Πόσο λεπτό χρειάζεται να είναι τελικά το iPhone?

Πόσο λεπτό χρειάζεται να είναι τελικά το iPhone?
ired.gr

Τελικά λεπτότερο σημαίνει καλύτερο?

Από το πρώτο iPhone που κυκλοφόρησε ποτέ, η Apple έχει ξεκινήσει την “εκστρατεία” να το κάνει ολοένα και λεπτότερο. Μετά από καιρό και πολλά μοντέλα iPhone, το επερχόμενο iPhone 7, θα έχει 6.1mm πάχος, όταν το πρώτο iPhone είχε 11,6mm.

iphone 7 rumor thin 02

Δεν μπορώ να πω ότι μια λεπτή συσκευή, ιδιαίτερα κατασκευασμένη με την αισθητική της Apple, δεν είναι κομψή. Αντίθετα, τολμώ να πω ότι μου αρέσει, αλλά το ερώτημα είναι, πόσο ακόμα θα πρέπει να λεπτύνει, για να μείνει ικανοποιημένος ο Jony Ive και η ομάδα του;

Flickr, το «εναλλακτικό» iCloud

Όταν παρατηρήθηκε το φαινόμενο του iPhone 6 που στράβωνε, υπήρχε κατακραυγή από τον κόσμο. Βέβαια η Apple επενέβη δραστικά στο iPhone 6s, ενισχύοντας τον σκελετό, αλλά αυτό δεν θα χρειαζόταν αν το iPhone είχε λίγο μεγαλύτερο πάχος.

Ένα ακόμα αρνητικό είναι ότι σε μια λεπτότερη συσκευή, θα χωράει μικρότερη μπαταρία. Όσο και αν βελτιωθεί η ποιότητα της μπαταρίας και μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας του iPhone, με μεγαλύτερη μπαταρία, η διάρκειά της θα μεγάλωνε ακόμα περισσότερο.

Το iPhone 7 θα βγει σχετικά σύντομα και είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ κομψό και καλαίσθητο. Γενικά, από τις φήμες που ακούγονται όλα δείχνουν ότι θα είναι ένα ακόμα εκπληκτικό μοντέλο. Όμως, μετά την αφαίρεση του 3,5mm jack και την μείωση πάχους στο iPhone 7, θα έρθει το iPhone 7s, το οποίο θα πρέπει να είναι ακόμα λεπτότερο;

iphone 7 rumor thin 01

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει στα σκαριά η Apple, όμως ελπίζω ότι θα το πάρει το μήνυμα και θα σταματήσει να αδυνατίζει το iPhone, εκτός αν σκοπεύει να μας ξαφνιάσει με κάτι τελείως πρωτοποριακό. Και επειδή μιλάμε για την Apple, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα.

Τα κινητά θα είναι πιο ισχυρά από τις κονσόλες μέχρι το 2017

από Karadryan