Εκτύπωση αυτής της σελίδας

5 χαρακτηριστικά του Apple Watch που θέλουμε να δούμε στο νέο iPhone 7

5 χαρακτηριστικά του Apple Watch που θέλουμε να δούμε στο νέο iPhone 7
ired.gr

Μερικά χαρακτηριστικά του Apple Watch θα θέλαμε πολύ να τα δούμε να περνούν και στο iPhone.

Το Apple Watch μας έφερε κάποιες νέες τεχνολογικές καινοτομίες που είναι νέες ακόμη και για τα προϊόντα της Apple, από τη σμίκρυνση των ηλεκτρονικών μερών μιας συσκευής, μέχρι το interface που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο ρολόι της. Και ενώ μερικές από αυτές τις τεχνολογίες έχουν νόημα μόνο σε ένα ρολόι, κάποιες άλλες είναι τόσο σπουδαίες, που θα ήταν πολύ ωραίο να τις δούμε να περνούν και στη γκάμα των iPhones.

Επιλέξαμε λοιπόν 5 χαρακτηριστικά του Apple Watch που θα θέλαμε να δούμε να ενσωματώνονται και στο iPhone (είδαμε ήδη το force touch του watch να περνάει στο iPhone 6S).

Δείτε ακόμη: Apple Watch - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

1. Δυναμικές οθόνες κλειδώματος ρυθμιζόμενες από το χρήστη

apple watch features on iphone 02

Το πρώτο χαρακτηριστικό του Apple Watch που θέλουμε να δούμε, είναι οι ρυθμιζόμενες από το χρήστη δυναμικές οθόνες κλειδώματος. Στο iPhone δε μπορούμε να προσθέσουμε εφαρμογές, widgets ή άλλα χρήσιμα πράγματα στην οθόνη κλειδώματος (lock screen). Το μόνο που μπορούμε να αλλάξουμε είναι η ταπετσαρία.

Το Apple Watch όμως με ένα force touch μας επιτρέπει, όχι μόνο να αλλάξουμε τη «φάτσα» του ρολογιού, αλλά και το ποια widgets θα εμφανίζονται σε αυτήν. Τα widgets είναι δυναμικά και μπορεί να δείχνουν για παράδειγμα: ημερομηνία, ώρα, ημερολόγιο, θερμοκρασία, μπαταρία, γυμναστική κλπ.

Και με δεδομένο ότι η λειτουργία αυτή υπάρχει εδώ και καιρό στο Android, θα ήταν καλό να τη δούμε και στο iOS πια.

2. Σήκωμα για ενεργοποίηση

apple watch features on iphone 03

Η οθόνη του Apple watch είναι σβηστή εξ’ ορισμού, αλλά η ενεργοποίησή της γίνεται με το να σηκώσουμε και να στρέψουμε τον καρπό μας προς το πρόσωπό μας. Μόλις το κάνουμε, η οθόνη ανάβει και η συσκευή ενεργοποιείται.

Είναι μια πολύ απλή κίνηση και περισσότερο ακόμη εξυπηρετική και θα έπρεπε να περάσει και στο iPhone. Θα έπρεπε να γίνουν βέβαια μερικές προσαρμογές για να ταιριάξει σε σχέση με τον τρόπο χρήσης ενός iPhone, αλλά μια εταιρία με την τεχνογνωσία της Apple, δε θα είχε πρόβλημα με κάτι τέτοιο.

Δείτε ακόμη: 6 λόγοι για να αγοράσετε ένα Apple Watch

3. Αυτόματες ρυθμίσεις σε όλες τις συσκευές

apple watch features on iphone 04

Η ρύθμιση του Apple Watch είναι πραγματικά πανεύκολη κυρίως γιατί παίρνει τις περισσότερες ρυθμίσεις του από το iPhone που ήδη έχουμε. Σκεφθείτε λοιπόν την επέκταση αυτής της ιδέας σε όλα τα προϊόντα της Apple.

Αντί να πρέπει να ρυθμίζουμε το iPhone, iPad, ακόμη και το Mac μας ξεχωριστά, θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει τις ρυθμίσεις μας σε μια οποιαδήποτε συσκευή και μετά αυτές να αντιγράφονται σε οποιαδήποτε άλλη προστίθεται στο λογαριασμό μας , μέσω iCloud.

Δε θα καλύπταμε τα πάντα βέβαια γιατί οι συσκευές έχουν και διαφορές, αλλά θα είχαμε έτοιμες τις ρυθμίσεις για μια μεγάλη γκάμα χαρακτηριστικών της κάθε συσκευής.

4. Απτική ανάδραση

apple watch features on iphone 05

Η λέξη «απτικός» αναφέρεται σε ένα πλήθος λειτουργιών που γίνονται μέσω της αφής. Οι δονήσεις, για παράδειγμα, ενός χειριστηρίου παιχνιδιών αποτελούν μια απτική ανάδραση. Το ίδιο και η δόνηση του iPhone, η χρήση δαχτυλικού αποτυπώματος κλπ.

Στο Apple Watch η απτική ανάδραση μπορεί να πάρει τη μορφή μιας δόνησης για δεξιά στροφή και μιας άλλης για αριστερή στροφή όταν μας καθοδηγεί προς μία κατεύθυνση.

Το iPhone έχει ήδη κάποιες απτικές λειτουργίες, αλλά η επέκτασή τους και σε αυτό, αλλά και σε άλλα προϊόντα της Apple, θα ήταν κάτι το πολύ χρήσιμο. Σκεφθείτε, για παράδειγμα, τα μηνύματα λάθους ή την αδυναμία εκτέλεσης μιας εντολής να συνοδεύονταν από μια γερή δόνηση.

Και τα παιχνίδια θα επωφελούνταν πολύ από μια τέτοια λειτουργία.

Δείτε ακόμη: H Apple δίνει περισσότερη έμφαση στο Apple Watch

5. Κάλυψη για σίγαση

apple watch features on iphone 06

Αυτή είναι μια απλή λειτουργία που όμως κάνει τα προϊόντα της Apple να ξεχωρίζουν (από τις λεπτομέρειες δηλαδή). Το Apple Watch έχει μια λειτουργία που λέγεται Cover to Mute και που κάνει δύο πράγματα.

Η πρώτη είναι ότι μας επιτρέπει να σιγήσουμε το μεγάφωνο του Apple Watch. Ξεχάσατε το κουδούνισμα ανοιχτό; Απλά καλύψτε την οθόνη του watch με το χέρι σας για να σιγήσει μια ενοχλητική κλήση.

Επίσης, η ίδια λειτουργία μπορεί να θέσει το watch σε κατάσταση ύπνου.

Και το iPhone θα επωφελούνταν από μια τέτοια λειτουργία. Είναι πολύ πιο εύκολο να σιγήσουμε μια εισερχόμενη κλήση με το να καλύψουμε την οθόνη με το χέρι μας, παρά να ψάχνουμε το πλήκτρο mute. Και εξίσου βολικό θα ήταν να το θέτουμε σε κατάσταση sleep με το να καλύπτουμε την οθόνη με το χέρι μας.

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status