SanDisk iXpand: Μια εκπληκτική μονάδα αποθήκευσης USB για iPhone / iPad

SanDisk iXpand: Μια εκπληκτική μονάδα αποθήκευσης USB για iPhone / iPad
ired.gr

Παρουσίαση της συσκευής iXpand SanDisk με την οποία μπορείτε να μεταφέρετε δεδομένα από και προς iPhone / iPad.

Μεταφέρετε δεδομένα στη συσκευή σας iPhone με την εκπληκτική μονάδα αποθήκευσης iXpand της SanDisk.

Η ιδέα πίσω από την αποθηκευτική συσκευή SanDisk iXpand Flash drive, είναι αρκετά απλή. Πρόκειται ουσιαστικά για μια μονάδα USB, η οποία είναι εξοπλισμένη με υποδοχή Lightning, συνδυασμός εξαιρετικός για να επεκτείνετε τον χώρο αποθήκευσης της συσκευής σας iPad ή iPhone.

Σε δοκιμή που πραγματοποιήσαμε με την μονάδα iXpand, αποδείχθηκε εξαιρετικά εύκολη στη χρήση και λειτούργησε άψογα. Συνδέσαμε τη μονάδα στον υπολογιστή Mac μεταφέραμε δεδομένα σε αυτή, στη συνέχεια τη συνδέσαμε στο iPad mini και αντιγράψαμε τα δεδομένα.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες αδυναμίες καθώς δεν υποστηρίζει θύρες USB 3.0 και η μορφή διαμόρφωσης της μονάδας, είναι FAT 32 με περιορισμένη υποστήριξη μεγεθών αρχείων.

sandisk ixpand 01

Αυτό δεν αποκλείει την μονάδα iXpand να είναι μια πολύ καλή πρόταση σε αντιστάθμιση με το κόστος.

Δείτε ακόμη: Tempered Glass για iPhone και iPad

Απλή σχεδίαση αλλά προσεγμένη

Στον κόσμο των μονάδων επέκτασης αποθηκευτικού χώρου, το iXpand είναι από τις λίγες συσκευές, οι οποίες διαθέτουν θύρα Lightning (πολλές χρησιμοποιούν σύνδεση Wi-Fi για τη μεταφορά δεδομένων).

Η υποδοχή σύνδεσης Lightning έχει αρκετά πλεονεκτήματα, καθώς είναι πολύ πιο γρήγορη από την ασύρματη, πιο εύκολη στη χρήση και πιο αξιόπιστη. Υπάρχουν όμως και περιορισμοί. Δεδομένου του ότι χρησιμοποιείτε τη θύρα Lightning, δεν είναι εφικτή η παράλληλη φόρτιση της συσκευής σας, iPhone ή iPad mini.

Eάν η μονάδα iXpand, ήταν μικρή και πιο βολική, τότε και η ποσότητα αποθηκευτικού χώρου θα ήταν ελάχιστη. Σε αυτή την περίπτωση η απλή και προσεγμένη εμφάνιση μπορεί και καλύπτει το μέγεθός της. Οι μονάδες iXpand είναι διαμορφωμένες ως FAT32, ικανές να λειτουργήσουν αμέσως σε υπολογιστές Windows ή Mac. Στην iOS συσκευή σας θα χρειαστεί να κατεβάσετε την εφαρμογή iXpand Sync για μια και μοναδική φορά.

Την επόμενη φορά που θα συνδέσετε τη μονάδα, η εφαρμογή θα την αναγνωρίσει και θα ενεργοποιηθεί αμέσως. Σε όλες τις δοκιμές μας δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση σύνδεσης, αναζητώντας και εντοπίζοντας γρήγορα δεδομένα τα οποία ήταν αποθηκευμένα στη μονάδα.

sandisk ixpand 02

Η μονάδα iXpand δίνει μία σημαντική ώθηση στις μεθόδους αποθήκευσης, εναλλακτικά των Wi-Fi-based προτάσεων που μπορείτε να χρησιμοποιήστε για να συνδέσετε μία συσκευή iPad, ώστε να ανακτήσετε πληροφορίες και δεδομένα. Η υποδοχή Lightning είναι ιδιαίτερα ευέλικτη ώστε να συνδεθεί τόσο σε συσκευές iPhone όσο και σε iPad. H ομώνυμη εφαρμογή συγχρονισμού της μονάδας είναι πολύ εύκολη στη χρήση αν και δεν ταξινομεί αυτόματα το περιεχόμενό της.

Εμφανίζει τη δομή των φακέλων τους οποίους εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη συνέχεια. Μια λειτουργία αναζήτησης θα χρησιμεύσει στο να εντοπίζετε εύκολα τα δεδομένα σας. Η ίδια η εφαρμογή σας επιτρέπει να κάνετε πολλαπλή επιλογή αρχείων ή φακέλων. Στη συνέχεια μπορείτε να εκτελέσετε μαζικές εργασίες όπως δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, διαγραφή, η κλείδωμα των δεδομένων σας με χρήση συνθηματικού.

Έχοντας την εφαρμογή iXpand sync και τη μονάδα iXpand Flash Drive, τότε μπορείτε να πείτε πως κρατάτε στα χέρια σας την καλύτερη επιλογή αναπαραγωγής και μεταφοράς δεδομένων που έχετε δει ποτέ σας. Κατά τη αναπαραγωγή μιας ολόκληρης ταινίας υψηλής ευκρίνειας - εκτός του ότι φορτώθηκε σε δευτερόλεπτα - δεν παρατηρήθηκε ούτε ένα lag ή οποιαδήποτε απορύθμιση. Σίγουρα ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η σύνδεση Lightning σε αυτό.

Δεν αναφέραμε και το πιο σημαντικό: Η εφαρμογή iXpand Sync, υποστηρίζει σχεδόν όλες τις μορφές αρχείων video που γνωρίζουμε, συμπεριλαμβανομένης και της μορφής Matroska Media (MKV). Η εφαρμογή υποστηρίζει επίσης υπότιτλους ταινιών είτε μεμονωμένους είτε ενσωματωμένους μέσα στο ίδιο το αρχείο πολυμέσων.

sandisk ixpand 03

Η υποστήριξη προβολής άλλων τύπων αρχείων όπως φωτογραφιών, μουσικής ή επαγγελματικών εγγράφων, είναι επίσης υποδειγματική. Μπορείτε να προβάλετε ή να αναπαράγετε όλους τους τύπου περιεχομένου με εξαιρετική ευκολία.

Για να καταλάβετε η προβολή περιεχομένου το οποίο είναι αποθηκευμένο στη μονάδα iXpand είναι το ίδιο εύκολη και γρήγορη, όπως και από την τοπική αποθήκευση. Ξεχωριστό πλεονέκτημα είναι επίσης πως η μονάδα iXpand διαθέτει δική της μπαταρία κι έτσι δεν επιβαρύνει την μπαταρία της συσκευή σας.

Η ίδια φορτίζει κάθε φορά που θα την συνδέσετε σε έναν υπολογιστή. Περίπου σε 3 ημέρες που ασχοληθήκαμε με τη μονάδα αποθήκευσης, κάνοντας δοκιμές με μία συσκευή iPad, η μπαταρία της στο Τέλος της δοκιμασίας ήταν ακόμη πλήρης.

Βολική λειτουργία δημιουργίας εφεδρικών αντιγράφων ασφάλειας

Εκτός της δημιουργίας αντιγράφων ασφάλειας επιλεγμένων αρχείων, η εφαρμογή iXpand Sync, είναι σε θέση να συγχρονίσει το σύνολο της βιβλιοθήκης φωτογραφιών της iOS συσκευής, στη μονάδα iXpand Flash Drive. Ενεργοποιώντας τη λειτουργία, ο συγχρονισμός θα ξεκινήσει ευθύς αμέσως μόλις συνδέσετε τη μονάδα στη συσκευή.

Η απόδοση και η ταχύτητα μεταφοράς είναι ικανοποιητική. Σε μία συσκευή iPhone 6 χρειάστηκε περίπου ένα δευτερόλεπτο για κάθε φωτογραφία, προκειμένου να δημιουργηθεί αντίγραφό της.

Κατά τη διάρκεια του συγχρονισμού, είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε τη μονάδα, για άλλες λειτουργίες όπως την αναπαραγωγή μιας ταινίας. Εδώ ο χρόνος έναρξης της προβολής της ταινίας ήταν αισθητά μεγαλύτερος. Για να αντιγραφούν 2000 επαφές χρειάστηκε 2 δευτερόλεπτα.

sandisk ixpand 04

Λίγες Ελλείψεις

Παρότι η μονάδα iXpand είναι εντυπωσιακή πραγματικά, θα θέλαμε να επιδέχεται κι άλλες διαμορφώσεις όπως NTFS, NFS ή exFAT. Η μονάδα δύναται να διαμορφωθεί σε οποιαδήποτε από τις προηγούμενες μορφές αλλά λειτουργεί μόνο ως thumb drive. Για να είναι εφικτός ο συνδυασμός της με την εφαρμογή iXpand Sync, θα πρέπει να είναι διαμορφωμένη ως FAT32.

Για όσους δεν γνωρίζουν πρόκειται για μία κοινή μορφή συστήματος αρχείων, η οποία υποστηρίζεται πλήρως από Windows και Mac. Ωστόσο η μορφή αυτή διατηρεί αρχεία μεγέθους έως 4 GB.

Λαμβάνοντας υπόψιν πως οι περισσότερες ταινίες υψηλής ευκρίνειας απαιτούν περισσότερα από 4 GB αποθηκευτικού χώρου, δυστυχώς δεν θα μπορούσατε να τις έχετε μαζί σας με τη μονάδα iXpand. Η εταιρεία SanDisk ανέφερε το ενδεχόμενο να εξετάσει τη δημιουργία μιας μονάδας iXpand σε μορφή exFAT, αναλόγως τη ζήτηση.

Ένα ακόμη μειονέκτημα που εντοπίσαμε στη μονάδα iXpand είναι η μη υποστήριξη USB 3.0. Η καταγραφή της ταχύτητας μεταφοράς από και προς τον υπολογιστή καταγράφηκε σε μόλις 12Mbps. Είναι ουσιαστικά το ήμισυ της ταχύτητας μια τυπικής μεταφοράς ενός USB 2.0 Flash Disk. Χρειάζεται περίπου μία ώρα για μεταφορά δεδομένων 64 GB.

Τέλος η μεγαλύτερη δυνατή χωρητικότητα των 64 GB, είναι συγκριτικά περιορισμένη. Επεκτάσεις αποθηκευτικού χώρου ίδιου μεγέθους, προσφέρουν έως και 2 TB. Ελπίζουμε στο μέλλον σε προτάσεις ακόμη μεγαλύτερου αποθηκευτικού χώρου ή την προσθήκη κάρτας SD.

Εν κατακλείδι

Παρότι η μονάδα iXpand δεν είναι τέλεια, θεωρούμε πως είναι ένα από τα καλύτερα αξεσουάρ αποθήκευσης για συσκευές iPad - iPhone που έχουμε συναντήσει. Η ευκολία και η ταχύτητα αναπαραγωγής πολυμέσων, είναι υποδειγματική. Το γεγονός πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί κι ως ένα είδος αποθήκευσης αντιγράφων ασφάλειας προσθέτει βαθμούς στην δεδομένη αξίας της.

Είναι πραγματικά ιδιαίτερη χρήσιμη για να μεταφέρετε όλους τους τύπους αρχείων και το καλύτερο σε λίγες ημέρες μπορείτε να την προμηθευτείτε από τα καταστήματα ired. Οι τιμές για τη μονάδα αποθήκευσης SanDisk iXpand, διαμορφώνονται ως εξής: Για την έκδοση των 16 GB αποθηκευτικού χώρου στα 59,90€ ενώ για τις εκδόσεις 32 GB και 64 GB στα 84,90€ και 129,90€, αντίστοιχα.