Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Video Tip: Μοιράστε internet από τον υπολογιστή σας, Mac

Video Tip: Μοιράστε internet από τον υπολογιστή σας, Mac
ired.gr

Δείτε πως μπορείτε να μοιράσετε internet από τον Mac σας, σε άλλες συσκευές

Όλοι γνωρίζουμε πώς μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το προσωπικό hotspot στην iOS συσκευή μας. Σήμερα, θα δούμε πως μπορούμε να μοιράσουμε internet από τον Mac υπολογιστή μας, σε άλλες συσκευές, είτε αυτές είναι laptops, είτε smartphones.

Πατάμε “” > Προτιμήσεις Συστήματος > Κοινή Χρήση > (επιλογές στα αριστερά) Κοινή Χρήση Διαδικτύου. Στα δεξιά, επιλέγουμε πρώτα την “πηγή” μας, δηλαδή τον τρόπο που λαμβάνει ο υπολογιστής μας τα δεδομένα. Και από κάτω, επιλέγουμε τον τρόπο που θα τα μεταδώσει.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο τρόπος που ο υπολογιστής μας λαμβάνει τα δεδομένα (πηγή), θα πρέπει να διαφέρει από τον τρόπο που τα μεταδίδει. Ένα ρεαλιστικό και χρήσιμο παράδειγμα είναι το ακόλουθο:

  • Επιλέγουμε ως πηγή τη θύρα ethernet (εφόσον υπάρχει ενσύρματη πρόσβαση)
  • Και ως τρόπο μετάδοσης, το Wi-Fi
  • “Τικάρουμε” στα αριστερά την επιλογή “Κοινή Χρήση Διαδίκτυου” και επιλέγουμε “Έναρξη” στο πλαίσιο διαλόγου που θα αναδυθεί.
  • Κατ’ αυτόν τον τρόπο, δημιουργούμε ένα δίκτυο hotspot, όπως ακριβώς θα το κάναμε από το iPhone μας.

Στο παράδειγμα του video που ακολουθεί, επειδή δεν υπήρχε πρόσβαση σε ενσύρματο δίκτυο, επιλέξαμε ο υπολογιστής μας να λαμβάνει δεδομένα από το iPhone ενσύρματα (μέσω USB). Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να έχουμε ενεργοποιημένη την επιλογή του προσωπικού hotspot στο iPhone μας.

Θα μπορούσαμε επίσης, να λαμβάνουμε τα δεδομένα μέσω Wi-Fi από το ρούτερ μας και να τα αναμεταδίδουμε μέσω της θύρας ethernet, σε έναν άλλο υπολογιστή, όπως ένα laptop που έχει ελαττωματικό τσιπάκι Wi-Fi.

Δείτε στο video που ακολουθεί, τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνουμε για να ενεργοποιήσουμε την υπηρεσία “Κοινή Χρήση Διαδίκτυου” του OS X.

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status