Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone keyboard: Τα καλύτερα εναλλακτικά πληκτρολόγια

iPhone keyboard: Τα καλύτερα εναλλακτικά πληκτρολόγια
ired.gr

Βαρεθήκατε το iPhone Keyboard και θέλετε να δοκιμάσετε ένα άλλο; Δείτε ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές σας.

iPhone keyboards: οι συνθήκες πλέον είναι ώριμες για να τα δοκιμάσετε!

Επί σειράς ετών και αναβαθμίσεων του iOS, η Apple δεν επέτρεπε την εγκατάσταση και χρήση πληκτρολογίων τρίτων κατασκευαστών στις συσκευές της. Αυτό άλλαξε με την κυκλοφορία του iOS 8, τον Σεπτέμβριο του 2014.

Έκτοτε, όλοι σχεδόν οι “μεγάλοι παίκτες” έχουν δώσει στην κυκλοφορία τις δικές τους προτάσεις, αλλά και νέες ομάδες δημιουργών, με μικρότερα budgets, φιλοδοξούν να ξεχωρίσουν σε αυτή την ιδιαίτερη αγορά “άυλων” προϊόντων.

Οι “παιδικές ασθένειες” ανήκουν - ως επί των πλείστον - στο παρελθόν και πλέον οι συνθήκες θεωρώ πως είναι ώριμες για μία ψύχραιμη καταγραφή και παρουσίαση των καλύτερων προτάσεων της αγοράς.

Εδώ θα πρέπει να σας ενημερώσουμε πως αφήσαμε εκτός λίστας πληκτρολόγια που δεν προσφέρουν την ελληνική γραφή. Δυστυχώς, πολλές αξιόλογες προτάσεις δεν υποστηρίζουν ακόμα τη γλώσσα μας. Εμείς, παρακολουθούμε τις ενημερώσεις τους και όταν κάποια από αυτές υποστηρίξει την ελληνική γραφή, θα σας την παρουσιάσουμε.

Διαδικασία ενεργοποίησης πληκτρολογίων τρίτων κατασκευαστών

iphone keyboard install

Η διαδικασία για την εγκατάσταση των πληκτρολογίων τρίτων κατασκευαστών, είναι απλή. Αφού εγκαταστήσουμε το iPhone keyboard μέσα από το App Store, θα πρέπει να πλοηγηθούμε στις ρυθμίσεις, στην ενότητα “Γενικά”, στην υπο-ενότητα “πληκτρολόγια” και να επιλέξουμε “Πληκτρολόγια”.

Το κάθε “πληκτρολόγιο” εγκαθιστά και ένα app στην home screen μας, προκειμένου να κάνουμε από εκεί τις επιλογές μας και την παραμετροποίησή του.

Σημείωση: Στις περισσότερες των περιπτώσεων, θα πρέπει να επιλέξετε “πλήρης πρόσβαση”, στα “δικαιώματα” που έχει η μικρο-εφαρμογή, προκειμένου να είναι διαθέσιμες όλες οι λειτουργίες της. Θα πρέπει επίσης να συνηθίσετε στην ιδέα της προσθήκης των τόνων μέσω της παρατεταμένης πίεσης στο σχετικό φωνήεν και της επιλογής του τονισμένου χαρακτήρα.

iPhone keyboard (προ-εγκατεστημένο)

iphone keyboard 01

Πρόκειται για το προ-εγκατεστημένο στο iOS πληκτρολόγιο, που όλοι λατρεύουμε να μισούμε. Από τη στιγμή που το QuickType feature δεν είναι διαθέσιμο ακόμα στη γλώσσα μας, η συγκεκριμένη πρόταση μειονεκτεί εκ των πραγμάτων από άλλες, πληρέστερες λύσεις. Έχει όμως και ένα πλεονέκτημα, το οποίο είναι και ταυτόχρονα το μεγάλο μειονέκτημα για τους χρήστες: το γνωρίζουμε όλοι καλά και το έχουμε συνηθίσει. Ας περάσουμε και στις προτάσεις μας, για να δούμε αν αξίζει να ασχοληθούμε και να “ξεβολευτούμε”, εγκαθιστώντας ένα πληκτρολόγιο τρίτου κατασκευαστή.

Τιμή: Δωρεάν

Αγορές μέσα από την εφαρμογή: Όχι

Σύνδεσμος: προ-εγκατεστημένο

Βαθμολογία: 7/10

SwiftKey iPhone Keyboard

iphone keyboard swiftkey

Το SwiftKey iPhone Keyboard είναι μία από τις πιο γνωστές λύσεις που κυκλοφορούν. Μετά την ενεργοποίησή του και προκειμένου να προσθέσετε άλλες γλώσσες, θα πρέπει να μεταβείτε στο περιβάλλον της εφαρμογής και να επιλέξετε “Languages”.

Αποτελεί μία ολοκληρωμένη πρόταση, που μας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε τις έτοιμες προτάσεις - λέξεις που διατίθενται και στη γλώσσα μας. Διαθέτει δε, ξεχωριστό emoji πληκτρολόγιο, κάτι που πλέον πρέπει να θεωρείται ως στάνταρ.

Μπορούμε να πληκτρολογούμε όπως και στο default πληκτρολόγιο, αλλά και πατώντας παρατεταμένα στην οθόνη και σύροντας το δάκτυλό μας επάνω στα γράμματα, σχηματίζοντας την επιθυμητή λέξη.

Πρόκειται για μία εξαιρετική - δωρεάν - επιλογή, καθώς το default, σκούρο θέμα του, είναι πραγματικά πανέμορφο.

Τιμή: Δωρεάν

Αγορές μέσα από την εφαρμογή: Ναι

Σύνδεσμος: Κατεβάστε το από το App Store 

Βαθμολογία: 9/10

Fleksy iPhone Keyboard

iphone keyboard fleksy

Άλλη μία mainstream και αρκετά διαφημισμένη πρόταση. Το Fleksy, αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη των δοκιμών μας. Με όλες τις βασικές λειτουργίες των ανταγωνιστών του και με πληθώρα extra λειτουργιών, πρέπει να θεωρείται ένα από τα καλύτερα iOS keyboards.

Βασικά του πλεονεκτήματα είναι η ταχύτητά του, η παραμετροποίησή του και η ενσωμάτωση εικόνων gif. Εδώ θα ήθελα να αναφέρω πως με εντυπωσίασε η λειτουργία “πρόβλεψης”. Στις περισσότερες των περιπτώσεων το πληκτρολόγιο “καταλάβαινε” τι ήθελα να γράψω, σχεδόν από την αρχή της πληκτρολόγησης κάθε λέξης.

Αξιομνημόνευτος θεωρώ πως είναι ο τρόπος που μπορούμε να αλλάξουμε τη γλώσσα εισαγωγής, κατά τη διάρκεια της πληκτρολόγησης. Αρκεί ένα απλό “πέρασμα” πάνω από το space key.

Τα emojis φυσικά δίνουν και εδώ το παρών.

Το layout του πληκτρολόγιου είναι “ευχάριστο” και θα έλεγα πως ξεχωρίζει, χωρίς να μπερδεύει.

Πρόκειται για μία ακόμα πολύ δυνατή πρόταση που πρέπει να δοκιμάσετε.

Τιμή: Δωρεάν

Αγορές μέσα από την εφαρμογή: Ναι

Σύνδεσμος: Κατεβάστε το από το App Store

Βαθμολογία: 9,2/10

Σύνοψη

Πλέον, όλες οι προτάσεις της αγοράς είναι άνω του μετρίου. Οι δημιουργοί έχουν βελτιστοποιήσει τα προϊόντα τους και τα φαινόμενα lag που είχαν παρουσιαστεί στις αρχικές τους εκδόσεις, έχουν εξαλειφθεί.

Πρόσθετα, όπως τα θέματα, τα emojis αλλά και η υποστήριξη εικόνων gif, αποδεικνύουν τη σχετική ωρίμανση αυτής της αγοράς.

Δεν θελήσαμε να σας παρουσιάσουμε μία τεράστια λίστα, που οι περισσότερες από τις προτάσεις της δεν θα σας επέτρεπαν να γράψετε στα Ελληνικά. Προτιμήσαμε να κάνουμε ουσιαστικές προτάσεις, οι οποίες προέκυψαν μετά από συνεχείς δοκιμές και που πιστεύουμε πως είναι όλες ικανές να αντικαταστήσουν το default πληκτρολόγιο του iOS.

Εσείς έχετε δοκιμάσει κάποιο εναλλακτικό iPhone Keyboard; Πιο προτιμάτε; Περιμένουμε τη γνώμη σας, στα σχόλια.

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status