Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πατέντα για οθόνη χωρίς άγγιγμα από την Apple

Πατέντα για οθόνη χωρίς άγγιγμα από την Apple
ired.gr

Ίσως σύντομα να υπάρχει ένας τρόπος να ελέγχετε το iPhone σας χωρίς να χρειάζεται να το αγγίξετε.

Η Apple έχει κατοχυρώσει ήδη μια πατέντα που σχετίζεται με μια τεχνολογία που θα επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με τα iPhones τους χωρίς να αγγίζουν την οθόνη αφής αλλά χρησιμοποιώντας χειρονομίες. Κατά πάσα πιθανότητα, θα χρησιμοποιηθούν οι αισθητήρες που υπάρχουν ήδη στη συσκευή και εμποδίζουν, μέχρι σήμερα, την ενεργοποίηση της συσκευής από τυχαία αγγίγματα. Η ίδια τεχνολογία θα αναγνωρίζει την κίνηση των δακτύλων ενώ αυτά θα αιωρούνται πάνω από την οθόνη ενός iPhone.

new non touch apple screen 01

Η νέα πατέντα θα μπορούσε να είναι μια επέκταση του multitouch, της τεχνολογίας που επιτρέπει στις συσκευές να αντιληφθούν πολλά αγγίγματα ταυτόχρονα, όπως π.χ. όταν κάνετε ζουμ σε μια φωτογραφία. Ήδη η Apple εργάζεται για την επέκταση του multitouch. Ένα από τα εμβληματικά χαρακτηριστικά του iPhone 6s ήταν το 3D Touch, που επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν διάφορες λειτουργίες με ένα πιο έντονο πάτημα. Για παράδειγμα, με το 3D Touch μπορείτε να αναζητήσετε ή να δημοσιεύσετε μια νέα φωτογραφία στο Instagram από την αρχική οθόνη και στο Safari, μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση σε συνδέσεις χωρίς να χρειαστεί να τις ανοίξετε.

Διαβάστε επίσης: «9 χειρονομίες για την οθόνη Multi-Touch του iPhone/iPad»

Η πατέντα που κατατέθηκε τον Μάρτιο του 2015, πήρε έγκριση μόλις πριν από λίγες ημέρες. Σύμφωνα με το κείμενο που τη συνοδεύει, η συσκευή θα χρησιμοποιεί υπέρυθρα LED για να αναγνωρίσει το δάκτυλο ή την παλάμη. Το σύστημα θα χρησιμοποιεί φωτοδιόδους ή κάποιο άλλο υλικό, ικανό να αντιλαμβάνεται την εγγύτητα του χεριού, συνδυάζοντας τη νέα τεχνολογία με την ήδη υπάρχουσα του 3D Touch.

new non touch apple screen 02

Κάποιες άλλες εταιρείες έχουν ήδη δημιουργήσει προϊόντα που επιτρέπουν στους ανθρώπους να ελέγχουν συσκευές μέσω χειρονομιών. Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες του Xbox Kinect και των συστημάτων βιντεοπαιχνιδιών Wii της Nintendo μπορούν να παίξουν παιχνίδια, χρησιμοποιώντας χειρονομίες και κινήσεις.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται «φιλική προς τα γάντια» οθόνη του iPhone

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status