Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτυπωτές AirPrint: 10 μοντέλα για όλες τις ανάγκες σας

Εκτυπωτές AirPrint: 10 μοντέλα για όλες τις ανάγκες σας
ired.gr

Αν θέλετε να τυπώνετε κατευθείαν από το iPhone ή το iPad σας, δείτε τη λίστα με τους 10 εκτυπωτές AirPrint για όλα τα γούστα, τα βαλάντια και τις ανάγκες που ετοιμάσαμε για σας.

Όταν η Apple πρωτο-παρουσίασε το AirPrint πίσω στο 2010 - που επιτρέπει να εκτυπώνει κανείς σε εκτυπωτές AirPrint απευθείας από το iPhone ή iPad του - μόνο μερικοί εκτυπωτές της Hewlett Packard το υποστήριζαν. Από τότε έχει κυλήσει αρκετό νερό στ’ αυλάκι και τώρα πια, σχεδόν κάθε εκτυπωτής που σέβεται τον εαυτό του, το υποστηρίζει. Εννοείται ότι ο εκτυπωτής πρέπει να είναι Wi-Fi οπότε μην περιμένετε κάτι τέτοιο από μοντέλα των 30-50 ευρώ.

Το AirPrint που είναι πια ενσωματωμένο στο iOS, είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους να εκτυπώσει κανείς από μια iOS συσκευή απευθείας στον εκτυπωτή του χωρίς να χρειάζεται ειδικό λογισμικό ή εφαρμογές. Απλά εκτελούμε μια εντολή εκτύπωσης μέσω AirPrint στην iOS συσκευή μας, επιλέγουμε ανάμεσα στους εκτυπωτές AirPrint που εμφανίζονται στο δίκτυό μας (αν έχουμε πάνω από έναν) και τυπώνουμε.

Από το μοντέλο iPhone 3GS και πάνω υποστηρίζεται το AirPrint και οι περισσότερες μεγάλες εταιρίες εκτυπωτών (Brother, Canon, Dell, Fuji/Xerox, HP, Epson, Lexmark, Ricoh, Samsung για να πούμε μερικές) έχουν πια ενσωματώσει τη δυνατότητα AirPrint στους Wi-Fi εκτυπωτές τους inkjet και laser. Αν θέλετε την πλήρη λίστα με συμβατούς εκτυπωτές AirPrint από την ίδια την Apple, δείτε εδώ.

Η λειτουργία του AirPrint παραμένει η ίδια ασχέτως μοντέλου iPhone ή εκτυπωτή AirPrint. Θα λειτουργήσει με iPhone, iPad, iPod Touch που έχουν iOS 6 και άνω. Μπορείτε να τυπώσετε αρχεία κειμένου, φωτογραφίες, σύνθετα κείμενα, PDF, από τις αντίστοιχες εφαρμογές που υποστηρίζουν εκτύπωση (π.χ. Safari, Mail, Photos, Office κλπ).

Εννοείται ότι, τώρα πια, υπάρχουν και άλλοι τρόποι εκτύπωσης από iOS συσκευή σε εκτυπωτή που περιλαμβάνουν άλλα προγράμματα από τους κατασκευαστές του ίδιου του εκτυπωτή, χρήση του υπολογιστή ως ενδιάμεσου κλπ, αλλά το AirPrint παραμένει ο απλούστερος και ευκολότερος τρόπος και το μόνο που χρειάζεστε, είναι έναν εκτυπωτή που να το υποστηρίζει.

Παρακάτω λοιπόν είναι μια λίστα με τους καλύτερους εκτυπωτές AirPrint που είδαμε και σας προτείνουμε να σκεφθείτε, αν ετοιμάζεστε να αγοράσετε εκτυπωτή και έχετε (ή ίσως αποκτήσετε στο μέλλον) κάποια iOS συσκευή. Θα πάμε από τους καλύτερους και ακριβότερους προς τους φθηνότερους (και εξίσου καλούς) οπότε μην τρομάξετε με τις τιμές στην αρχή.

Δείτε ακόμη: Όλα όσα θέλατε να ξέρετε για το AirPrint στο iPhone

1. HP Officejet Pro X576dw MFP

airprint printers 02

Ο πρώτος από τους εκτυπωτές AirPrint είναι ο HP Officejet Pro X576dw MFP. Με μεγάλες ταχύτητες, χαμηλό κόστος εκτύπωσης και «αλμυρούτσικη» τιμή, είναι ένα πολυμηχάνημα (έχει και σκάνερ με feeder πολλών εγγράφων) που απευθύνεται σε ένα μέσο γραφείο, όπου η τιμή του δε θα φανεί, ενώ οι υπηρεσίες του θα είναι ανεκτίμητες. Τυπώνει με κάθε τρόπο, μέσω δικτύου ασύρματου-ενσύρματου, USB θύρας και έχει και οθόνη Touch-screen για να ελέγχουμε τα πάντα. Τα γραφικά του είναι άριστα για τις απαιτήσεις ενός γραφείου όπου σε απλό χαρτί είναι απλώς καλά, αλλά σε ειδικό χαρτί, κοντράρει άνετα τους φωτογραφικούς inkjet εκτυπωτές. Επιπλέον, τυπώνει «Edge-to-edge» (χωρίς περιθώρια σχεδόν) κάνοντας ακόμη καλύτερη χρήση του χαρτιού σε μια εκτύπωση. Σίγουρα μια από τις καλύτερες αγορές αν τον χρειάζεστε. Τιμή: 559,33€.

2. HP Officejet Pro X551dw

airprint printers 03

Ο δεύτερος από τους εκτυπωτές AirPrint που θα δούμε είναι ο HP Officejet Pro X551dw. Ένας ταχύτατος έγχρωμος laser εκτυπωτής (πολυμηχάνημα για την ακρίβεια) με εξαιρετικές επιδόσεις για χρήση μικρού γραφείου και τιμή επίσης πολύ καλή. Τυπώνει από δίκτυο, ενσύρματο-ασύρματο (Wi-Fi), USB, δέχεται και USB stick έχοντας την κατάλληλη θύρα ώστε να εκτυπώσουμε απευθείας από ένα stick ή σκληρό δίσκο ή USB card reader και έχει οθόνη Touch-screen από όπου κάνουμε τα πάντα. Τα γραφικά δεν είναι κορυφαία αλλά αυτό είναι αναμενόμενο από έναν εκτυπωτή που απευθύνεται στην μεγάλη και ταχεία παραγωγή. Το κόστος εκτύπωσης είναι καλό για ένα εκτυπωτή laser και αν έχετε ανάγκη για όγκο εκτυπώσεων είναι πολύ συμφέρον. Τιμή: 294,95€.

3. Canon i-SENSYS MF 6180 dw

airprint printers 04

Ο επόμενος από τους εκτυπωτές AirPrint της λίστας μας είναι και πάλι ένα έγχρωμο laser πολυμηχάνημα, το Canon i-SENSYS MF 6180 dw. Πολύ καλή ποιότητα και σε κοινό χαρτί, μεγάλες ταχύτητες και απευθύνεται κι αυτός σε περιβάλλον γραφείου λόγω τιμής και όγκου εκτυπώσεων, αλλά και βάρους. Μπορεί να τυπώσει, να στείλει fax και email είναι πιο γρήγορος σε εκτύπωση διπλής όψης (duplex) από τον ανταγωνισμό αλλά δεν είναι τόσο φθηνός σε κόστος ανά σελίδα όσο ο HP Officejet Pro X576dw. Δεν παύει όμως να τον ανταγωνίζεται επάξια και λόγω χαμηλότερης τιμής μπορεί να είναι πιο συμφέρουσα λύση. Τιμή: 433.09€.

Δείτε ακόμη: Όλες οι εναλλακτικές λύσεις εκτύπωσης απευθείας από iPhone ή iPad

4. Epson WorkForce Pro WF-4640DTWF

airprint printers 05

Άλλο ένα έγχρωμο laser πολυμηχάνημα στους εκτυπωτές AirPrint που ψάχνουμε κι αυτή τη φορά το Epson WorkForce Pro WF-4640DTWF, από μια εταιρία που είναι από επίσης από τα «βαριά» ονόματα του χώρου με μεγάλη ιστορία στις εκτυπώσεις. Το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι πραγματικά πολύ καλό έως κορυφαίο στα γραφικά του σε απλό αλλά και (ακόμη περισσότερο) σε ειδικό φωτογραφικό χαρτί. Όμως κυρίως απευθύνεται σε περιβάλλον γραφείου, αν και η τιμή του θα έβαζε σε πειρασμό και έναν οικιακό χρήστη. Σε αυτό βέβαια έχει να ανταγωνιστεί τον δεύτερο της λίστας HP Officejet Pro X551dw, αλλά μάλλον τα καταφέρνει. Σε ταχύτητα είναι πολύ καλός, σε κόστος ανά σελίδα τυπικός όπως και οι άλλοι, και σε δυνατότητες περιλαμβάνει ό,τι και ο ανταγωνισμός χωρίς να υπολείπεται σε τίποτε (από Wi-Fi-LAN-USB εκτύπωση μέχρι duplex, fax κλπ). Τιμή: 285€.

5. Brother Mfc-J6520Dw

airprint printers 06

Περνάμε τώρα στα inkjet πολυμηχανήματα στη λίστα με τους εκτυπωτές AirPrint και πρώτο βλέπουμε το Brother Mfc-J6520Dw. Με εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης και ακόμη μεγαλύτερη ανάλυση σάρωσης που φθάνει το εξωπραγματικό 12.000Χ12.000 dpi (μέσω οπτικής ανάλυσης), αλλά και ικανός να διαχειριστεί όγκο δουλειάς ενός μικρού γραφείου, σε μια τιμή «χάρισμα» για τα χαρίσματά του, το μηχάνημα αυτό είναι πραγματικό κελεπούρι. Τυπώνει με ταχύτητα 33(!) το λεπτό ασπρόμαυρες και 27(!) το λεπτό έγχρωμες, κοντράροντας και ξεπερνώντας κάποιους από τους laser αντιπάλους του. Σε υψηλή ανάλυση φθάνει τις 22 και 20 αντίστοιχα. Και αυτά ασύρματα. υποστηρίζοντας τα παρακάτω πρωτόκολλα ασύρματης εκτύπωσης: AirPrint™, Google Cloud Print™, Brother™iPrint&Scan, Wi-Fi Direct™ και Cortado Workplace (έλεος). Η οθόνη TouchScreen βοηθάει στον πλήρη έλεγχο του μηχανήματος και τον κάνει ακόμη πιο θελκτικό. Τιμή: 196.20€.

Δείτε ακόμη: Οδηγός διαμόρφωσης ενός εκτυπωτή Wi-Fi ή δικτύου για τον υπολογιστή σας Mac

6. Canon MG7753

airprint printers 07

Η Canon έχει πάρα πολλά μοντέλα με εκτυπωτές AirPrint (σχεδόν όλα) οπότε σας παρουσιάζουμε ένα από τα κορυφαία (και όχι ακριβά) πολυμηχανήματά της. Απευθύνεται κατ’ εξοχήν στον οικιακό χρήστη καθώς οι μεν ταχύτητες δεν είναι για περιβάλλον γραφείου (χωρίς να είναι αργός 15 μαύρες, 10 έγχρωμες σε χαμηλή ανάλυση), ενώ η ανάλυση των 9.600Χ2400 dpi φωνάζει «φωτογραφικός». Από την άλλη, περιλαμβάνει εκτύπωση διπλής όψης, υψηλή ανάλυση σάρωσης, αλλά όχι feeder - κάτι βασικό για ένα σκάνερ γραφείου - ούτε fax (επίσης σημαντικό). Οπότε, ενώ είναι ένας εξαιρετικά ποιοτικός εκτυπωτής για το σπίτι, σε ένα γραφείο θα παρουσιάσει ελλείψεις. Τιμή: 179€.

7. EPSON WorkForce WF-2650DWF

airprint printers 08

Και η EPSON έχει πάμπολλα μοντέλα που είναι εκτυπωτές AirPrint (ποια δεν έχει θα μου πείτε) και με το EPSON WorkForce WF-2650DWF συμμετέχει στη λίστα μας. Πρόκειται για ένα πολυμηχάνημα γραφείου, που με την τιμή του «κλείνει πονηρά το μάτι» και στον οικιακό χρήστη. Τα έχει όλα και συμφέρει: πολύ καλή ανάλυση γραφικών, multidocument feeder στο σκάνερ, όλων των ειδών τους τρόπους εκτύπωσης, εκτύπωση διπλής όψης, αλλά υστερεί σε ταχύτητες (13 μαύρες, 7,5 έγχρωμες) κάτι που όμως αντισταθμίζει η χαμηλή τιμή κτήσης του. Τιμή: 104,50€.

8. HP Officejet 7612

airprint printers 08

Η περίπτωση του HP Officejet 7612 είναι ιδιάζουσα γιατί φωνάζει από μακριά «γραφείο» (ή οικιακός χρήστης με ιδιαίτερες απαιτήσεις). Ο λόγος είναι γιατί πέραν των άλλων προσόντων του είναι ο μοναδικός στη λίστα μας που υποστηρίζει σάρωση και εκτύπωση μεγέθους Α3! Αυτό και μόνο τον κάνει αχτύπητο. Όλα τα άλλα τα έχει και με το παραπάνω, όπως κάθε είδους τρόπο εκτύπωσης ασύρματο και ενσύρματο, διπλή όψη, document feeder διπλής όψης στο σκάνερ, είσοδο USB για εκτύπωση από οποιαδήποτε συσκευή USB, έγχρωμη οθόνη αφής για πλήρη έλεγχο και ηχητικές ειδοποιήσεις για όλες τις λειτουργίες του. Η δε τιμή του, είναι εξαιρετική για τις δυνατότητές του. Τιμή: 193,50€.

9. Lexmark OfficeEdge Pro4000

airprint printers 10

Άλλο ένα δυνατό πολυμηχάνημα γραφείου, το Lexmark OfficeEdge Pro4000, από μια εταιρία με μεγάλη ιστορία στο χώρο της εκτύπωσης, το συγκεκριμένο μοντέλο ξεχωρίζει για τις απίστευτες ταχύτητές του. Με ταχύτητα 40(!) σελίδων το λεπτό σε μαύρο και 36(!) σε χρώμα, είναι μακράν ο ταχύτερος ακόμη και από τους laser. Αν η απόλυτη ταχύτητα «is your thing» μην ψάχνετε αλλού. Κατά τα άλλα, δεν υστερεί σε τίποτε από τους άλλους εκτυπωτές AirPrint που είδαμε, έχοντας και πολύ καλή ανάλυση εκτύπωσης-σάρωσης και διπλή όψη εκτύπωσης-σάρωσης και όλους τους τρόπους σύνδεσης, Wi-Fi-LAN-USB. Τιμή: 247,50€.

10. Canon PIXMA IP 110

airprint printers 11

Για το τέλος, σαν «κερασάκι στην τούρτα» σας έχουμε ένα πολύ όμορφο εκτυπωτή της Canon, τον PIXMA IP 110, που έχει το μεγάλο πλεονέκτημα της φορητότητας. Πρόκειται για ένα φορητό εκτυπωτή μπαταρίας που μπορείτε να τον έχετε μαζί σας στην τσάντα σας, και να εκτυπώνετε απευθείας από την iOS συσκευή σας, αν αυτό απαιτεί η εργασία σας. Σίγουρα δεν δρέπει δάφνες σε ταχύτητες, η ανάλυσή του όμως των 9.600Χ2.400 dpi τον κατατάσσει στους φωτογραφικούς. Δεν έχει σκάνερ ή άλλες φοβερές δυνατότητες, καθώς προσανατολίζεται σε συγκεκριμένες απαιτήσεις, τις οποίες και καλύπτει άριστα. Τιμή: 240€.

Δείτε ακόμη: Πώς να τυπώσετε SMS από το iPhone

Τελικά συμπεράσματα

Όπως είδατε κι εσείς διαβάζοντας το άρθρο μας, εκτυπωτές AirPrint υπάρχουν για όλα τα γούστα, τα βαλάντια και τις ανάγκες. Εμείς εδώ απλά σας δώσαμε κάποιες κατευθύνσεις και, αν ψάξετε λίγο, θα βρείτε πολύ περισσότερους που μπορεί να σας καλύψουν απόλυτα σε αυτό που ζητάτε. Αν θέλετε απόλυτη ταχύτητα, στραφείτε στην Lexmark, αν θέλετε φωτογραφική εκτύπωση, η Canon είναι ίσως η κορυφαία, αν ζητάτε εκτύπωση-σάρωση Α3 χωρίς να πουλήσετε το σπίτι σας, η HP είναι μονόδρομος, αν ζητάτε φορητότητα τότε και πάλι η Canon έχει τη λύση και πάει λέγοντας. Τώρα ξέρετε πού να ψάξετε.

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status