Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φτιάξτε παγωμένο καφέ σε ένα λεπτό με το HYPERCHILLER

Φτιάξτε παγωμένο καφέ σε ένα λεπτό με το HYPERCHILLER
ired.gr

Από καυτό εσπρέσο σε παγωμένο freddo σε ένα λεπτό χωρίς παγάκια.

Αν είστε φανατικός του παγωμένου freddo ή του πιο «κλασικά ελληνικού» φραπέ και δεν μπορείτε χωρίς τον παγωμένο καφέ σας κάθε πρωί (και όχι μόνο) - ιδιαίτερα τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, τότε, ήλθε για σας μια συσκευή που θα κάνει τη διαφορά. Σίγουρα έχετε προσπαθήσει να κάνετε τον παγωμένο καφέ σας με παγάκια, μιξεράκια κλπ, αλλά νιώθετε ότι στο τέλος κάτι λείπει και ο καφές σας δεν είναι αρκετά «επαγγελματικός». Λοιπόν, το HyperChiller ήλθε για να λύσει αυτό το πρόβλημα.

hyperchiller kickstarter 01

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για κάποια επαναστατική «διαστημική» τεχνολογία. Πρόκειται για ένα δοχείο με ένα κεντρικό τμήμα που παγώνει και είναι περικυκλωμένο από όλες τις μεριές από πάγο. Το εσωτερικό τμήμα παγώματος περικυκλώνεται από ένα εσωτερικό σύστημα και ένα εξωτερικό σύστημα ψύξης. Αυτά τα δύο, έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν τη θερμοκρασία του καυτού καφέ (ή οποιουδήποτε άλλου υγρού) κατά 54 βαθμούς Κελσίου (130 Φαρενάιτ) μέσα ένα μόλις λεπτό. Επειδή ο πάγος είναι διαχωρισμένος από τον καφέ, ο καφές δε «νερουλιάζει» και μπορείτε να τον ρίξετε κατευθείαν από την καφετιέρα σας στο HyperChiller χωρίς να μεσολαβήσει άλλο ποτήρι, κανάτα ή δοχείο. Κι αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε καθόλου παγάκια, μπορείτε να τον αφήσετε άλλα δυο με τρία λεπτά στο HyperChiller και θα είναι παγωμένος σα να ήταν σε ψυγείο.

hyperchiller kickstarter 02

«Έφτιαξα αυτό το προϊόν μέσα στα νεύρα μου», είπε ο δημιουργός του Nick Anusbigian στο Digital Trends. «Έλαβα σαν δώρο για τα Χριστούγεννα του 2014 μια καφετιέρα Keurig (σαν τις Nespresso), και συνειδητοποίησα ότι δε μπορούσα να κάνω σωστό παγωμένο καφέ με αυτήν.» Άρχισε μετά να πειραματίζεται με διάφορα κόλπα, όπως το να βάζει τον καφέ σε ένα σέικερ για κοκτέιλ, βάζοντας τον καφέ στο μικρότερο δοχείο και βυθίζοντάς το στο μεγαλύτερο που ήταν γεμάτο παγωμένο νερό σε κατάσταση σχεδόν μαλακού πάγου. Του έπαιρνε περίπου 5 έως 8 λεπτά για να παγώσει ο καφές. «Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να αυξήσω την επιφάνεια επαφής και κατέληξα σ’ αυτό το σχέδιο με τα διπλά στρώματα πάγου», είπε.

hyperchiller kickstarter 03

Η συσκευή είναι φτιαγμένη από ανοξείδωτο ατσάλι και BPA-free πλαστικό (χωρίς δισφαινόλη Α) και μπορεί να μπει και στο πλυντήριο πιάτων για καθάρισμα. Στην κατάψυξη χρειάζεται να μείνει για 12 ώρες ώστε να παγώσει σωστά για να κάνετε τον καφέ σας όπως πρέπει. Χωράει 354 γραμμάρια καφέ, αλλά η ποσότητα που μπορεί να παγώσει σε ένα λεπτό είναι 224 γραμμάρια. Επίσης μπορείτε να παγώσετε και άλλα υγρά πέρα από καφέ, όπως π.χ., κρασί, διάφορα ποτά κλπ.

hyperchiller kickstarter 04

Πίσω στο καλοκαίρι του 2015, το HyperChiller είχε μια επιτυχημένη καμπάνια στο Kickstarter, όπου μάζεψε 16.371$, λίγο παραπάνω από τα 15.000$ που χρειαζόταν. Αυτή τη στιγμή πωλείται ήδη στο AMAZON Αμερικής (για την ώρα) με κόστος 30$, ή το αντίστοιχο 15 παγωμένων καφέδων.

Δείτε ακόμη: Παρανοήσεις για την Τεχνολογία

Δείτε βίντεο:

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status