Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς να αλλάξετε την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά στο Word

Πώς να αλλάξετε την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά στο Word
ired.gr

Είναι εύκολο να αλλάζετε κάθε φορά την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά στο Word. Αλλά γιατί να μη ρυθμίσετε εσείς τη δική σας αγαπημένη;

Το Word είναι μια πολύ ισχυρή εφαρμογή, η οποία χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Και ενώ όλοι μας γνωρίζουμε πώς να αλλάξουμε τη γραμματοσειρά στο τρέχον έγγραφο, δεν έχουμε σκεφτεί ποτέ αν θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε αυτές τις αλλαγές σε κάθε νέο έγγραφο, ώστε να μην επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία κάθε φορά.

Αν γράφουμε συχνά κείμενα, δεν υπάρχει λόγος να χάνουμε χρόνο, οπότε μπορούμε να αλλάξουμε τη γραμματοσειρά και να ορίσουμε αυτή της επιλογής μας από την αρχή.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή:

  • Ανοίγουμε ένα έγγραφο και πηγαίνουμε στο σημείο που γράφει Normal.
  • Πατάμε δεξί κλικ και επιλέγουμε modify.
  • Στη συνέχεια επιλέγουμε τη γραμματοσειρά που θέλουμε αλλά και το μέγεθος, αν επιθυμούμε να το αλλάξουμε.
  • Πριν πατήσουμε ΟΚ, θυμόμαστε να τσεκάρουμε αυτό το κουτάκι γράφει "new documents based on this template" έτσι ώστε κάθε καινούριο έγγραφο να ανοίγει με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Αν κοιτάξουμε πιο προσεκτικά το μενού της μορφοποίησης, θα δούμε ότι μπορούμε να διαμορφώσουμε κι άλλα χαρακτηριστικά, ώστε το έγγραφο να ανοίγει και να γράφει απευθείας bold, πλάγια, ακόμη και γράμματα με συγκεκριμένο χρώμα.

Μπορείτε να δείτε το video με τη διαδικασία εδώ:

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status