Το iPhone 7s θα είναι το πρώτο iPhone με OLED οθόνη(?)

Το iPhone 7s θα είναι το πρώτο iPhone με OLED οθόνη(?)
ired.gr

Το 2017 θα είναι μάλλον το έτος, που θα δούμε το πρώτο OLED iPhone.

Μία φήμη που κυκλοφορεί πολύ καιρό τώρα, δείχνει πως σύντομα θα επιβεβαιωθεί. Μιλάω φυσικά, για την επικείμενη αλλαγή της οθόνης του iPhone από LCD σε OLED.

Πολύ κοντά η συμφωνία μεταξύ Apple, LG και Samsung για τις οθόνες των iPhone

Ο κινεζικός κολοσσός της ενημέρωσης, Nikkei, αποκάλυψε πρόσφατα ότι η Apple σκοπεύει να εισάγει οθόνες με την τεχνολογία OLED, στο iPhone, μέχρι το 2017. Όλες οι προηγούμενες φήμες, μιλούσαν για ενσωμάτωση αυτής της τεχνολογίας, όχι νωρίτερα, από το 2018.

Γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, υπάρχουν πολλά ερωτήματα: Ποιος θα είναι ο κατασκευαστής, αν θα μπορέσει να καλύψει την μαζική κυκλοφορία του iPhone και αν εντέλει, χρειάζεται να κάνει η Apple μια τέτοια κίνηση.

Αρχικά, φαίνεται ότι η Apple σκοπεύει να μοιράσει την κατασκευή των νέων OLED οθονών, στην Samsung και την LG ταυτόχρονα. Έτσι, θα ξεπεράσει το εμπόδιο της κάλυψης του κοινού της, αφού ίσως μόνη της, καμία από τις 2 εταιρείες, να μην μπορούσε να το καταφέρει.

iphone 7 flex oled 01

Βέβαια, όπως όλα δείχνουν, μάλλον θα καταφύγει και σε ένα trick, για να είναι απόλυτα σίγουρη για την διαθεσιμότητα των OLED οθονών. Θα τις προσφέρει μόνο στο PLUS μοντέλο και όχι στο απλό iPhone. Τέτοιες κινήσεις έχουμε ξαναδεί από την Apple, οπότε δεν ξαφνιάζομαι.

Τώρα όσον αφορά το αν είναι μια κίνηση που πρέπει να γίνει ή όχι, οι απόψεις διίστανται. Η προσωπική μου γνώμη, είναι ότι έπρεπε να έχει γίνει ήδη.

Οι οθόνες OLED, έχουν κατά την γνώμη μου πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις LCD. Βαθύτερο μαύρο, μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και δυνατότητα κάμψης. Στα συν μιας LCD οθόνης, είναι το μικρότερο κόστος παραγωγής και η μεγάλη τεχνογνωσία που έχουμε πάνω τους, αφού ακόμα η τεχνολογία OLED δεν έχει τελειοποιηθεί.

iphone 7 flex oled 02

Πρωτότυπο smartphone με πλήρως εύκαμπτη οθόνη - Galaxy 92 #71

Πιστεύω ότι το μέλλον στην τεχνολογία των οθονών, είναι οι OLED οθόνες, οι οποίες με την πάροδο του χρόνου θα βελτιωθούν περισσότερο.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι η Samsung διαφημίζει τις οθόνες τις περισσότερο από όλα τα άλλα χαρακτηριστικά στα smartphones της και ότι τις θεωρεί το μεγαλύτερό της πλεονέκτημα, σε σχέση με την Apple.

από Karadryan