Τι υποδηλώνει το «i» στο iPhone;

Τι υποδηλώνει το «i» στο iPhone;
ired.gr

Αναρωτιόσασταν πάντα τι σημαίνει το «i» στο iPhone; Έχουμε την απάντηση.

Η σύντομη απάντηση:

Το «i» σημαίνει internet.

Η μεγάλη απάντηση:

 

Η Apple, διάσημη για την προσοχή της σε λεπτομέρειες, εντυπωσιάζει πάντα τους πελάτες της όχι μόνο με τα ίδια τα προϊόντα αλλά και με το πόσο εύκολο είναι να θυμάται κανείς τα ονόματά τους. Ακόμη και για τις πιο ασήμαντες λεπτομέρειες δίνεται πολύ μεγάλη προσοχή και ο σχεδιασμός βασίζεται στη λογική αλλά και στο συναίσθημα.

what dooes i stand fo iphone 01

Η Apple έχει χρησιμοποιήσει το πεζό «i» ως το αρχικό γράμμα πολλών συσκευών της. Η αρχή έγινε με τον πρώτο υπολογιστή iMac στις 7 Μαΐου 1998. Ο ίδιος ο Steve Jobs είχε δώσει τότε τη δική του εξήγηση:

«Το iMac είναι το πάντρεμα του internet με την απλότητα του Macintosh (.....) το «i» όμως σημαίνει κι άλλα πράγματα για εμάς (...) προορίζουμε το iMac και για την εκπαίδευση αφού είναι ιδανικό για τα περισσότερα πράγματα που χρειάζονται στη διδασκαλία. Είναι ιδανικό για την δυνατότητα εύρεσης τεράστιων πηγών πληροφόρησης μέσω του διαδικτύου. Και ελπίζουμε ότι αυτό το προϊόν θα εμπνεύσει όλους μας για να φτιάξουμε ακόμη καλύτερες συσκευές για το μέλλον.»

Διαβάστε επίσης: «Τα ιερογλυφικά στην πίσω πλευρά του iPhone (και όχι μόνο)»

what dooes i stand fo iphone 02

Internet. Individual. Instruct. Inform. Inspire. Ο Steve Jobs χρησιμοποίησε αρχικά αυτές τις λέξεις για να περιγράψει το iMac, αλλά αυτές εφαρμόζονται απόλυτα και στο iPhone.

what dooes i stand fo iphone 03

Όμως ο δρόμος από το iMac έως το iPhone ήταν μακρύς.

Τον Ιούλιο του 1999 η Apple ανακοίνωσε το iBook (το οποίο σήμερα έχει εξελιχθεί σε MacBook). Τον Οκτώβριο του 1999, ανακοίνωσε το iMac DV και εισήγαγε το iMovie. Στις 5 Ιανουαρίου του 2000, κυκλοφόρησε το iTools, το iCards και το iDisk. Στις 9 Ιανουαρίου του 2001, έκαναν το ντεμπούτο τους το iTunes και το iDVD. Αργότερα εκείνη τη χρονιά, στις 23 Οκτωβρίου 2001, η Apple έφερε στον κόσμο το iPod. Ακολούθησαν το iPhoto, το iChat το 2002, το iLife το 2003, το iWeb το 2006.

what dooes i stand fo iphone 04

Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη, τη μακρά ιστορία των Apple «i» προϊόντων, δεν υπήρχε αμφιβολία το πώς θα ονόμαζε η Apple το τηλέφωνό της.

Όμως, μια δικαστική διαμάχη με τη Cisco, η οποία επέμενε ότι είχε αποκτήσει πρώτη το σήμα «iPhone» το 2002, καθυστέρησε λίγο τις διαδικασίες. Η Apple υποστήριζε ότι κι άλλες εταιρείες μπορούσαν να χρησιμοποιούν τον όρο iPhone αλλά ήταν η πρώτη που το είχε αποδώσει σε ένα κινητό τηλέφωνο. Η διαμάχη λύθηκε χωρίς να δημοσιοποιηθούν οι όροι της συμφωνίας και όταν το iPhone πρωτοκυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2007, η αβεβαιότητα σχετικά με το όνομα είχε ήδη περάσει στην ιστορία.

Διαβάστε επίσης: «Τι σημαίνουν τα HTTP και HTTPS στην αρχή μιας ηλεκτρονικής διεύθυνσης;»

Από mirelen.