Εκτύπωση αυτής της σελίδας

7 μύθοι για τα smartwatches

7 μύθοι για τα smartwatches
ired.gr

Είτε σκέφτεστε να αγοράσετε ένα Smartwatch είτε είστε ορκισμένος εχθρός τους, βεβαιωθείτε ότι δεν πιστεύετε κάποιον από τους 7 πιο κοινούς μύθους για τα έξυπνα ρολόγια.

Τα smartwatches υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό στη ζωή μας και έχουν καταφέρει να διχάσουν τους καταναλωτές για το πόσο εύχρηστα, χρήσιμα και απαραίτητα είναι. Ο χρόνος θα δείξει αν τα «έξυπνα» ρολόγια θα συνεχίσουν να αφορούν μόνο μια μικρή και εξειδικευμένη αγορά ή αν θα γίνουν ένα ευρείας αποδοχής καταναλωτικό προϊόν.

Και όπως για κάθε τι νέο και αμφιλεγόμενο κυκλοφορούν διάφορες αντικρουόμενες και υπερβολικές απόψεις, έτσι και για τα smartwatches, η λίστα με τις λανθασμένες εντυπώσεις είναι μεγάλη. Ας γκρεμίσουμε μερικούς από τους ψεύτικους μύθους που ακολουθούν τα έξυπνα ρολόγια και ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Οι δείκτες για την φυσική σας κατάσταση δεν είναι ακριβείς

seven smartwatch 01

Τα smartwatches διαθέτουν αισθητήρες ώστε ο χρήστης να είναι σε θέση να παρακολουθεί τον καρδιακό ρυθμό, τον αριθμό των βημάτων, την καταμέτρηση των θερμίδων αλλά και την διάρκεια του ύπνου και ενημερώνεται για τις αλλαγές. Τα δεδομένα μπορεί να μην είναι απολύτως τέλεια, αλλά είναι αρκετά ακριβή και μπορούν να μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε τα λάθη μας ή να πανηγυρίσουμε για τις επιτυχίες μας. Είναι ιδανικά για τους ποδηλάτες και όσους γυμνάζονται συστηματικά, αφού μπορούν να παρακολουθούν άμεσα το επίπεδο της δραστηριότητάς τους.

Τα smartwatches είναι μόνο για όσους λατρεύουν τα gadgets

seven smartwatch 02

Μέχρι ένα προϊόν να φτάσει να αφορά τον πολύ κόσμο, θεωρείται εξεζητημένο και όσοι το χρησιμοποιούν πιστεύεται ότι το κάνουν για λόγους εντυπωσιασμού. Όμως δεν υπάρχει τίποτα πολύπλοκο όσον αφορά τον χειρισμό ενός smartwatch. Όποιος γνωρίζει ήδη να χειρίζεται ένα smartphone, ένα tablet ή ένα laptop δεν θα αντιμετωπίσει καμία ιδιαίτερη δυσκολία.

Τα smartwatches είναι ακριβώς ό,τι και ένα smartphone

seven smartwatch 03

Πρόκειται για μια συνηθισμένη παρερμηνεία ότι τα smartwatches απλώς επαναλαμβάνουν τις δυνατότητες των smartphones.

Φυσικά και η χρήση του πρώτου προϋποθέτει τη χρήση του δεύτερου αφού κλήσεις, ειδοποιήσεις, μηνύματα και άλλες εφαρμογές μπορούν εύκολα να εκτελεστούν ως εργασίες από το ρολόι, μετά τη ζευγοποίηση των δυο συσκευών.

Παρ’ όλα αυτά, τα smartwatches είναι μια επέκταση των smartphones και όχι μια εναλλακτική μορφή ενός smartphone.

Η διάρκεια της μπαταρίας τους είναι μικρή

seven smartwatch 04

Άλλη μια λανθασμένη εντύπωση είναι ότι η μπαταρία των smartwatches διαρκεί περίπου 4-5 ώρες. Με μια μεσαία χρήση μέσα στην ημέρα, θα χρειαστείτε μια φόρτιση κάθε βράδυ. Μάλιστα, υπάρχουν ήδη στην αγορά κάποια smartwatches που προσφέρουν αυτονομία δυο και τριών ημερών μετά από έναν πλήρη κύκλο φόρτισης.

Τα smartwatches δεν αξίζουν τα λεφτά τους

seven smartwatch 05

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το πόσο υψηλές είναι οι τιμές των smartwatches. Είναι χωρίς αμφιβολία ακριβά gadgets που χρειάζονται ένα αντίστοιχο smartphone μεσαίας ή εξίσου υψηλής αξίας για να λειτουργήσουν.

Ωστόσο, η επανάσταση στον χώρο των έξυπνων ρολογιών έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και οι περισσότερες εταιρείες προσπαθούν να προσφέρουν χαμηλότερες τιμές.

Τα smartwatches είναι ογκώδη

seven smartwatch 06

Μια πρώτη εντύπωση είναι ότι τα έξυπνα ρολόγια είναι μεγάλα σε μέγεθος και σε βάρος. Στην πραγματικότητα, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα smartwatches είναι ελαφρύτερα από ένα κανονικό ρολόι χειρός. Και σίγουρα, στο μέλλον, θα γίνουν ακόμη πιο ελαφριά, χάρη στις τεχνολογικές βελτιώσεις στα wearables.

Μόδα είναι θα περάσει

seven smartwatch 07

Επειδή δεν έχει περάσει αρκετός χρόνος ακόμη για να αξιολογήσουμε την κατάσταση, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν τα smartwatches ήρθαν για να μείνουν. Οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας βρίσκονται στην πρώτη ή στη δεύτερη έκδοση του δικού τους μοντέλου. Όμως βλέποντας, παγκοσμίου φήμης εταιρείες ωρολογοποιίας όπως η Titan, η Guess, η Casio και η Tag Heur να αναπτύσσουν τη δική τους εκδοχή των smartwatches, κάτι τέτοιο σημαίνει ότι υπάρχει αγορά εκεί έξω που ενδιαφέρεται να αποκτήσει ένα έξυπνο ρολόι.

Δείτε το βίντεο για τα smartwatches εδώ

Διαβάστε επίσης: «Έρχεται το Apple Watch 2»

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status