Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς να τραβήξετε φωτογραφίες κατά τη διάρκεια λήψης βίντεο στο iPhone σας.

Πώς να τραβήξετε φωτογραφίες κατά τη διάρκεια λήψης βίντεο στο iPhone σας.
ired.gr

Σας έτυχε ποτέ να τραβάτε ένα βίντεο με το iPhone όταν ξαφνικά βλέπετε μια όμορφη σκηνή που θα θέλατε να την έχετε και ως φωτογραφία; Υποθέτω ότι σας έχει συμβεί και σίγουρα δεν είναι κάτι σπάνιο - σε όλους μας έχει τύχει. Λοιπόν, είστε τυχεροί - όσοι έχετε iPhone 5 ή νεότερο - γιατί αυτή η δυνατότητα υπάρχει και είναι πολύ βολική και εύχρηστη.

 

Αν λοιπόν έχετε ένα από τα iPhone σειράς 5 και μετά ή 6, να τι θα κάνετε.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή της Κάμερας στο iPhone σας.
  • Επιλέξτε τη λειτουργία λήψης βίντεο.
  • Πατήστε το κόκκινο πλήκτρο εγγραφής για να αρχίσετε τη λήψη.

iphone photo while recordin video 01

Κατά τη διάρκεια εγγραφής του βίντεο, θα δείτε ένα λευκό πλήκτρο στο κάτω δεξιό τμήμα της οθόνης του iPhone σας.

Όταν δείτε μια σκηνή που θέλετε ως φωτογραφία, πατήστε αυτό το λευκό πλήκτρο. Η οθόνη θα «φλασάρει» στιγμιαία για να επιβεβαιώσει τη λήψη φωτό, και εσείς θα έχετε και την αντίστοιχη σκηνή σε φωτογραφία - πέραν του βίντεο - στην βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας.

Αυτό ήταν. Με αυτή την εξαιρετικά εύκολη λειτουργία, μπορείτε να έχετε πια και φωτογραφίες ενώ τραβάτε ένα βίντεο. Έτσι, δε θα σας ξεφύγει εκείνη η μαγική στιγμή που είδατε ενώ τραβάγατε το βίντεο και θα μπορείτε να την έχετε και σε σταθερή εικόνα.

iphone photo while recordin video 02

Δείτε ακόμη: 9 συμβουλές για καλύτερα βίντεο με το smartphone

Το μοναδικό μειονέκτημα

Υπάρχει μόνο ένα κάποιο μειονέκτημα κατά τη χρήση αυτής της τεχνικής που θα πρέπει να γνωρίζετε: οι φωτογραφίες που παίρνετε με αυτόν τον τρόπο, δεν είναι στην ίδια ανάλυση με τις φωτογραφίες που παίρνετε κανονικά με την κάμερα του iPhone σας. Αντίθετα, έχουν την ανάλυση του εγγραφόμενου βίντεο.

Για παράδειγμα, ενώ η ανάλυση μιας φωτογραφίας με το iPhone είναι 2448 Χ 3264 pixel όταν τραβάμε φωτογραφίες, με την τεχνική αυτή είναι περισσότερο σαν ένα είδος σύλληψης της οθόνης (screenshot), με ανάλυση 1334 Χ 750 σε ένα iPhone 6S. Δεν είναι τόσο υψηλής ανάλυσης όσο οι στάνταρ φωτογραφίες, αλλά δεν παύει να είναι μια ευκρινής και αρκετά ποιοτική φωτογραφία για τις περισσότερες χρήσεις.

Δεν θα έχετε τις φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης λοιπόν με αυτόν τον τρόπο, αλλά πάλι θα έχετε μια φωτογραφία μιας όμορφης στιγμής χωρίς να τη χάσετε.

Δείτε ακόμη: 9+1 “tips” για να βγάλετε καλύτερες φωτογραφίες με το iPhone σας!

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status