ΑdBlock iPhone, iOS Safari: Αποκλείστε τις διαφημίσεις (Video)

ΑdBlock iPhone, iOS Safari: Αποκλείστε τις διαφημίσεις (Video)
ired.gr

Πόσο ασφαλείς είναι οι εφαρμογές αποκλεισμού διαφημίσεων; Παρακολουθήστε πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές μπλοκαρίσματος διαφημίσεων.

H εταιρεία Apple προκάλεσε έκπληξη στο διαδίκτυο πριν μερικούς μήνες και στην ουσία άλλαξε τον τρόπο πλοήγησης. Μπορείτε να περιηγείστε ταχύτερα και με λιγότερα ερεθίσματα διάσπασης της προσοχής σας, με την είσοδο στο App Store εφαρμογών αποκλεισμού μη επιθυμητού περιεχομένου.

Η Apple όντως μας δίνει αυτή τη δυνατότητα, εμείς πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε; Μήπως μία τέτοιου είδους γενικευμένη χρήση, θέσει σε κίνδυνο τις δωρεάν εφαρμογές ή πληροφορίες που λαμβάνουμε από το διαδίκτυο; Ας το σκεφτούμε λίγο περισσότερο.

Είμαι ο DINFUN του ired και σε αυτόν τον οδηγό θα σας δείξω πως μπορείτε να απαλλαγείτε από το ενοχλητικό και μη επιθυμητό σε πολλούς περιεχόμενο των ιστοσελίδων. Εσείς θα αποφασίσετε εάν θα προχωρήσετε στον αποκλεισμό του.

Βίντεο Οδηγός:

Εφαρμογές ΑdBlock

Η συμπερίληψη εφαρμογών αποκλεισμού μη επιθυμητού περιεχομένου από το πρόγραμμα περιήγησης Safari, είναι ομολογουμένως ένα από τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά του τελευταίου λειτουργικού συστήματος iOS 9. Στην ουσία το λειτουργικό επιτρέπει την εγκατάσταση μιας εφαρμογής η οποία λειτουργεί ως ΑdBlock.

Έχοντας προχωρήσει στην εγκατάσταση των εφαρμογών αυτών, μπορείτε στη συνέχεια να περιηγείστε απρόσκοπτα, απαλλαγμένοι από ενοχλητικά ερεθίσματα. Εκ πρώτης όψεως η εξέλιξη αυτή είναι ελκυστική, αν και τίποτε σε αυτή τη ζωή δεν μας παρέχεται χωρίς κόπο.

Οι εφαρμογές αποκλεισμού είναι ιδιαίτερα γρήγορες στην εγκατάσταση. Για τις ανάγκες της παρουσίασης θα χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή AdBlock. Οι εφαρμογές αυτού του είδους λειτουργούν ως επεκτάσεις στην προεγκατεστημένη εφαρμογή περιήγησης Safari.

Ας δούμε πως μπορούμε να εγκαταστήσουμε και να ενεργοποιήσουμε την εφαρμογή AdBlock σε ένα iPad:

Ανοίγουμε την εφαρμογή App Store από την οθόνη αφετηρίας της συσκευής μας iPad.

Στο πλαίσιο της αναζήτησης εισάγουμε το κείμενο AdBlock.

Ανοίγουμε την εφαρμογή και την εγκαθιστούμε.

Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, ακολουθούμε τη διαδρομή:

Ρυθμίσεις > Safari > Προγράμματα αποκλεισμού περιεχομένου > θέτουμε την εναλλαγή της εφαρμογής AdBlock - Ad Blocking από τις επιλογές, ως ενεργή.

Η διαδικασία εγκατάστασης και ενεργοποίησης όλων των εφαρμογών αποκλεισμού περιεχομένου, είναι λίγο-πολύ η ίδια. Μπορείτε να περιηγηθείτε στις αγαπημένες σας ιστοσελίδες, απαλλαγμένοι πλέον από μη επιθυμητό περιεχόμενο.

Να σημειώσουμε εδώ πως οι δυνατότητες των εφαρμογών αυτών περιορίζονται στο περιβάλλον της προ-εγκατεστημένης εφαρμογής Safari. Αυτό σημαίνει πως θα συνεχίσετε να παρακολουθείτε μη επιθυμητό περιεχόμενο σε εφαρμογές και παιχνίδια. Στους ίδιους περιορισμούς συμπεριλαμβάνονται και οι ιστοσελίδες οι οποίες προβάλλονται μέσα σε εφαρμογές όπως για παράδειγμα Facebook ή twitter.

Πόσο ασφαλείς είναι οι εφαρμογές αποκλεισμού μη επιθυμητού περιεχομένου και γιατί η εταιρεία Apple έχει αφαιρέσει πολλές από αυτές, από το κατάστημά της;

Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγω πως μερικές από αυτές τις εφαρμογές, εμπεριέχουν μη ασφαλή κώδικα μεταξύ των ιστοσελίδων που επισκέπτεστε και της συσκευή σας.

Μια μικρο-εφαρμογή been choise - όπως ονομάζεται - εγκαθίσταται στη βάση του κώδικα του λειτουργικού συστήματος, με σκοπό την αποστολή προσωπικών δεδομένων, σε έναν off line server. Οι προγραμματιστές που οι εφαρμογές τους εμπεριείχαν μη ασφαλή κώδικα, αναγκάστηκαν να τις ξαναγράψουν από την αρχή, συμμορφούμενοι με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Apple.

Διαβάστε επίσης: Ένας γρήγορος τρόπος να απελευθερώσετε τη μνήμη του iPhone σας

Από τη φύση τους οι ανασταλείς μη επιθυμητού περιεχομένου παρακολουθούν την περιήγησή σας και παρεμβαίνουν όταν παραστεί ανάγκη.

Ήταν μια παρουσίαση της εγκατάστασης εφαρμογών αποκλεισμού περιεχομένου, από την συντακτική ομάδα του ired. Θα επανέλθουμε σύντομα με ένα ακόμη εκπαιδευτικού χαρακτήρα video. Γίνετε συνδρομητής στο κανάλι μας κι αν σας άρεσε η παρουσίαση μη λησμονήσετε να το δηλώσετε, πατώντας το εικονικό πλήκτρο like.

από DINFUN