Οθόνη Κλειδώματος: Αυτόματο κλείδωμα και ορισμός συνθηματικού

Οθόνη Κλειδώματος: Αυτόματο κλείδωμα και ορισμός συνθηματικού
ired.gr

Δείτε πως μπορείτε να επεξεργαστείτε το χρόνο αυτόματου κλειδώματος και πως μπορείτε να ορίσετε κωδικό πρόσβασης στη συσκευή iPhone -iPad. 

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στην οθόνη κλειδώματος, θα αναφερθούμε σήμερα στην επεξεργασία των ρυθμίσεων αυτόματου κλειδώματος μιας συσκευής iPhone ή iPad, καθώς και στην ενεργοποίηση απαίτησης κωδικού πρόσβασης, για την είσοδο στο μενού της συσκευής σας. 

Αλλαγή χρόνου αυτόματου Κλειδώματος


Διαβάστε επίσης: Οθόνη Κλειδώματος: Ορισμός Ταπετσαρίας στη συσκευή iPhone ή iPad

Όσο μικρότερο είναι το διάστημα που θα ορίσετε, τόσο ποιο γρήγορα η οθόνη της συσκευής σας θα απενεργοποιηθεί, σε κατάσταση αδράνειας. Επιπλέον, ο ορισμός του μικρότερου δυνατού χρόνου απενεργοποίησης της οθόνης, επιτρέπει στη συσκευή σας να απαιτεί νωρίτερα τον κωδικό πρόσβασης, οδηγώντας σε μεγαλύτερη ασφάλεια. 

Σημειώστε δε, πως ενδέχεται να αυξήσετε και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, δεδομένου του ότι η οθόνη θα παραμένει για μικρότερο συνολικά διάστημα ανά ημέρα, ενεργή. Είμαι ο DINFUN της ired και σήμερα θα σας δείξω πως μπορείτε να επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις αυτόματου κλειδώματος και στη συνέχεια πως μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον κωδικό πρόσβασης, εάν δεν το πράξατε κατά τη διαδικασία της διαμόρφωσης. 

Διαβάστε επίσης: Quick Tip: Ανοικτή ακρόαση by default για όλες τις κλήσεις

  • Ανοίξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” από την Οθόνη Αφετηρίας της συσκευής σας iPhone ή iPad.
  • Στη συνέχεια επιλέξτε, “Γενικά”.
  • Από τη λίστα που θα εμφανιστεί επιλέξτε “Αυτόματο κλείδωμα”.
  • Ορίστε το χρονικό Διάστημα που επιθυμείτε να απενεργοποιείται η οθόνη της συσκευής σας. 

Έτοιμοι. 

Η συσκευή σας iPhone ή iPad θα πρέπει από τώρα και στο εξής να τηρεί τους νέους χρόνους που έχετε ορίσει. Θα θέλαμε - εάν μας επιτρέπετε - να γνωρίζουμε τους χρόνους που έχετε ορίσει στη δική σας συσκευή. 

Διαβάστε επίσης: Προσθέστε μία ιστοσελίδα στην αρχική οθόνη του iPhone

Αυξήστε την ασφάλεια με την ενεργοποίηση του Κωδικού πρόσβασης

Είναι πολύ εύκολο για διάφορους λόγους να απομακρυνθείτε από τη συσκευή σας. Όμως εάν τη χάσετε ή σας την κλέψουν, τότε ενδέχεται τα προσωπικά σας δεδομένα να εμφανιστούν σε κοινή θέα. Με την ενεργοποίηση του κωδικού πρόσβασης έστω και 4ψήφιου, όχι μόνο δυσκολεύετε σε κάποιον τρίτο να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα σας, αλλά παράλληλα δεν επιτρέπετε και τη χρήση της συσκευής σας από τον νέο κάτοχο, σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής.

  • Ανοίξτε τις “Ρυθμίσεις” από την Οθόνη Αφετηρίας της συσκευής σας.
  • Από τη λίστα ρυθμίσεων αναζητήστε κι επιλέξτε “Touch ID και συνθηματικό”.
  • “Ενεργοποίηση συνθηματικού”
  • Εισάγετε ένα “4ψήφιο” αριθμό, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως κωδικός πρόσβασης.
  • Επαναλάβετε την πληκτρολόγηση για επιβεβαίωση. 

Μπορείτε πλέον να αισθάνεστε ασφαλείς.

από DINFUN