Μεταφορά επαφών από iPhone σε Android - Gmail

Μεταφορά επαφών από iPhone σε Android - Gmail
ired.gr

Δείτε πως γίνεται η μεταφορά επαφών από iPhone σε Samsung, Sony, LG ή άλλη συσκευή Android.

Όσο κι αν το iPhone είναι ένα από τα καλύτερα smartphone της αγοράς, σίγουρα πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπάρχουν κι άλλα smartphones, άλλων εταιριών, που είναι εξίσου καλά και με τα δικά τους προτερήματα και αρετές. Μάλιστα, οι φετινές παρουσιάσεις των «ναυαρχίδων» των Samsung και LG, που αποφάσισαν να μην αντιγράψουν το iPhone 7 ή 8, αλλά να τραβήξουν το δικό τους δρόμο, είχαν να μας δείξουν κάποια πολύ καλά και ενδιαφέροντα μοντέλα - με κορυφαίο ίσως το Galaxy S8 και S8 Plus - που σίγουρα έκαναν πολλούς να τα «ζαχαρώνουν».

Και είναι αλήθεια ότι το νέο Galaxy είναι ένα πραγματικά υπέροχο smartphone και από σχεδιαστικής άποψης και από πλευράς καινοτομιών, όπως η ασύρματη φόρτιση (που ήδη είχε εμφανιστεί στο προηγούμενο μοντέλο), η αδιαβροχοποίηση, η υπέροχη οθόνη OLED, η καταπληκτική κάμερα και το πολύ καλό λογισμικό της Samsung που ανεβάζει την ευχρηστία της συσκευής σε άλλο επίπεδο, για να αναφέρουμε μερικά.

Ερχόμαστε λοιπόν στο θέμα που μας απασχολεί: «Πώς θα κάνω μεταφορά επαφών από iPhone σε Android με ασφάλεια και ευκολία και, το κυριότερο χωρίς να χάσω τίποτε;» Ακολουθήστε τον οδηγό μας και όλα θα πάνε καλά.

Δείτε ακόμη: Εύκολη μεταφορά επαφών από Android συσκευή σε iPhone

Πώς γίνεται η μεταφορά επαφών από iPhone σε Android

Η μεταφορά επαφών από iPhone σε Android (ή iOS σε Android) είναι μια πραγματικά απλή διαδικασία τώρα πια. Κατ’ αρχήν, εφόσον έχετε iPhone, είναι λογικό να έχετε κι ένα λογαριασμό iCloud. Και το πιθανότερο είναι ότι οι επαφές σας συγχρονίζονται με τον iCloud λογαριασμό σας όπου κρατάτε εκεί και το αντίγραφό τους για ασφάλεια. Αν, για οποιοδήποτε λόγο δεν το έχετε κάνει, δημιουργήστε έναν iCloud λογαριασμό και κάνετε ένα συγχρονισμό των επαφών σας με αυτόν προκειμένου να είστε βέβαιοι ότι έχετε εφεδρικό αντίγραφο σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.

Στη συνέχεια, δημιουργήστε ένα λογαριασμό Gmail - αν δεν έχετε ήδη - αφού θα τον χρειαστείτε εφόσον θα κάνετε μεταφορά επαφών στη νέα Android συσκευή. Πηγαίνετε στη διεύθυνση https://accounts.google.com/SignUp?hl=en και εισάγετε τα απαραίτητα στοιχεία για τη δημιουργία του νέου σας λογαριασμού.

transfer contacts from iphone to android 02

Κατόπιν, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Λογαριασμοί-Συνθηματικά > Προσθήκη λογαριασμού, στο iPhone σας και συμπληρώστε τα απαραίτητα στοιχεία που θα σας ζητηθούν για να προσθέσετε το λογαριασμό Gmail που δημιουργήσατε. Αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία, πατήστε όλα τα πλήκτρα που ζητούν να ενημερώνονται οι Επαφές, το emails, τα ημερολόγια και οι σημειώσεις σας με τον νέο Google λογαριασμό σας (τα πλήκτρα θα γίνουν πράσινα από άσπρα). Από εδώ και πέρα, οι επαφές iPhone θα συγχρονίζονται με τον Google λογαριασμό σας. Ήδη έχει αρχίσει η μεταφορά επαφών στη νέα Android συσκευή σας!

3 contacts iphone to android

4 contacts iphone to android

4 contacts iphone to android

Για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια, ακολουθήστε και την παρακάτω διαδικασία. Πηγαίνετε στον iCloud λογαριασμό σας με τον browser που χρησιμοποιείτε από τον υπολογιστή σας, κάνετε είσοδο και πατήστε Επαφές.

transfer contacts from iphone to android 05

Επιλέξτε όλες τις επαφές σας πατώντας Command+A (Control+A στα Windows) και εξάγετέ τις σε μία vCard πατώντας το «γραναζάκι» κάτω δεξιά. Αποθηκεύστε το αρχείο που θα εξαχθεί στον υπολογιστή σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το άρθρο μας:

Πηγαίνετε κατόπιν μέσω ενός browser στο Gmail λογαριασμό σας, κάνετε είσοδο (log-in) και από το μενού στο αριστερό πάνελ, επιλέξτε Contacts (Επαφές). Στο κάτω μέρος του μενού που θα εμφανιστεί, πατήστε το More (Περισσότερα) για να εμφανιστούν οι επιπλέον επιλογές και από εκεί πατήστε Import (Εισαγωγή). Πατήστε την τελευταία επιλογή «CSV or vCard file». Αν σας βγάλει ένα μήνυμα ότι «Αυτή η έκδοση προεπισκόπησης δεν υποστηρίζει εισαγωγή επαφών, να πάμε στις παλιές επαφές Google;» πατήστε το «Go to Old Contacts».

transfer contacts from iphone to android 06

transfer contacts from iphone to android 07

Από το μενού στα αριστερά της σελίδας πατήστε το Εισαγωγή επαφών (κάτω-κάτω). Πατήστε το πλήκτρο Επιλογή αρχείου, πλοηγηθείτε στο φάκελο που είχατε αποθηκεύσει το αρχείο vCard που εξήγατε από το iCloud και επιλέξτε το για να γίνει η εισαγωγή των επαφών σας στο λογαριασμό σας Google. Είστε έτοιμοι.

transfer contacts from iphone to android 08

transfer contacts from iphone to android 09

Η μεταφορά επαφών από iPhone σε Android έχει ολοκληρωθεί με ασφάλεια στο Gmail και μπορείτε πια να περάσετε άφοβα στο Android smartphone που «έχετε βάλει στο μάτι». Όταν κάνετε τις ρυθμίσεις του, απλά θα εισέλθετε στον Google λογαριασμό σας και οι επαφές σας αυτόματα θα συγχρονιστούν με το καινούριο Android smartphone σας. Έτσι έχετε μεταφέρει πια τις επαφές από το iPhone στο Android και, το κυριότερο, χωρίς να χάσετε τίποτε.

από Elichord