Δημιουργείστε μια υπογραφή για το Mail του Mac OS X

Δημιουργείστε μια υπογραφή για το Mail του Mac OS X
ired.gr

Πώς να φτιάξετε μια ψηφιακή υπογραφή που θα συνοδεύει τα email σας στο Mac.

Πολλοί χρήστες στέλνουν μια ψηφιακή υπογραφή με το κάθε email τους η οποία συμπεριλαμβάνεται αυτόματα στο μήνυμα που γράφουν. Είναι ένας καλός τρόπος για να προσωποποιεί κανείς τα μηνύματά του και να αναγνωρίζονται αμέσως όταν τα στέλνει. Η υπογραφή αυτή είναι ένα κείμενο HTML που έχει μορφοποιήσεις με διαφορετικές γραμματοσειρές, έντονα ή πλάγια γράμματα, διάφορα χρώματα (και ό,τι άλλο θέλουμε) και περιλαμβάνει όποιο κείμενο θα θέλαμε και διευθύνσεις, συνδέσμους σε ιστοσελίδες και γενικά όποια πληροφορία θα θέλαμε να την κάνει να ξεχωρίζει και να γίνεται άμεσα αναγνωρίσιμη από τους παραλήπτες μας. Κάτι τέτοιο είναι βολικό για μια εταιρία π.χ., που θα ήθελε να συμπεριλαμβάνονται τα στοιχεία της σε κάθε email που στέλνει, αλλά και για απλούς ιδιώτες.

Για τους χρήστες των Mac λοιπόν και του προγράμματος Mail που είναι και το στάνταρ πρόγραμμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο OS X, η διαδικασία δημιουργίας μιας τέτοιας υπογραφής είναι μια πολύ απλή διαδικασία και θα την δείξουμε στη συνέχεια.

Δείτε ακόμη: OS X El Capitan - Mail: Ανακαλύψαμε Προηγμένους ανιχνευτές δεδομένων και χειρονομίες

Πώς γίνεται

Η διαδικασία είναι κοινή σε όλες τις εκδόσεις του Mail στο Mac.

Ανοίγουμε την εφαρμογή Mail και επιλέγουμε τη δημιουργία ενός καινούργιου μηνύματος (email) που θα χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε την υπογραφή μας. Το email αυτό δε θα το στείλουμε πουθενά.

Γράφουμε στο τμήμα όπου γράφονται τα μηνύματα ενός email, ό,τι θα θέλαμε να συμπεριλαμβάνεται στην υπογραφή μας: π.χ. κάποια φράση, ονόματα διευθύνσεις, συνδέσμους κλπ. Και τα μορφοποιούμε όπως μας αρέσει (έντονα, πλάγια χρωματιστά ή ό,τι άλλο).

mac mail signature guide 01

Αφού τελειώσουμε, επιλέγουμε όλο το κείμενο της υπογραφής και το αντιγράφουμε στο πρόχειρο (clipboard) είτε με δεξί κλικ του ποντικιού επάνω του και επιλογή της Αντιγραφής, είτε με το συνδυασμό COMMAND+C.

Πατάμε στη συνέχεια το αναδυόμενο πεδίο της Υπογραφής (άκρη δεξιά) και από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Επεξεργασία Υπογραφών. Άλλος τρόπος είναι να πάμε στο μενού Mail > Προτιμήσεις και να πατήσουμε την ετικέτα Υπογραφές.

mac mail signature guide 02

Επιλέγουμε από το αριστερό πάνελ το λογαριασμό που θέλουμε (αν έχουμε περισσότερους του ενός) και πατάμε το «+» (κάτω) για να δημιουργήσουμε μια νέα. Θα δούμε ότι αυτόματα δημιουργείται στο δεξιό πάνελ, η εξ’ ορισμού διεύθυνση του email μας στο συγκεκριμένο λογαριασμό.

Την επιλέγουμε και στη θέση της επικολλούμε (COMMAND+V ή δεξί πλήκτρο και «Επικόλληση») την υπογραφή που φτιάξαμε (η οποία βρίσκεται στο πρόχειρο από πριν).

mac mail signature guide 03

Αυτό ήταν. Κλείνουμε τις Προτιμήσεις και επιλέγουμε τη δημιουργία ενός νέου email. Θα δούμε ότι αυτόματα προστίθεται η νέα μας υπογραφή στην κορυφή του μηνύματος.

mac mail signature guide 04

Εννοείται ότι, αν δε θέλουμε να σταλεί η υπογραφή μας σε κάποιο μήνυμα, επιλέγουμε «Καθόλου Υπογραφή» από το αναδυόμενο μενού των υπογραφών στην άκρη δεξιά.

mac mail signature guide 05

Αν θέλουμε να μοιραστούμε την υπογραφή μας με τις iOS συσκευές μας (iPhone, iPad κλπ) μπορούμε να στείλουμε το κείμενο της υπογραφής μας σε ένα email στον εαυτό μας. Μετά ανοίγουμε αυτό το email στην iOS συσκευή μας, επιλέγουμε και αντιγράφουμε το κείμενο και πηγαίνουμε στις Ρυθμίσεις > Mail, επαφές και ημερολόγια > Υπογραφή. Εκεί, επιλέγουμε να γράψουμε μια νέα υπογραφή και επικολλούμε το κείμενο της υπογραφής μας που αντιγράψαμε από το email.

mac mail signature guide 06

Θα δείτε ότι και στο iOS έχουμε τη δυνατότητα να στέλνουμε την ίδια υπογραφή σε όλους τους λογαριασμούς μας ή ξεχωριστή για κάθε έναν.

Για περισσότερα, δείτε και το αντίστοιχο βίντεό μας στο κανάλι YouTube του ired.gr.

 

Δείτε ακόμη: Χρησιμοποιήστε το Mail Drop για να στείλετε μεγάλα αρχεία

από Elichord