Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι συγκοινωνίες γίνονται εξυπνότερες

Οι συγκοινωνίες γίνονται εξυπνότερες
ired.gr

 H Apple και το NFC Forum φέρνουν ανέπαφες πληρωμές σε μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Πριν από λίγες ημέρες, το NFC Forum, στο οποίο η Apple έχει προσχωρήσει από τον περασμένο Αύγουστο, ανακοίνωσε μια συνεργασία με τον APTA (American Public Transportation Association), με σκοπό να επιταχύνει τη μετάβαση από τα χάρτινα εισιτήρια και πάσα για το λεωφορείο, το μετρό και το τρένο σε επικοινωνίες κοντινού πεδίου (NFC), οι οποίες υποστηρίζονται ήδη από το iPhone 6s, το Apple Watch και εκατοντάδες άλλες δημοφιλείς φορητές συσκευές. 

Η μακροπρόθεσμη εταιρική σχέση του NFC Forum και του APTA θα αφορά την από κοινού εκπαίδευση της βιομηχανίας στις τεχνολογίες NFC που σχετίζονται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, οι δύο οργανώσεις θα πραγματοποιήσουν μαθήματα κατάρτισης, αναλύσεις, case studies, ερευνητικά εργαστήρια πάνω στο θέμα. 

Σύμφωνα με έρευνες, οι περισσότεροι χρήστες iPhone ζουν σε μεγάλα αστικά κέντρα και κυκλοφορούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το να χρησιμοποιούν το κινητό τους, που, ούτως ή άλλως, έχουν μαζί τους, για να αγοράσουν εισιτήρια, θα διευκολύνει εξαιρετικά την διέλευσή τους αλλά και θα μειώσει αισθητά τις καθυστερήσεις και τις ουρές που δημιουργούνται στα γκισέ και μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων. 

Επιπλέον, η τεχνολογία NFC θα βελτιώσει γενικά την εμπειρία των επιβατών, αυξάνοντας τις δυνατότητες της εκμετάλλευσης του ψηφιακού περιεχομένου. 

Σε πολλές χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας, υπάρχουν apps με τα οποία γίνεται αγορά και διαχείριση εισιτηρίων. Η χρήση των mobile ticketing εφαρμογών λειτουργεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο από την NFC τεχνολογία, αφού είτε πρέπει να υποδείξει κανείς το ηλεκτρονικό του εισιτήριο που έχει ήδη προπληρώσει (όχι μόνο στα ΜΜΕ αλλά και στον κινηματογράφο π.χ.) ή να σκανάρει το QR code (π.χ. όταν πρόκειται για μια πτήση).

Με την τεχνολογία NFC, η πληρωμή και η χρέωση γίνεται αυτόματα, αρκεί ο χρήστης να περάσει το κινητό του μπροστά από ένα συγκεκριμένο μηχάνημα, όπως θα έκανε με μια πιστωτική κάρτα ανέπαφων πληρωμών.

Μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες για τη τεχνολογία NFC στο παρακάτω κείμενο «Τι είναι το NFC» ή να παρακολουθήσετε το θέμα οπτικοποιήμενο στο βίντεο μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης: «Συγκοινωνίες Αθηνών: Κυκλοφόρησε η εφαρμογή TfA Tickets»

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status