αυτές λοιπόν είναι η λύσεις για να έχετε αναφορά παράδοσης iPhone. Εσείς διαλέγετε ποια σας κάνει.

από Elichord