Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Microsoft μας λέει με τι σκύλο μοιάζουμε

Η Microsoft μας λέει με τι σκύλο μοιάζουμε
ired.gr

Μια νέα εφαρμογή της Microsoft - πραγματικά αξιολάτρευτη - μας λέει με ποια ράτσα σκύλου μοιάζει η φάτσα μας και άρα και το χαρακτήρα μας.

Είμαι πρόθυμος. Λίγο πεισματάρης. Εξαιρετικός συνοδός για τζόκινγκ. Πολύ φιλικός. Είμαι ένα Ιρλανδέζικο Σέτερ. Κι όταν βάλω γυαλιά ηλίου, είμαι προστατευτικός, μπορεί να σου κάνω ζημιά άμα πηδήξω πάνω σου, και είμαι κοινωνικός και υπάκουος μόνο μετά από κατάλληλη εκπαίδευση. Τότε γίνομαι ένα Boerboel - δεν ξέρω πώς προφέρεται, οπότε αρκεστείτε στον αγγλικό όρο. Υπάρχουν δόσεις αλήθειας και στα δύο, θα σας αφήσω να αποφασίσετε εσείς (όσοι με ξέρετε) ποια χαρακτηριστικά είναι δικά μου και πια όχι. Το τζόκινγκ πάντως, δεν είναι - έτσι για να σας βοηθήσω.

Όλα αυτά τα έμαθα για τον εαυτό μου γιατί η αγαπητή μας Microsoft μου τα είπε μόλις, και πάντα πιστεύουμε τη Microsoft - έτσι δεν είναι;. Στην περίπτωση αυτή, έπαιζα με μια νέα εφαρμογή της - που δεν είναι η πρώτη - στον τομέα της αναγνώρισης προσώπων. Και πραγματικά διασκέδασα πολύ.

Αν λοιπόν πάτε στο what-dog.net, θα διασκεδάσετε κι εσείς και θα σας φτιάξει τη μέρα. Η ιστοσελίδα ζητάει να ανεβάσετε απλά μια φωτογραφία σας και μετά από ένα μικρό υπολογισμό σας λέει με ποια ράτσα σκύλου μοιάζετε. Εσείς ή όποιος άλλος θέλετε. Ανεβάζοντας διαφορετικές φωτογραφίες, θα λάβετε διαφορετικά αποτελέσματα, όμως ο συνδυασμός τους λέει πολλές αλήθειες για το χαρακτήρα σας.

Βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση να μην αναγνωρίσει κανένα πρόσωπο απολύτως. Αυτό μου είπε σε μια φωτογραφία μου που ανέβασα στο how-old.net άλλη μια ιστοσελίδα της Microsoft που, αυτή τη φορά, μας λέει πόσων ετών δείχνουμε. Στις άλλες φωτογραφίες μου, με έβγαλε μεταξύ 44 και 59. Όχι κι άσχημα, είμαι κάπου ανάμεσα.

microsoft dog face pic app 01

Η πρώτη εφαρμογή της Microsoft στον τομέα της αναγνώρισης προσώπων, ήταν το Project Oxford που αναγνώριζε τα συναισθήματα που δείχνει μια φωτογραφία μας. Εμένα όλες οι φωτογραφίες μου είναι «ουδέτερες» (neutral) - είμαι κάτι σαν τον mister Spok.

microsoft dog face pic app 02

Σύμφωνα με τη ... σκυλοσελίδα της Microsoft λοιπόν, είμαι Σέτερ και Μπόερμποελ. Έβαλα τη φωτογραφία της γυναίκας μου και βγήκε μεταξύ Μπουλ Τεριέ και Γκόλντεν Ριτριβερ. Δυνατή, κυνηγάει μικρότερα θηράματα (μάλλον εμένα εννοεί), στοργική, τα πάει καλά με όλους, ενεργητική, ευγενική. Τα περισσότερα από αυτά αληθεύουν - ειδικά αυτό με τα μικρότερα θηράματα.

Δε μπορώ να σας πω πόσο διασκεδαστικό είναι όλο αυτό. Δοκιμάστε και τις τρεις ιστοσελίδες, ακόμη περισσότερο με φίλους και γνωστούς ή διάσημους, κλπ. Μπορεί να περάσετε ώρες χαζεύοντας. Όχι και τόσο παραγωγικό, αλλά χρειαζόμαστε και μια ανάπαυλα που και που. Συμβουλή: μην το κάνετε στη δουλειά, αν θέλετε να συνεχίσετε να έχετε δουλειά.

Για παράδειγμα, ο υποψήφιος για την Αμερικανική προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ, είναι ένα Χάσκυ της Σιβηρίας. Έτσι εξηγείται ο απεριόριστος σεβασμός του για τον πρόεδρο Πούτιν. Ενώ η Χίλαρυ Κλίντον είναι κινέζικο Τσόου-τσόου (δυνατή, θεληματική και καχύποπτη με τους ξένους- έεεελα). Ο Μπιλ Γκέιτς από την άλλη, είναι ένα Ιρλανδέζικο Σέτερ κι αυτός (δεν ξέρω αν κάνει τζόγκινγκ, αλλά εμάς μας τρέχει συνήθως). Και ο αγαπητός μας Στηβ Τζόμπς έβγαλε τα πιο παράξενα και άγνωστα σκυλιά (δε με παραξενεύει, ο Τζομπς ήταν απλά ο Τζομπς). Όσον αφορά το νέο CEO της Microsoft, Σάτυα Ναντέλλα, αυτός είναι ... Πεκινουά (είναι όντως ... αυτοκρατορικός).

microsoft dog face pic app 03

Παρεμπιπτόντως, η Microsoft έχει κυκλοφορήσει και iOS app για την εφαρμογή με τους σκύλους, αλλά δεν υπάρχει στο ελληνικό AppStore για την ώρα. Ευχαριστούμε Microsoft. Αγαπούμε Microsoft.

Δείτε ακόμη: Κυκλοφόρησε Microsoft Selfie App αποκλειστικά για iPhone

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status