9+1 “tips” για να βγάλετε καλύτερες φωτογραφίες με το iPhone σας!

9+1 “tips” για να βγάλετε καλύτερες φωτογραφίες με το iPhone σας!
ired.gr

 Μερικά “μυστικά” για να βελτιώσετε τις φωτογραφίες σας!

Ένας από τους λόγους που φέρνει τα iPhone στην κορυφή των προτιμήσεών μας, είναι σίγουρα η κάμερά του. Τα iPhone διαθέτουν εξαιρετικής ποιότητας κάμερες, με τις οποίες μπορούμε να τραβήξουμε φωτογραφίες φοβερής ευκρίνειας.

 

Όμως, όσο καλή και αν είναι η κάμερα, πρέπει αντίστοιχα να ξέρει και ο φωτογράφος να τη χειρίζεται. Γι’ αυτό παρακάτω σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές για να βελτιώσετε τις φωτογραφίες σας.

1) Στηρίξτε καλά την συσκευή σας

Για να αποφύγετε κουνημένες φωτογραφίες, η στήριξη της συσκευής είναι πολύ σημαντική. Χρησιμοποιείστε ένα μικρό τρίποδο ή αν δεν έχετε, προσπαθήστε να βρείτε μια στέρεη επιφάνεια, για να τοποθετήσετε το iPhone σας.Στην συνέχεια, ενεργοποιείστε την λειτουργία αντίστροφης μέτρησης και βγάλτε την φωτογραφία σας.

2) Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ρύθμισης του ήχου, για να βγάλετε τη φωτογραφία σας

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να στηρίξετε τη συσκευή σας, χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ρύθμισης του ήχου και όχι το ψηφιακό πλήκτρο στην οθόνη σας για να βγάλετε την φωτογραφία σας. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να κρατήσετε την συσκευή σας πιο σταθερά και θα αποφύγετε τις κουνημένες φωτογραφίες.

3) Ενεργοποιείστε το HDR

Η λειτουργία HDR βελτιώνει την ποιότητα στις σκιάσεις και στις λεπτομέρειες της φωτογραφίας σας. Θυμηθείτε να την έχετε ενεργοποιημένη.

Πώς να αλλάξετε την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά στο Word

4) Κρατήστε το Flash κλειστό

Όταν το Flash είναι ενεργοποιημένο, η φωτογραφία θα βγει ιδιαίτερα φωτισμένη σε ένα σημείο, ενώ η υπόλοιπη δεν θα φαίνεται το ίδιο καλά. Γενικά προτείνουμε να δοκιμάζετε να τραβάτε τις φωτογραφίες σας χωρίς Flash και αν χρειαστεί, ενεργοποιείστε το τότε.

Θυμηθείτε ότι το Flash έχει νόημα όταν βγάζετε φωτογραφίες σε κοντινή απόσταση. Σε μακρινές φωτογραφίες, συνήθως λειτουργεί αρνητικά.

5) Προσέξτε την κατεύθυνση του φωτός

Πριν βγάλετε μια φωτογραφία, ελέγξτε την πορεία του φωτός. Σε γενικές γραμμές, το φως πρέπει να βρίσκεται πίσω σας, πριν βγάλετε την φωτογραφία. Επίσης να θυμάστε ότι η γωνία 45 μοιρών του φωτός, είναι ιδανική για να φωτογραφίζετε πρόσωπα.

6) Πριν επισκεφθείτε μία περιοχή, ψάξτε για αυτήν

Αυτό το “tip” αφορά κυρίως τους φανατικούς της φωτογραφίας. Εφόσον αποφασίσετε να ταξιδέψετε κάπου, ψάξτε στο ίντερνετ για αυτήν. Είμαι σίγουρος ότι θα βρείτε σημεία για φωτογραφίες, που δεν φανταζόσασταν ότι υπάρχουν!

7) Δείτε όλες τις γωνίες λήψης

Ψάξτε όλες τις γωνίες λήψης, καμιά φορά η φωτογραφία θα είναι πιο ενδιαφέρουσα αν τραβηχτεί από ψηλά ή αν σκύψετε ή υπό γωνία. Η απόφαση είναι δική σας.

APPLE WATCH: ired Unboxing της δημοφιλούς συσκευής

8) Απόσταση

Πριν τραβήξετε μια φωτογραφία, σκεφτείτε τι θέλετε να απεικονίζει. Θα δείτε ότι ανάλογα με το πορτρέτο το οποίο θέλετε να δημιουργήσετε, η απόσταση αλλάζει.

Συνήθως με κάποια κοντινή φωτογραφία, θέλουμε να δείξουμε κάποια λεπτομέρεια ή πρόσωπο, ενώ με τις μακρινές, ένα τοπίο ή πανόραμα.

9) Υπόβαθρο και προσκήνιο

Για μια πιο 3D απεικόνιση στην φωτογραφία, θυμηθείτε ότι μπορείτε να κάνετε θαύματα με ένα καλό προσκήνιο. Αυτό θα σας δώσει το απαραίτητο βάθος, για να δώσετε το εφέ που θέλετε.

10) Ο πιο σημαντικός κανόνας

Θα κλείσω με τον πιο σημαντικό κανόνα από όλους. Όπως κάθε τι καλλιτεχνικό, έτσι και η φωτογραφία υπόκειται σε υποκειμενικά κριτήρια.
Όλοι οι κανόνες υπάρχουν για να τους σπάτε. Μην διστάσετε να παραβείτε οποιονδήποτε κανόνα για να βγάλετε την φωτογραφία που θέλετε, όπως την θέλετε εσείς!

Μία καλή φωτογραφία χρειάζεται πρώτα φαντασία και μετά όρεξη, όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν με τον καιρό και την εξάσκηση.
Οπότε, μην απογοητεύεστε!

από Karadryan