Ηχογραφήστε φωνητικές σημειώσεις στο iPhone

Ηχογραφήστε φωνητικές σημειώσεις στο iPhone
ired.gr

Το iPhone διαθέτει μια ενσωματωμένη, ψηφιακή συσκευή εγγραφής φωνής. Την έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ;

Πόσες φορές μας έχει έρθει μια φοβερή ιδέα ενώ είμαστε εν κινήσει και δεν έχουμε στυλό και χαρτί για να τη σημειώσουμε; Φυσικά, αν έχουμε ένα iPhone ή ακόμη και ένα iPod, έχουμε τη δυνατότητα να εγγράψουμε φωνητικές σημειώσεις και να μην αφήσουμε τίποτα να πάει χαμένο.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να υπαγορεύσουμε τι ακριβώς θέλουμε να θυμόμαστε και στη συνέχεια να το αποθηκεύσουμε για μελλοντική χρήση. Μπορούμε ακόμη και να κοινοποιήσουμε το ηχητικό αρχείο, όπως θα διαμοιράζαμε οποιοδήποτε άλλο αρχείο.

Η χρήση του μαγνητοφώνου είναι εξαιρετικά απλή.

Ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε το μεγάλο κόκκινο κουμπί.

iphone voice memos 01

Ξεκινήστε να μιλάτε.

Όταν θέλετε, μπορείτε να πατήσετε το πλήκτρο παύσης (δηλαδή πάλι το κόκκινο κουμπί) ή να πατήσετε τέλος για να σταματήσετε την ηχογράφηση.

iphone voice memos 02

Κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης, μπορείτε να μεταβείτε σε άλλες εφαρμογές, πατώντας το Home Button. Έτσι, π.χ. μπορείτε να καταγράψετε σχόλια για emails, άρθρα που διαβάζετε στο διαδίκτυο και πολλά άλλα. Για να επιστρέψετε στο μαγνητόφωνο, μπορείτε να πατήσετε πάνω στην κόκκινη ένδειξη στο πάνω μέρος της οθόνης.

Αφού αποθηκεύσετε το αρχείο, μπορείτε να το μετονομάσετε αλλά και να το επεξεργαστείτε, κάνοντας περικοπή στα σημεία που δεν χρειάζεστε.

iphone voice memos 03

iphone voice memos 04

Μπορείτε να στείλετε το αρχείο ακόμη και σε ένα φίλο σας ως iMessage, προωθώντας την ηχογράφηση σε μήνυμα. Το ίδιο μπορεί να γίνει και αντίθετα, με το να ανοίξετε την εφαρμογή των μηνυμάτων, να επιλέξετε παραλήπτη και να πατήσετε το μικρόφωνο για ηχογράφηση δίπλα στο πεδίο του μηνύματος.

Voice memos μπορείτε να στείλετε και μέσω της εφαρμογής WhatsApp.

Καλές ηχογραφήσεις, λοιπόν!

Διαβάστε επίσης: «Screen capture και screen recording σε Mac OS X, Windows, iOS, Android και Windows Phone»

Από mirelen.