Η οδοντόβουρτσά μου είναι εξυπνότερη από τη δική σου

Η οδοντόβουρτσά μου είναι εξυπνότερη από τη δική σου
ired.gr

 Στο MWC, μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκε μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα που «βλέπει» αν βουρτσίζουμε σωστά τα δόντια μας.

Το φετινό Mobile World Congress ήταν πλούσιο σε ανακοινώσεις από μερικούς σημαντικούς παράγοντες στην αγορά. Όμως κάτι που μας τράβηξε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον δεν ήταν ένα smartphone αλλά μια «έξυπνη» οδοντόβουρτσα.

Πρόκειται για την Genius Oral-B, η οποία συνδέεται μέσω Bluetooth στο iPhone ή σε Android smartphone και διαθέτει αισθητήρες που ελέγχουν αν ο καθαρισμός των δοντιών γίνεται σωστά.

Διαβάστε επίσης: «Φτιάξτε παγωμένο καφέ σε ένα λεπτό με το HYPERCHILLER»

Πώς λειτουργεί

Θα πρέπει να συνδέσετε το τηλέφωνό σας με την οδοντόβουρτσα και να ανοίξετε την εφαρμογή.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να κολλήσετε το iPhone στον καθρέφτη του μπάνιου στο ύψος των ματιών σας με την οθόνη προς το μέρος σας (η βεντούζα συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία).

Η εφαρμογή θα σας βοηθήσει να τοποθετήσετε το πρόσωπό σας στη σωστή θέση. Μόλις αρχίσετε το βούρτσισμα, η εφαρμογή θα κάνει χρήση της κάμερας για να δει αν η θέση της οδοντόβουρτσας στο στόμα σας είναι σωστή και αν ξοδεύετε τον απαραίτητο χρόνο σε κάθε ζώνη.

Όταν έχετε βουρτσίσει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μία από τις ζώνες στο στόμα σας, αυτή στην οθόνη θα γίνει λευκή. Όταν όλες οι περιοχές γίνουν λευκές, αυτό σημαίνει ότι έχετε κρατήσει την οδοντόβουρτσα για το σωστό χρονικό διάστημα, στην κάθε ζώνη.

Επίσης, αν πιέζετε πολύ την οδοντόβουρτσα στα ούλα σας, η εφαρμογή θα ενημερώνεται μέσω ενός αισθητήρα πίεσης και θα σας στέλνει ειδοποιήσεις στο χερούλι της οδοντόβουρτσας με ένα κόκκινο φως που αναβοσβήνει.

Θα είστε σε θέση να δείτε το …ιστορικό βουρτσίσματος και να δείτε αν βελτιώνεστε ημέρα με την ημέρα. Η νέα βούρτσα θα παρέχει λεπτομερή στατιστικά στοιχεία σχετικά με την πρόοδό σας.

Διαβάστε επίσης: «Φορτίστε κυριολεκτικά τις μπαταρίες σας κάνοντας ποδήλατο»

Μια έρευνα της Oral-B αναφέρει ότι το 80% των ανθρώπων δεν ξοδεύουν αρκετό χρόνο για να βουρτσίσουν όλες τις περιοχές των δοντιών και το 60% δεν αφιερώνει χρόνο στο βούρτσισμα των πίσω δοντιών.

Η οδοντόβουρτσα θα είναι διαθέσιμη σε μαύρο και λευκό, σε τιμές που ξεκινούν από 225 ευρώ για τη σειρά 8000 και 280 ευρώ για τη σειρά 9000. Σίγουρα, δεν πρόκειται για την πιο οικονομική βούρτσα της αγοράς, αλλά σίγουρα ταιριάζει σε όσους αγαπούν τα gadgets γενικότερα.

Υπάρχουν ήδη στην αγορά ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες που παρακολουθούν το πόσο σωστά βουρτσίζει κανείς τα δόντια του, όμως το νέο αυτό μοντέλο χρησιμοποιεί την κάμερα και τον εντοπισμό της θέσης του χρήστη για να δώσει τις σωστές συμβουλές.

Διαβάστε επίσης: «Ταξιδεύοντας ‘έξυπνα’ με μια βαλίτσα»

Από mirelen.