Δημιουργία Email σε Gmail, Hotmail, Yahoo

Δημιουργία Email σε Gmail, Hotmail, Yahoo
ired.gr

Οδηγός για τη δημιουργία email στις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες: Gmail, Hotmail, Yahoo.

«Γράψτε εδώ και το email σας». Για να μην νιώσετε άσχημα που δεν έχετε email, επιλέξτε μια από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες και ακολουθήστε τις οδηγίες μας βήμα βήμα για να αποκτήσετε το δικό σας.

Αν ξεκινήσατε να διαβάζετε αυτό το κείμενο και ενδιαφέρεστε για τη συνέχεια, αυτό σημαίνει ότι, μάλλον, δεν έχετε ακόμη προχωρήσει σε δημιουργία email, του δικού σας δηλαδή προσωπικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οπότε, ίσως, αρχικά, θα χρειαστείτε έναν σύντομο ορισμό.

Περιεχόμενα:

Τι είναι το email;

Στην ψηφιακή εποχή, τα γράμματα έχουν εκλείψει εντελώς και στο ταχυδρομικό κουτί έρχονται μόνο λογαριασμοί προς εξόφληση. Αλλά ακόμη κι αυτοί τείνουν να εκλείψουν, αφού υπάρχει πλέον η δυνατότητα να αποσταλούν ηλεκτρονικά. Πλέον, το να έχει κάποιος email είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνει μόλις αποκτήσει υπολογιστή. Ακόμη και η εγγραφή σε social media και ηλεκτρονικές πλατφόρμες προϋποθέτει την ύπαρξη ενός email. Οπότε το email είναι κάτι σαν αναγκαίο κακό, σαν απαραίτητο εφόδιο στον ηλεκτρονικό κόσμο.

Παπάκι και ιμέιλ

Το email (ιμέιλ) ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία που επιτρέπει τη συγγραφή, αποστολή, λήψη και αποθήκευση μηνυμάτων μέσω του διαδικτύου. Όπως και στο συμβατικό «γράμμα» χρειαζόμαστε κι εδώ μια διεύθυνση για τον αποστολέα και για τον παραλήπτη. Η διεύθυνση χωρίζεται στη μέση με το @, το σύμβολο που στα ελληνικά το λέμε «παπάκι», για να ξεχωρίζει το username του παραλήπτη από την υπηρεσία email.

(ανοίγοντας μια παρένθεση και κάνοντας μια βουτιά στο παρελθόν, το 1972, ο Raymond Samuel Tomlinson, απέστειλε το πρώτο email με το σύμβολο @, για να δείξει τη θέση του παραλήπτη επειδή έως τότε τα emails αποστέλλονταν σε χρήστες που χρησιμοποιούσαν τον ίδιο υπολογιστή.)

Ώρα για δημιουργία email

Ήρθε, λοιπόν, η στιγμή να προχωρήσετε στη δημιουργία του δικού σας email.

Υπηρεσίες email υπάρχουν πολλές, τρεις όμως είναι οι δημοφιλέστερες: Gmail, Hotmail, Yahoo. Επιλέξτε αυτή που σας ταιριάζει και δημιουργήστε τον νέο σας λογαριασμό. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε αναλυτικά όλα τα απαραίτητα βήματα για τη δημιουργία email, στο Gmail, το Hotmail και το Yahoo. Στο τέλος του κειμένου θα βρείτε και ένα συγκριτικό πίνακα για τα βασικά χαρακτηριστικά των τριών υπηρεσιών.

 


 

Δημιουργία Email Gmail

Το Gmail, γνωστό επίσης και ως Google Mail είναι μια web based υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2004 και λειτουργούσε μόνο με προσκλήσεις. Διαθέσιμη στο ευρύ κοινό έγινε τον Φεβρουάριο του 2007. Αν κάνετε μια μικρή έρευνα στους φίλους σας σε σχέση με τη δημιουργία email, οι περισσότεροι θα σας πουν ότι έχουν ήδη λογαριασμό στο Gmail.

Γιατί Gmail;

Το Gmail δεν είναι μόνο απλό αλλά και πολύ έξυπνο. Προσφέρει δωρεάν αποθηκευτικό χώρο 15GB και εκτός από την αποστολή και λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να έχετε μια συνομιλία μέσω βίντεο με έναν φίλο ή να καλέσετε κάποιον μέσω του Google Voice. Επίσης, με το λογαριασμό σας, συγχρόνως εισέρχεστε και σε άλλες υπηρεσίες της Google, όπως το YouTube, το Drive, το Blogger, το Google+ κ.α. Μπορείτε, επίσης, να επισυνάψετε αρχεία έως 25 ΜB. Υπάρχει φυσικά και εφαρμογή για iOS και Android, ώστε να έχετε πρόσβαση στα emails σας από το κινητό σας. H δημιουργία email στο Gmail είναι πολύ εύκολη διαδικασία.

Βήματα Δημιουργίας Gmail

Για να κάνετε εγγραφή στο Gmail θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό Google.

Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση https://accounts.google.com/SignUp

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα.

email account gmail hotmail yahoo 01

Θα πρέπει να επιλέξετε ένα όνομα για το email σας και ένα συνθηματικό.

email account gmail hotmail yahoo 02

Αν δεν έχετε άλλο email, δεν χρειάζεται να καταχωρίσετε κάποιο στο πεδίο «η τρέχουσα διεύθυνσή σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου»

Μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, έχετε τη νέα σας διεύθυνση στο Gmail.

email account gmail hotmail yahoo 03

Πατήστε στο εικονίδιο με τις τελίτσες και επιλέξτε το Gmail.

email account gmail hotmail yahoo 04

 


 

Δημιουργία Email Hotmail (Outlook)

Το Hotmail ή Windows Live Hotmail ή Outlook.com είναι μια δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Microsoft, ως μέρος του Windows Live. Πρόκειται για μια από τις πρώτες web-based υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αφού χρονολογείται από το 1996. Σήμερα αριθμεί 364 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως.

Γιατί Hotmail;

Το Hotmail σας βοηθάει να βρείτε και να οργανώσετε τα emails σας γρήγορα και σας επιτρέπει να στέλνετε αρχεία μέχρι και 10 MB. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι πλέον απεριόριστος. Η δημιουργία email στο Hotmail δεν θα σας πάρει πάνω από ένα λεπτό.

Βήματα Δημιουργίας Hotmail (Οutlook)

Πηγαίνετε στο www.hotmail.com. (Οutlook)

Πατήστε στο κάτω μέρος της σελίδας, στο σημείο που γράφει «Εγγραφείτε τώρα»

email account gmail hotmail yahoo 05

Σε αυτό το σημείο θα αποφασίσετε το όνομα του email και θα συμπληρώσετε τα απαραίτητα στοιχεία.

email account gmail hotmail yahoo 06

Σε περίπτωση που ξεχάσετε το password, θα πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόπος να το ανακτήσετε, όπως μέσω τηλεφώνου ή εναλλακτικού email.

email account gmail hotmail yahoo 07

Πληκτρολογήστε το CAPTCHA για να είναι σίγουρη η Microsoft ότι δεν είστε ρομπότ.

email account gmail hotmail yahoo 08

Πατήστε «Δημιουργία Λογαριασμού»

Επισκεφθείτε την αρχική σελίδα και κάντε log in με τα στοιχεία σας στο ολοκαίνουριο σας email.

 


 

Βήματα δημιουργίας Email Yahoo

Το Yahoo mail ήταν μια από τις πρώτες επιχειρήσεις του Διαδικτύου που ασχολήθηκαν με τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από το 1996.

Γιατί Yahoo;

Διαθέτει απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο και ενσωματώνει σε ένα σημείο email, instant messaging, κοινωνικά δίκτυα και γραπτά μηνύματα SMS. Η δημιουργία email στο Yahoo απαιτεί την αποστολή ενός κωδικού στο κινητό τηλέφωνο για επαλήθευση.

Δημιουργία Email Yahoo

Πηγαίνετε στη σελίδα www.yahoo.com

email account gmail hotmail yahoo 09

Πηγαίνετε επάνω δεξιά, εκεί που αναγράφεται Είσοδος και Ταχυδρομείο. Πατήστε ένα από τα δυο. Θα οδηγηθείτε στην ίδια σελίδα.

Πατήστε Εγγραφή.

email account gmail hotmail yahoo 10

Στην επόμενη σελίδα, συμπληρώστε τα στοιχεία σας καθώς και το username και το password. Θα πρέπει επίσης να συμπληρώσετε το αριθμό του κινητού σας, την ημερομηνία γεννήσεώς σας και το φύλο σας.

email account gmail hotmail yahoo 11

Αμέσως μετά θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε ένα CAPTCHA.

email account gmail hotmail yahoo 12

Στη συνέχεια, θα πρέπει να πατήσετε Αποστολή SMS ώστε να σας αποσταλεί ένας κωδικός επαλήθευσης στο κινητό.

email account gmail hotmail yahoo 13

Αντιγράψτε τον κωδικό που ήρθε στο κινητό σας και πατήστε «Υποβολή κωδικού».

email account gmail hotmail yahoo 14

Έχετε αποκτήσει το δικό σας email στο Yahoo. Πατήστε «Έναρξη χρήσης» για να ξεκινήσετε.

Συγκριτικός Πίνακας

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ GMAIL HOTMAIL (Outlook) YAHOO
Αποθηκευτικός χώρος 15GB Απεριόριστος Απεριόριστος
Συννημένα Έως 25 MB Έως 10 MB Έως 10 MB
App για smartphone Ναι Ναι Ναι
Ημερολόγιο Ναι Ναι Ναι
Αναζήτηση Ναι Ναι Ναι
Χρήστες (εκατομμύρια) 350 369 310
Πρωτόκολλα PoP / IMAP PoP / IMAP PoP / IMAP

 

Γενικές συμβουλές

Όταν συμπληρώνετε τα προσωπικά σας στοιχεία, όπως το όνομα, τα γενέθλια και το φύλο, δεν είναι απαραίτητο να αναφέρετε τα πραγματικά. Πάντως, αν αποφασίσετε να καταχωρήσετε διαφορετικά από την πραγματικότητα, θα πρέπει να τα σημειώσετε κάπου ώστε να τα θυμάστε.

Αφού έχετε κάνει τη δημιουργία email και πριν ξεκινήσετε την αποστολή και λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πηγαίνετε στις ρυθμίσεις της υπηρεσίας που έχετε επιλέξει για να διαφοροποιήσετε αυτά που σας ενδιαφέρουν.

Αν πιστεύετε ότι θα το ξεχάσετε, γράψτε το password σε κάποιο σημειωματάριό σας. Μην εμπιστεύεστε τον κωδικό σας σε κανέναν.

Από mirelen.