Η κόντρα Apple-FBI θα μας βγει σε καλό

Η κόντρα Apple-FBI θα μας βγει σε καλό
ired.gr

Η Apple φτιάχνει το «απόρθητο» iPhone και θα πρέπει να ευχαριστήσουμε το FBI για αυτό.

Θα γνωρίζετε την τεράστια διαμάχη που υπάρχει αυτή τη στιγμή μεταξύ του FBI και της Apple. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες σε πρόσφατα κείμενά μας εδώ και εδώ.

Ενώ η Apple παραμένει σταθερή στην άρνησή της να βοηθήσει το FBI να ξεκλειδώσει το iPhone ενός από τους σκοπευτές στο San Bernardino, συγχρόνως δουλεύει σκληρά πάνω σε νέα μέτρα ασφαλείας που θα κάνουν τα μελλοντικά iPhones ακόμη πιο δύσκολο να πέσουν θύματα hacking ή τρίτων, γενικότερα.

iphone security 01

Σύμφωνα με το New York Times, η Apple θέλει να ενσωματώσει τέτοια χαρακτηριστικά έτσι ώστε η ασφάλεια ενός iPhone να μην μπορεί να παρακαμφθεί με λογισμικό. Αν η Apple καταφέρει την αναβάθμιση της ασφάλειας, η εταιρεία θα δημιουργήσει μια σημαντική τεχνική πρόκληση για τις υπηρεσίες υποβολής του νόμου.

Συγκεκριμένα, εργάζεται πάνω σε νέους τρόπους για να βελτιώσει την κρυπτογράφηση στο iPhone και το iCloud, ώστε να μην υπάρχει κανένας τρόπος να εισχωρήσει κάποιος αν δεν είναι ο ίδιος ο χρήστης. Μάλιστα, μέρος των βελτιώσεων θα αφορά τη μείωση της ικανότητας της Apple να επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης για τους χρήστες που ξεχνούν τους δικούς τους.

iphone security 02

Όπως έχουν τα πράγματα τώρα, το FBI θέλει η Apple να γράψει ένα εντελώς νέο κομμάτι λογισμικού που θα τους επιτρέψει να κάνουν απεριόριστες εικασίες για τον κωδικό πρόσβασης στο κλειδωμένο iPhone, χωρίς τον κίνδυνο να διαγραφούν τα δεδομένα μετά τις 10 αποτυχημένες προσπάθειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple δεν έχει κανένα πρόβλημα με την παράδοση πληροφοριών που είναι αποθηκευμένα σε αντίγραφα ασφαλείας στο iCloud. Αυτό όμως που αρνείται ο Tim Cook να κάνει είναι να δημιουργήσει ένα νέο λογισμικό, αφού κάτι τέτοιο θα βάλει τις προσωπικές πληροφορίες εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών του iOS σε κίνδυνο.

Από mirelen.