Flickr, το «εναλλακτικό» iCloud

Flickr, το «εναλλακτικό» iCloud
ired.gr

 Εύκολο και διασκεδαστικό στη χρήση, το Flickr προσφέρει χώρο αποθήκευσης 1ΤΒ, εντελώς δωρεάν.

Γιατί να το κάνω αφού έχω το iCloud;

Αν έχετε έναν μεγάλο αριθμό φωτογραφιών, θα χρειαστεί να πληρώσετε αποθηκευτικό χώρο στο iCloud για να τις αποθηκεύσετε. Επίσης, η αποθήκευση μεγάλης ποσότητας δεδομένων, μπορεί να επιβραδύνει το iPhone ή το iPad.

Τι προσφέρει το Flickr;

Το Flickr είναι ένα site με χώρο φιλοξενίας για φωτογραφίες και βίντεο. Είναι δωρεάν και προσφέρει 1ΤΒ για αποθήκευση. Μπορείτε να δείτε slideshows μέσω του υπολογιστή σας ή των iOS συσκευών σας και έχετε τον πλήρη έλεγχο των φωτογραφιών σας, κοινοποιώντας όσες θέλετε σε φίλους και μέλη της οικογένειας ή και στον υπόλοιπο κόσμο.

Διαβάστε επίσης: «iPhone 5: Η πιο δημοφιλής camera στο Flickr για το 2014»

Ποια είναι η διαδικασία;

 Πηγαίνετε στο Flickr (https://www.flickr.com/) και επιλέξτε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης. Αν έχετε λογαριασμό email Yahoo, μπορείτε να κάνετε sign in με αυτόν. Στη συνέχεια, εγκαταστήσετε το αντίστοιχο app στο iPhone και κάντε log in με τα στοιχεία σας.

 Αν θέλετε προσθέστε μια φωτογραφία στο προφίλ σας και στη συνέχεια μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, ακολουθώντας τη διαδρομή Settings > Privacy and Safety για να ρυθμίσετε τις προτιμήσεις σας.

 Ενεργοποιήστε το Auto-uploader για να συγχρονίσετε ΟΛΕΣ τις φωτογραφίες του iPhone με το Flickr.

Σημειώστε ότι το Auto-Uploadr λειτουργεί μόνο όταν είστε συνδεδεμένοι με Wi-Fi. Όλες οι φωτογραφίες σας ανεβαίνουν αρχικά στο Flickr ώστε να μπορείτε να τις δείτε μόνο εσείς. Το Camera Roll εμφανίζει τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες σε μικρογραφίες.

Πατώντας στο info, μπορείτε να δείτε πολλές λεπτομέρειες για τη φωτογραφία και τη λήψη της αλλά και την τοποθεσία της λήψης. Μπορείτε επίσης να δώσετε ένα τίτλο, μια περιγραφή, να την εντάξετε σε ένα άλμπουμ ή να "ταγκάρετε" άλλα άτομα σε αυτή.

 Πατώντας το βελάκι της κοινοποίησης, μπορείτε να μοιραστείτε με τους γνωστούς τρόπους.

Πατώντας το εικονίδιο με το μολύβι, μπορείτε να επεξεργαστείτε τη φωτογραφία, όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας.

Το ανέβασμα μιας μεγάλης συλλογής φωτογραφιών μπορεί να διαρκέσει μια ώρα περίπου. Αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσει από το app, όπως είπαμε πιο πάνω.

Αν όμως θέλετε να ανεβάσετε μεμονωμένες φωτογραφίες στο Flickr, τότε μεταβείτε στο app των Φωτογραφιών, επιλέξτε τις εικόνες που θέλετε, πιέστε κοινή χρήση και πατήστε το εικονίδιο Flickr για να ανεβάσετε μια εικόνα.

Διαβάστε επίσης: «Τελικά μπορούμε να ζήσουμε και με iPhone με 16GB αποθηκευτικό χώρο;»

Από mirelen.