Έρχεται το ASSASSIN’S CREED IDENTITY στο iOS αυτό το μήνα

Έρχεται το ASSASSIN’S CREED IDENTITY στο iOS αυτό το μήνα
ired.gr

Μια ειδική έκδοση του γνωστού παιχνιδιού έρχεται αποκλειστικά στο iOS.

Βίντεο Ανακοίνωσης:

Η σειρά παιχνιδιών Assassin’s Creed είναι από τις πιο γνωστές σε όλους τους gamers, ασχέτως προτιμήσεων, και έχει εμφανιστεί σε όλες σχεδόν τις γνωστές πλατφόρμες από υπολογιστές και παιχνιδοκονσόλες, μέχρι κινητά και τάμπλετ. Σε αυτά τα τελευταία βέβαια, δεν είδαμε τα πρωτότυπα βαριά παιχνίδια που μπορούσαν - λόγω απαιτήσεων hardware - να τρέξουν μόνο σε δυνατούς υπολογιστές και κονσόλες (Playstation και XBOX), αλλά τα γνωστά «spin-offs» - όπως το Assassin’s Creed: Pirates - που είναι χαμηλότερων απαιτήσεων μικρά παιχνίδια πολύ διαφορετικά από τα πρωτότυπα αδέλφια τους.

Όμως, αυτό το μήνα το γνωστό franchise μπαίνει σε μια νέα φάση ανάπτυξης όπου εισέρχεται σε μια νέα περιοχή, ή μάλλον αποκτά μια νέα ταυτότητα: αυτήν ενός action-RPG. Και μάλιστα θα παρουσιαστεί αποκλειστικά στο iOS αυτή τη φορά, καθώς είναι δημιουργημένο αποκλειστικά με γνώμονα το hardware των συσκευών του mobile λειτουργικού της Apple.

Το παιχνίδι για iOS λοιπόν, Assassin’s Creed Identity, στην ουσία δεν είναι κάτι εντελώς νέο από την άποψη της παρουσίασης, δεδομένου ότι είχε γίνει ένα «αθόρυβο» λανσάρισμά του στην Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία περίπου ενάμιση χρόνο πριν και είχε προγραμματιστεί να γίνει το ευρύτερο λανσάρισμά του πέρυσι που όμως δεν έγινε. Το παράξενο είναι ότι το βίντεο-τρέιλερ που συνοδεύει το παιχνίδι της Ubisoft εξακολουθεί να έχει την περιγραφή «Τρέιλερ Ανακοίνωσης» (“Announce Trailer”) που συνοδεύει τα νέα παιχνίδια. Μάλιστα έχει όλα τα στοιχεία ενός τρέιλερ για παιχνίδι σε κινητή πλατφόρμα, καθώς δείχνει έναν νεαρό παίκτη που προχωράει σε ένα τούνελ φορώντας μια κουκούλα στο στιλ Assassin’s Creed καθώς παίζει το παιχνίδι στο κινητό του.

Δείτε ακόμη: Πώς να συνδέσετε ένα iPhone στην TV

«Προκειμένου να ολοκληρώσουν την αποστολή τους, οι παίχτες θα πρέπει να κινηθούν σε διάφορες πόλεις της Ιταλικής Αναγέννησης - και σε κάποια από τα πιο φημισμένα αξιοθέατα - με μια πληθώρα από επιλογές ελέγχου που περιλαμβάνουν, άγγιγμα για κίνηση (touch-to-move) διπλά εικονικά χειριστήρια (dual virtual sticks) ή ακόμη και gamepad,» δηλώνει ο εκπρόσωπος της Ubisoft Giancarlo Varanini.

Ένα βίντεο demo που είχε πρωτο-εμφανιστεί το Σεπτέμβριο του 2014, δείχνει το παιχνίδι «εν δράσει» με τα προαναφερόμενα εικονικά χειριστήρια που χρησιμεύουν για κίνηση και έλεγχο της οπτικής γωνίας της κάμερας. Το σύστημα μάχης έχει τροποποιηθεί έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στους χειρισμούς που προσφέρει ένα κινητό ή τάμπλετ και αποδεικνύεται εξαιρετικά «διορατικό» ώστε να αντιλαμβάνεται τι θέλουμε να κάνουμε την κάθε στιγμή. Απλά πατώντας το εικονίδιο της νεκροκεφαλής - τουλάχιστον σ’ αυτή την πρώιμη έκδοση - δολοφονείται ο στόχος μας και έχουμε την εναλλακτική μεταξύ του να αγγίξουμε απλά ή να πατήσουμε και να κρατήσουμε το δάχτυλό μας στην οθόνη προκειμένου να εμπλακούμε σε ανοιχτή μάχη.

Δείτε το βίντεο:

Αυτό είναι το δεύτερο από τα πρόσφατα παιχνίδια της Ubisoft που προσπερνάει τις παραδοσιακές κονσόλες και PC, για χάρη των κινητών συσκευών. Το Rayman Adventures, φαινομενικά μια συνέχεια του παιχνιδιού για κονσόλες Rayman Legends, ήταν το πρώτο της που παρουσιάστηκε στα κινητά και στην Apple TV 4 πριν λίγο καιρό. Αν και το Assassin’s Creed Identity μοιάζει να είναι μια καλή περίπτωση και για την Apple TV, η ανακοίνωση δεν δείχνει ότι (προς το παρόν) θα παρουσιαστεί το παιχνίδι και γι’ αυτήν.

Το Assassin’s Creed Identity θα παρουσιαστεί στο iOS στις 25 Φεβρουαρίου. Οι ελάχιστες απαιτήσεις του ζητάνε τουλάχιστον iPhone 5, iPad 3 και iOS 7 για να “τρέξει”.

Δείτε ακόμη: Απολαύστε τα παιχνίδια του iPhone στην μεγάλη οθόνη του Mac σας

από Elichord