Μεταφορά επαφών από iPhone σε Android - Gmail

Μεταφορά επαφών από iPhone σε Android - Gmail
ired.gr

Δείτε πως γίνεται η μεταφορά επαφών από iPhone σε Samsung, Ηuawei, Xiaomi ή άλλη συσκευή Android.

Όσο κι αν το iPhone είναι ένα από τα καλύτερα smartphone της αγοράς, σίγουρα πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπάρχουν κι άλλα smartphones, άλλων εταιριών, που είναι εξίσου καλά και με τα δικά τους προτερήματα και αρετές. Μάλιστα, οι φετινές παρουσιάσεις των «ναυαρχίδων» των Samsung και Huawei, που αποφάσισαν να μην αντιγράψουν το iPhone X ή XR, αλλά να τραβήξουν το δικό τους δρόμο, είχαν να μας δείξουν κάποια πολύ καλά και ενδιαφέροντα μοντέλα - με κορυφαίο ίσως το Galaxy S10 και S10 Plus - που σίγουρα έκαναν πολλούς να τα «ζαχαρώνουν».

Και είναι αλήθεια ότι το νέο Galaxy είναι ένα πραγματικά υπέροχο smartphone και από σχεδιαστικής άποψης και από πλευράς καινοτομιών, όπως η ασύρματη φόρτιση άλλων συσκευών, η αδιαβροχοποίηση, η υπέροχη οθόνη Super AMOLED, η καταπληκτική κάμερα και το πολύ καλό λογισμικό της Samsung που ανεβάζει την ευχρηστία της συσκευής σε άλλο επίπεδο, για να αναφέρουμε μερικά.

Ερχόμαστε λοιπόν στο θέμα που μας απασχολεί: «Πώς θα κάνω μεταφορά επαφών από iPhone σε Android με ασφάλεια και ευκολία και, το κυριότερο χωρίς να χάσω τίποτε;» Ακολουθήστε τον οδηγό μας και όλα θα πάνε καλά.

Δείτε ακόμη: Εύκολη μεταφορά επαφών από Android συσκευή σε iPhone

Πώς γίνεται η μεταφορά επαφών από iPhone σε Android

Η μεταφορά επαφών από iPhone σε Android (ή iOS σε Android) είναι μια πραγματικά απλή διαδικασία τώρα πια. Κατ’ αρχήν, εφόσον έχετε iPhone, είναι λογικό να έχετε κι ένα λογαριασμό iCloud. Και το πιθανότερο είναι ότι οι επαφές σας συγχρονίζονται με τον iCloud λογαριασμό σας όπου κρατάτε εκεί και το αντίγραφό τους για ασφάλεια. Αν, για οποιοδήποτε λόγο δεν το έχετε κάνει, δημιουργήστε έναν iCloud λογαριασμό και κάνετε ένα συγχρονισμό των επαφών σας με αυτόν προκειμένου να είστε βέβαιοι ότι έχετε εφεδρικό αντίγραφο σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.

Στη συνέχεια, δημιουργήστε ένα λογαριασμό Gmail - αν δεν έχετε ήδη - αφού θα τον χρειαστείτε εφόσον θα κάνετε μεταφορά επαφών στη νέα Android συσκευή. Πηγαίνετε στην παρακάτω διεύθυνση και εισάγετε τα απαραίτητα στοιχεία για τη δημιουργία του νέου σας λογαριασμού.

transfer contacts from iphone to android 01

Αφού δημιουργήσατε τον Gmail λογαριασμό σας, πηγαίνετε στον iCloud λογαριασμό σας με τον browser που χρησιμοποιείτε από τον υπολογιστή σας, κάνετε είσοδο και πατήστε Επαφές.

transfer contacts from iphone to android 02

Επιλέξτε όλες τις επαφές σας πατώντας Command+A (Control+A στα Windows) και εξάγετέ τις σε μία vCard πατώντας το «γραναζάκι» κάτω δεξιά. Το αρχείο αποθηκεύεται αυτόματα στον υπολογιστή σας.

transfer contacts from iphone to android 03

Κατόπιν, θα αποστείλετε το αρχείο το οποίο δημιουργήθηκε από την διαδικασία που μόλις κάνατε, στο Gmail λογαριασμό σας μέσω e-mail. Από εκεί, θα ανοίξετε το συνημμένο μέσω του κινητού σας, και θα συμφωνήσετε στο να μπουν οι επαφές σας στο κινητό σας.

transfer contacts from iphone to android 04

transfer contacts from iphone to android 05

Η μεταφορά επαφών από iPhone σε Android έχει ολοκληρωθεί με ασφάλεια.

από Elichord